ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα στήριξης: To food pass στο τραπέζι των παροχών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
food pass

Τρόφιμα και καύσιμα είναι τα δύο θέματα που δοκι­μά­ζουν πλέον τα νοι­κο­κυ­ριά. Ο πλη­θω­ρι­σμός μπορεί να έδειξε σημάδια απο­κλι­μά­κω­σης, παρόλα αυτά οι τιμές των τρο­φί­μων είναι στα ύψη, με νέες ανα­τι­μή­σεις να είναι προ των πυλών και με το καλάθι του νοι­κο­κυ­ριού να μην έχει τύχει τόσο ένθερ­μης υπο­δο­χής.

Ο πλη­θω­ρι­σμός έχει φθάσει για τα καλά και στο πιάτο μας, γεγονός που προ­κα­λεί «δυσα­νε­ξία» στους περισ­σό­τε­ρους κατα­να­λω­τές κάτι που «υπο­λο­γί­ζουν» πολύ στο Μέγαρο Μαξίμου.  Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα για τα νοι­κο­κυ­ριά είναι οι τιμές των καυ­σί­μων. Μπορεί οι τιμές να έχουν δείξει μια ήπια φθί­νουσα πορεία το τελευ­ταίο διά­στημα, παρόλα αυτά  υπάρχει έντονη αβε­βαιό­τητα.

Όλα αυτά τα δεδο­μένα έχουν ανοίξει τη συζή­τηση για ένα νέο κύκλο παροχών, καθώς  υπάρ­χουν περι­θώ­ρια, σύμφωνα και με τα στοι­χεία που ανα­κοι­νώ­θη­καν για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Ο ανα­πλη­ρω­τής  υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, άλλωστε, χθες είπε ξεκά­θαρα σε συνέ­ντευξη του πως εάν υπάρ­ξουν νέα μέτρα στή­ρι­ξης, θα πρέπει να είναι μέτρα που θα κατα­λή­γουν άμεσα στην τσέπη του πολίτη, ενώ ως πεδία όπου θα μπο­ρούσε να υπάρξει παρέμ­βαση έθεσε πρώτον τις υψηλές τιμές στα  σούπερ μαρκετ  και δεύ­τε­ρον τις τιμές των καυ­σί­μων.

Με αυτά τα δεδο­μένα και με το γεγονός πως η γραμμή του Eurogroup είναι ότι από 1η Δεκεμ­βρίου τα όποια μέτρα στή­ρι­ξης που εφαρ­μό­ζο­νται  από τα κράτη-μέλη θα πρέπει να είναι στο­χευ­μένα, δηλαδή να αφορούν μόνο ευά­λω­τους πολίτες και να μην είναι ορι­ζό­ντια, στο τραπέζι βρί­σκο­νται μέτρα που αφορούν την άμεση επι­δό­τηση των ευά­λω­των πολιτών και νοι­κο­κυ­ριών.

Έχει ξανα­νοί­ξει δηλαδή  η συζή­τηση για μια νέα επιταγή ακρί­βειας, που θα είναι προ­σα­να­το­λι­σμένη για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Δηλαδή  ίσως  ένα food pass στα πρότυπα του fuel pass, βάσει αυστη­ρών εισο­δη­μα­τι­κών κρι­τη­ρίων. Υπάρχει όμως και η σκέψη να χορη­γη­θεί μια επι­πλέον επιταγή ακρί­βειας όπως αυτή που πρό­κει­ται να δοθεί τον Δεκέμ­βριο. Την εβδο­μάδα πριν από τα Χρι­στού­γεννα ανα­μέ­νε­ται να δια­τε­θεί, σε περίπου 2,3 εκατ. συντα­ξιού­χους, ανα­σφά­λι­στους υπε­ρή­λι­κες και ευάλωτα νοι­κο­κυ­ριά η επιταγή ακρί­βειας των 250 ευρώ.

Στο τραπέζι βέβαια εάν υπάρξει υπέρ­με­τρη αύξηση των καυ­σί­μων υπάρχει και η λύση των fuel pass3 που εάν χρεια­στεί θα ενερ­γο­ποι­η­θεί ξανά.

Πηγή moneyreview.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.