ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η Aύξηση Mετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας

news room 3 λεπτά ανάγνωση
955

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε η Έκτακτη Γενική Συνέ­λευση των Μετόχων της Παγκρή­τιας Τρά­πε­ζας η οποία και απο­φά­σισε την Αύξηση του Μετο­χι­κού της Κεφα­λαίου. Η Συνέ­λευση είχε σημα­ντική απαρτία. Την έγκριση για την αύξηση έδωσε το 99% των εκπρο­σω­πού­με­νων μετοχών.

Η Παγκρή­τια είναι μια πολυ­με­το­χική Τράπεζα με 85.387 Μετό­χους.

Οι Μέτοχοι απο­φά­σι­σαν τη μείωση της ονο­μα­στι­κής αξίας κάθε μετοχής, από 5 ευρώ σε 0,50 ευρώ, με αύξηση του αριθμού των μετοχών κατ’ ανα­λο­γία δέκα νέες μετοχές για κάθε μία υφι­στά­μενη και δεκα­πλα­σια­σμό του συνο­λι­κού αριθμού των μετοχών από 7.896.668 σε 78.966.680 (split). Κατά συνέ­πεια, κάθε μία παλαιά κοινή ονο­μα­στική μετοχή, ονο­μα­στι­κής αξίας 5 ευρώ εκάστη, θα αντι­κα­τα­στα­θεί με δέκα νέες κοινές ονο­μα­στι­κές μετοχές, ονο­μα­στι­κής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία. Αντί­στοιχα τρο­πο­ποι­ή­θηκε το σχετικό άρθρο του Κατα­στα­τι­κού.

Η Έκτακτη Γενική Συνέ­λευση απο­φά­σισε επίσης την Αύξηση του Μετο­χι­κού Κεφα­λαίου της Τρά­πε­ζας με κατα­βολή μετρη­τών και έκδοση 78.966.680 νέων κοινών ονο­μα­στι­κών μετοχών, μετά δικαιώ­μα­τος ψήφου, παρέ­χο­ντας το δικαί­ωμα προ­τί­μη­σης στους παλαιούς Μετό­χους της Τρά­πε­ζας και με ανα­λο­γία μία νέα μετοχή για κάθε μία παλαιά.

 

Το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο εξου­σιο­δο­τή­θηκε από τη Γενική Συνέ­λευση προ­κει­μέ­νου να προσ­διο­ρί­σει την τιμή διά­θε­σης των νέων μετοχών και να προβεί σε όλες τις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για την ολο­κλή­ρωση της Αύξησης του Μετο­χι­κού Κεφα­λαίου της Τρά­πε­ζας.

 

Εν συνε­χεία και κατ’ εξου­σιο­δό­τηση της Γενικής Συνέ­λευ­σης, το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο συνε­δρί­ασε και όρισε την τιμή διά­θε­σης των νέων μετοχών υπέρ το άρτιο, σε 1,25 ευρώ εκάστη.

 

Κατόπιν αυτών και με βάση τις απο­φά­σεις της Έκτα­κτης Γενικής Συνέ­λευ­σης, η Αύξηση του Μετο­χι­κού Κεφα­λαίου της Τρά­πε­ζας θα ανέλθει στο ποσό των 98.708.350 ευρώ (78.966.680 νέες κοινές ονο­μα­στι­κές μετοχές προς 1,25 ευρώ εκάστη).

 

Κατά τη διάρ­κεια της Συνέ­λευ­σης, ο Πρό­ε­δρος κ. Δημή­τρης Δημό­που­λος ενη­μέ­ρωσε τους μετό­χους της Τρά­πε­ζας για τις μέχρι σήμερα ενέρ­γειες του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου ως προς την σκο­πού­μενη συγ­χώ­νευσή της με τη Συνε­ται­ρι­στική Τράπεζα Χανίων. Οι μέτοχοι ενέ­κρι­ναν τις μέχρι στιγμής ενέρ­γειες καθώς και το περιε­χό­μενο του ήδη υπο­γρα­φέ­ντος Ιδιω­τι­κού Συμ­φω­νη­τι­κού μεταξύ των Διοι­κή­σεων των δύο Τρα­πε­ζών.

 

Η τράπεζα που θα προ­κύ­ψει από τη συγ­χώ­νευση, θα ονο­μα­στεί Candia Bank, ενώ η έδρα της πρό­κει­ται να μετα­φερ­θεί στην Αθήνα.

 

Η σχέση ανταλ­λα­γής με βάση τα όσα έχουν προ­βλε­φθεί και μετά το split και την Αύξηση Κεφα­λαίου της Παγκρή­τιας Τρά­πε­ζας θα δια­μορ­φω­θεί ως εξής: Σε κάθε 1 μερίδιο της Συνε­ται­ρι­στι­κής Τρά­πε­ζας Χανίων, θα αντι­στοι­χούν 6 μετοχές της Παγκρή­τιας Τρά­πε­ζας.

Στο νέο Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο οι μέτοχοι της Παγκρή­τιας Τρά­πε­ζας και της Συνε­ται­ρι­στι­κής Τρά­πε­ζας Χανίων θα εκπρο­σω­πού­νται κατά τρόπο ανα­λο­γικό.

Οι ορι­στι­κές απο­φά­σεις σε σχέση με τη δια­δι­κα­σία της συγ­χώ­νευ­σης θα ληφθούν με νεό­τε­ρες απο­φά­σεις των Διοι­κη­τι­κών Συμ­βου­λίων και των Γενικών Συνε­λεύ­σεων των δυο Τρα­πε­ζών, μετά την ολο­κλή­ρωση των απα­ραί­τη­των οικο­νο­μι­κών ελέγχων από τους Ορκω­τούς Ελεγ­κτές.

 

Δήλωση Διοί­κη­σης

 

Η Διοί­κηση της Παγκρή­τιας Τρά­πε­ζας καλεί τους Μετό­χους της να συμ­με­τά­σχουν δυνα­μικά στη μεγα­λύ­τερη ιστο­ρικά αύξηση του μετο­χι­κού της κεφα­λαίου, στη­ρί­ζο­ντας τον στρα­τη­γικό σχε­δια­σμό για ανά­πτυξη και επέ­κταση των εργα­σιών της, ιδιαι­τέ­ρως σε συν­δυα­σμό με την από­κτηση των εργα­σιών της HSBC στην Ελλάδα – δια­δι­κα­σία που βρί­σκε­ται σε εξέλιξη – αλλά και την φιλική συγ­χώ­νευση με τη Συνε­ται­ρι­στική Τράπεζα Χανίων, με στόχο τη δημιουρ­γία ενός νέου τρα­πε­ζι­κού πόλου, ικανού να συνει­σφέ­ρει δυνα­μικά στην ανά­πτυξη της χώρας. Η Τράπεζα εκσυγ­χρο­νί­ζε­ται, παρα­κο­λου­θεί τις εξε­λί­ξεις και δια­μορ­φώ­νει ένα δια­κριτό ρόλο στην αγορά, με σημα­ντική εξει­δί­κευση στις μικρο­με­σαίες επι­χει­ρή­σεις, σε μια περίοδο που οι προ­κλή­σεις παρα­μέ­νουν μεγάλες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με γνώμονα το όφελος των πελατών, των Mετόχων και του προ­σω­πι­κού της.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.