Αθλητικά

Στο “Νεστορίδειο” Μέλαθρο η έκθεση ποδηλάτου της 4ης Historica!

Ένα από τα πλέον σημαντικά… διαδραστικά «κεφάλαια» στην 4η Historica είναι η έκθεση ποδηλάτου, που θα γίνει και φέτος στη νέα πτέρυγα, στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο, από 24 έως 29 Οκτωβρίου. Εκεί θα «ξυπνήσουν» οι αναμνήσεις και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά συλλεκτικά αντικείμενα μίας άλλης εποχής. Η ποδηλασία στη Ρόδο έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση και ξεκινάει με την παραμονή στο νησί των Ιταλών (1912-1948). Η χρήση του ποδηλάτου δεν περιορίστηκε στις μεταφορές αλλά εξελίχθηκε σ’ ένα πολύ λαοφιλές άθλημα τόσο στον δρόμο όσο και στη μοναδική πίστα στην Ελλάδα. Από τότε μέχρι και σήμερα στη Ρόδο έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται τοπικοί, εθνικοί και διεθνείς αγώνες ποδηλασίας. Μάλιστα, μία από τις θεματικές ενότητες της Historica για το 2021 αφορά και το ποδηλατοδρόμιο της Ρόδου που οι Ιταλοί ονόμαζαν «Arena del’ Sole» και ήταν γνωστό σ’ όλο τον κόσμο.
Έτσι νέα και παλαιότερα εκθέματα από εκείνη την εποχή, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, στην έκθεση Historica που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 29 Οκτωβρίου 2022 στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρον. Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας εκείνης της εποχής, ποδήλατα και τα αξεσουάρ τους από το 1960, το 1970 και το 1980. Σας περιμένουμε για να θυμηθούμε και να θαυμάσουμε αυτά τα μοναδικά εκθέματα, τα οποία θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω, σε μία όμορφη, ρομαντική και αυθεντική εποχή.
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ιβίσκος και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της 4ης Historica ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο για την παραχώρηση του χώρου και την άριστη συνεργασία επί σειρά ετών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου