ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη η υπεύθυνη της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα – Βρέθηκε όπλο σε συρτάρι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κιβωτός του Κόσμου

Συνε­λή­φθη η υπεύ­θυνη κοι­νω­νική λει­τουρ­γός κατά τον έλεγχο των ανδρών της Ασφά­λειας στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλα­μάτα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοι­χεία, οι αστυ­νο­μι­κοί – στο πλαίσιο της έρευνας από την Οικο­νο­μική Αστυ­νο­μία – έκαναν ελέγ­χους στη συγκε­κρι­μένη δομή.

Κατά την διάρ­κεια της έρευνας εντό­πι­σαν ένα όπλο σε ένα κλει­δω­μένο συρτάρι. Η τωρινή υπεύ­θυ­νης της δομής υπο­στή­ριξε πως δεν είναι δικό της το όπλο και το είχε εκεί και ο προη­γού­με­νος εργα­ζό­με­νος.

Οι αστυ­νο­μι­κοί, όμως, προ­χώ­ρη­σαν στη σύλληψή της και ενη­μέ­ρω­σαν και την Εισαγ­γε­λία. Μάλιστα, τώρα γίνο­νται έλεγχοι για να δια­πι­στω­θεί σε ποιον ανήκει το όπλο.

Εφοδος στη δομή της Καλα­μά­τας

Στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου της Καλα­μά­τας, βρέ­θη­καν νωρί­τερα αστυ­νο­μι­κοί της υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Καλα­μά­τας. Έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έρευνα.  Αντί­στοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικο­νο­μι­κής αστυ­νο­μίας.

Από το καλο­καίρι του 2020 που ξεκί­νησε η λει­τουρ­γία της δομής στην Καλα­μάτα, κινή­θη­καν οι δια­δι­κα­σίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος που είχε κατα­τε­θεί στις αρμό­διες υπη­ρε­σίες του Δήμου Καλα­μά­τας στις αρχές του 2021 ποτέ δεν συμπλη­ρώ­θηκε όπως έπρεπε.

Όταν τελικά, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, η δομή ενη­μέ­ρωσε τον περα­σμένο Απρίλιο πως έχει συγκε­ντρώ­σει όλα όσα απαι­τού­νται, με νέο νόμο η αρμο­διό­τητα αδειο­δό­τη­σης και η πλήρης επο­πτεία του φορέα είχε περάσει στις Περι­φέ­ρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατα­τε­θεί νέος φάκελος αδειο­δό­τη­σης, πλέον στις υπη­ρε­σίες της Περι­φέ­ρειας.

Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτω­βρίου φέτος το αρμόδιο υπουρ­γείο Εργα­σίας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σεων με έγγραφό του ζήτησε από την Περι­φέ­ρεια Πελο­πον­νή­σου να γίνει έλεγχος στη δομή. Στις 21 Οκτω­βρίου ο έλεγχος αυτός πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε από τη Γενική Διεύ­θυνση Δημό­σιας Υγείας και Κοι­νω­νι­κής Μέρι­μνας και, μάλιστα, έγιναν δύο επι­σκέ­ψεις στο χώρο τη «Κιβωτού».

Πηγή in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.