Ρεπορτάζ

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει η μηχανικός Αννα Γαρούφη για την χρήση του ονόματος της από απατεώνες

Mε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου είχε κριθεί την περασμένη εβδομάδα αθώος κατά πλειοψηφία ένας 53χρονος επαγγελματίας οδηγός, κάτοικος Αφάντου κατηγορούμενος για απόπειρα απάτης εις βάρος επιχειρηματία. Ο οδηγός ταξί είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή.

Την 5η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 09:20, ο εγκαλών αρχιτέκτων μηχανικός, κάτοικος Ρόδου, δέχτηκε μία κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αριθμό από κάποια κυρία, η οποία του συστήθηκε ως η συνάδελφός του Άννα Γαρούφη.

Η κ. Γαρούφη, είναι υπαρκτό πρόσωπο ασκεί το επάγγελμα στην Ρόδο και όπως φαίνεται οι απατεώνες βρήκαν τα στοιχεία της και παρέστησαν στον συνάδελφο της ότι ήταν εκείνη.

Η κ. Γαρούφη ενημέρωσε την «δημοκρατική», απ΄ όπου και ενημερώθηκε για την εμπλοκή του ονόματος της, ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση, δεν κλήθηκε ποτέ από τις αρχές και ότι στην κυριολεξία εξεπλάγην.

Πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά των αγνώστων δραστών που έκαναν χρήση του ονόματος της και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τον συνάδελφο της.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα όπως κατέθεσε στο δικαστήριο μέλος του συνδικαλιστικού φορέα στον οποίο ανήκει ο κατηγορούμενος και ανάλογες υποθέσεις απάτης έχουν απασχολήσει τις αρχές και στην Αττική.

Εν πάση περιπτώση η απατεώνας, που υποδυόταν την κ. Γαρούφη, ενημέρωσε το υποψήφιο θύμα ότι βρισκόταν στην Αθήνα, ότι είχε πεθάνει η μητέρα της και αντιμετώπιζε ένα επείγον πρόβλημα καθώς ήθελε να μεταφέρει το φέρετρο στη Ρόδο και χρειαζόταν άμεσα μετρητά χρήματα.

Του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 2.000 € και του διαμήνυσε πως θα έστελνε στο γραφείο του έναν δικό της άνθρωπο ονόματι Γεώργιος Λιόλιος, για να του τα παραδώσει, ενώ παράλληλα η ίδια θα του τα κατέθετε στο δικό του τραπεζικό λογαριασμό, τον αριθμό του οποίου της έδωσε εκείνη την ώρα.

Ο εγκαλών, όντας υποψιασμένος λόγω των όσων συζητούντo εκείνη την περίοδο πανελλαδικά για τηλεφωνικές απάτες με ανάμειξη φερόμενων ως οικείων προσώπων, αντιλήφθηκε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε και έτσι ζήτησε από την γυναίκα που συνομιλούσαν να του χορηγήσει προθεσμία μίας ώρας.

Ο εγκαλών κάλεσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, από όπου και του έδωσαν οδηγίες να παρουσιαστεί κανονικά στο κανονισμένο ραντεβού στο γραφείο του. Ακολούθως, στις 10:30 εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος στο γραφείο του και αφού του παρουσιάστηκε ως Γεώργιος Λιόλιος του είπε ότι είχε έρθει εκ μέρους της Άννας Γαρούφη (στην πραγματικότητα με την απατεώνα και όχι την συνάδελφο του μηχανικό), με την οποία και συνομιλούσε εκείνη τη στιγμή στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησε να του παραδώσει το συμφωνηθέν ποσό των 2.000 €.

Ο εγκαλών, τότε, αφού συνομίλησε εκ νέου με τη φερόμενη ως συνάδελφό του, η οποία του επιβεβαίωσε ότι ο εμφανισθείς ήταν πράγματι ο δικός της άνθρωπος, ζήτησε από τον κατηγορούμενο να συντάξει μία χειρόγραφή απόδειξη για την παραλαβή των χρημάτων.

Ο κατηγορούμενος, ολοκληρώνοντας τη συνομιλία του με την γυναίκα στο τηλέφωνο, ξεκίνησε να συντάσσει την απόδειξη, την οποία στο τέλος υπέγραψε όχι με το πραγματικό όνομά του, αλλά ως Γεώργιος Λιόλιος. Πριν προλάβει όμως να παραλάβει τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί από το διπλανό δωμάτιο και τον συνέλαβαν.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα της απατεώνα καθώς ενώ βρισκόταν στην πιάτσα ταξί στο Φαληράκι, δέχθηκε τηλεφώνημα από την εν λόγω γυναίκα στο σταθερό τηλέφωνο της πιάτσας και αφού του εξέθεσε την ίδια ιστορία συμφώνησε να μεταβεί στο γραφείο του εγκαλούντος για να παραλάβει τα χρήματα και ακολούθως να τα καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό της ιδίας, αποκομίζοντας μόνο το ποσό των 70 € για τα ναύλα της διαδρομής και την παραμονή του στην τράπεζα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου