ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Notam της Αθήνας για ελληνική άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο τον Σεπτέμβριο – Αντιδρά η Άγκυρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πλοιο ελληνικό
Μέγεθος γραμμάτων

Εν ανα­μο­νή του από­πλου του τέ­ταρ­του τουρ­κι­κού γε­ω­τρύ­πα­νου την προ­σε­χή Τρίτη, η Ελ­λά­δα ετοι­μά­ζε­ται για κοινή άσκη­ση της πο­λε­μι­κής αε­ρο­πο­ρί­ας και του πο­λε­μι­κού ναυ­τι­κού στο Ανα­το­λι­κό Αι­γαίο.

Όπως απο­κα­λύ­πτει το MEGA, η Αθήνα με τη NOTAM 2511/2022 δέ­σμευ­σε δύο πε­ριο­χές για την εν λόγω άσκη­ση που είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη να γίνει από τις 9 Σε­πτεμ­βρί­ου έως και τις 5 Οκτω­βρί­ου.

Η άσκη­ση αυτή προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση της Άγκυ­ρας που επι­κα­λεί­ται το απο­στρα­τιω­τι­κο­ποι­η­μέ­νο κα­θε­στώς που ισχυ­ρί­ζε­ται πως υπάρ­χει για Χίο, Σάμο, Τήλο και Χάλκη.

 

Όπως με­τέ­δω­σε χθες το OPEN, εν­δέ­χε­ται μέσα στο φθι­νό­πω­ρο, και πι­θα­νό­τα­τα τον Οκτώ­βριο, να με­τα­σταθ­μεύ­σουν στη βάση της Σού­δας για συ­νεκ­παι­δεύ­σεις με ελ­λη­νι­κά μα­χη­τι­κά τα «αό­ρα­τα» πέμ­πτης γε­νιάς αμε­ρι­κα­νι­κά μα­χη­τι­κά τε­χνο­λο­γί­ας στελθ. Πρό­κει­ται για 12 μα­χη­τι­κά αε­ρο­σκά­φη F-22 Raptor που πρό­σφα­τα προ­σγειώ­θη­καν σε αε­ρο­πο­ρι­κή βάση της Βρε­τα­νί­ας.

Κι όλα αυτά, ενώ αντί­στρο­φα μετρά ο χρό­νος για την έξοδο του Αμπ­ντουλ­χα­μίντ Χαν στα νερά της Με­σο­γεί­ου, όπως προ­α­νήγ­γει­λε ο Τούρ­κος υπουρ­γός Ενέρ­γειας, Φατίχ Ντον­μέζ.

«Το Αμπ­ντουλ­χα­μίντ Χαν με­τρά­ει τις μέρες για να συ­να­ντή­σει τα βαθιά νερά της Με­σο­γεί­ου» ανέ­φε­ρε ο ίδιος στην ανάρ­τη­σή του, την οποία συ­νο­δεύ­ει με βί­ντεο από το υπουρ­γείο Ενέρ­γειας με τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του τέ­ταρ­του τουρ­κι­κού γε­ω­τρύ­πα­νου και ροκ υπό­κρου­ση.

Όπως ση­μειώ­νει, το ερευ­νη­τι­κό πλοίο ολο­κλή­ρω­σε τις δο­κι­μές ικα­νό­τη­τας γε­ώ­τρη­σης και ξε­κι­νά στις 9 Αυ­γού­στου την πρώτη του απο­στο­λή.

Πηγή lifo.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.