ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hλεκτρονικά οι αιτήσεις για τις αναδρομικές ενισχύσεις του ρεύματος

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Μέσω ηλε­κτρο­νι­κής πλατ­φόρ­μας θα γίνουν οι αιτή­σεις των ιδιο­κτη­τών και των ενοι­κια­στών ακι­νή­των για να πιστω­θεί στους τρα­πε­ζι­κούς τους λογα­ρια­σμούς η ανα­δρο­μική ενί­σχυση που εξήγ­γειλε ο πρω­θυ­πουρ­γός. Μέσω της πλατ­φόρ­μας, οι κατα­να­λω­τές θα δηλώ­νουν τον αριθμό του μετρητή κατα­νά­λω­σης ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας και τον τρα­πε­ζικό τους λογα­ρια­σμό. Το σύστημα θα δια­σταυ­ρώ­νει:

Το αν πληροί ο ενδια­φε­ρό­με­νος το κρι­τή­ριο του οικο­γε­νεια­κού εισο­δή­μα­τος που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ ετησίως

Το ύψος της κατα­νά­λω­σης ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας που έχει κατα­γρά­ψει με την τελική μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ

Το ποσό της επι­δό­τη­σης που έχει ήδη κατα­βλη­θεί, πλη­ρο­φο­ρία που επίσης υπάρχει στις εται­ρείες ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας

Τις εκπτώ­σεις που έχει κάνει στον κατα­να­λωτή ο ίδιος ο πάροχος. Για παρά­δειγμα, οι πελάτες της ΔΕΗ έχουν ήδη λάβει εκπτώ­σεις της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ και το μεγα­λύ­τερο ποσό αφορά στην περίοδο από τον Δεκέμ­βριο μέχρι τον Μάιο.

Το ποσό της επι­βά­ρυν­σης που έχει υποστεί ο κατα­να­λω­τής από τη ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής.

Το αν το ακίνητο είναι δηλω­μένο στο Ε9 και μάλιστα να προ­κύ­πτει κατόπιν δια­σταύ­ρω­σης με το Ε1 ότι χρη­σι­μο­ποιεί­ται ως κύρια κατοι­κία. Βάσει των όσων είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός, τα ανα­δρο­μικά αφορούν μόνο σε αυτούς που χρη­σι­μο­ποιούν το ακίνητο ως κύρια κατοι­κία.

Από το άθροι­σμα των επι­βα­ρύν­σεων που υπέστη ο κατα­να­λω­τής μέσω της ρήτρας ανα­προ­σαρ­μο­γής για το χρονικό διά­στημα Δεκεμβρίου-Μαίου, θα αφαι­ρεί­ται το ποσό των επι­δο­τή­σεων και των εκπτώ­σεων που έχουν ήδη δοθεί. Επί της δια­φο­ράς που θα προ­κύ­πτει, ο κατα­να­λω­τής θα λαμ­βά­νει το 60% με απευ­θείας κατά­θεση του ποσού στον τρα­πε­ζικό του λογα­ρια­σμό. Έτσι, αν η επι­βά­ρυνση από τη ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής είναι 1000 ευρώ για ένα νοι­κο­κυ­ριό που έχει κατα­να­λώ­σει πάνω από 4000 κιλο­βα­τώ­ρες στο εν λόγω χρονικό διά­στημα και οι επι­δο­τή­σεις που έχουν ήδη δοθεί είναι 400 ευρώ, τότε το νοι­κο­κυ­ριό θα εισπρά­ξει 360 ευρώ στον λογα­ρια­σμό του δηλαδή το 60% της δια­φο­ράς. Το ανώτατο ποσό πίστω­σης θα φτάσει στα 600 ευρώ ενώ εκτι­μά­ται ότι συνο­λικά τα νοι­κο­κυ­ριά θα εισπρά­ξουν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ με το συγκε­κρι­μένο μέτρο. Ο στόχος είναι να ωφε­λη­θούν κυρίως τα νοι­κο­κυ­ριά που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν ηλε­κτρικό ρεύμα για να καλύ­ψουν τις ανάγκες θέρ­μαν­σης.

Πηγή moneyreview.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.