ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κανονιστική διάταξη από τον Δήμο για τον τρόπο εκτέλεσης των εργολαβιών

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κανο­νι­στική διάταξη ανα­φο­ρικά με τον τρόπο εκτέ­λε­σης των εργο­λα­βιών των ΔΕΚΟ πρό­κει­ται να εκδώσει ο Δήμος Ρόδου σύμφωνα με ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρίες της «δ». Κακο­τε­χνίες και φθορές που αφήνουν πίσω τους τα συνερ­γεία μετά το πέρας των εργα­σιών, πλέον δεν θα γίνο­νται ανεκτές. Και όντως, έχει δια­πι­στω­θεί ότι πέρα από τις εξό­φθαλ­μες κακο­τε­χνίες, υπάρ­χουν πολλές ζημιές στα οδο­στρώ­ματα, λακ­κού­βες που κλεί­νο­νται πρό­χειρα ή και καθόλου κ.ο.κ…

Για όλους αυτούς τους λόγους, απο­φα­σί­στηκε να εκδοθεί κανο­νι­στική διάταξη που θα προ­βλέ­πει με κάθε λεπτο­μέ­ρεια τις υπο­χρε­ώ­σεις των εργο­λά­βων και των συνερ­γείων, λ.χ. από τη διά­με­τρο και τον τύπο καλω­δίων ή οπτικών ινών που θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν από ΔΕΚΟ τηλε­πι­κοι­νω­νιών, μέχρι τον τρόπο απο­κα­τά­στα­σης των όποιων ζημιών προ­κλη­θούν κατά την εκτέ­λεση των έργων.

Σύμφωνα πάντα με τις πλη­ρο­φο­ρίες, εξε­τά­ζε­ται πολύ σοβαρά και το ενδε­χό­μενο να μη δοθεί από τον Δήμο Ρόδου κατά τη διάρ­κεια της του­ρι­στι­κής περιό­δου καμία άδεια εκτέ­λε­σης εργο­λα­βιών προ­κει­μέ­νου να μην δια­τα­ρα­χθεί η ομαλή λει­τουρ­γία της πόλης.

Ήδη η δημο­τική αρχή έχει ξεκι­νή­σει τις προ­ε­τοι­μα­σίες ενόψει της νέας του­ρι­στι­κής σεζόν που ανα­μέ­νε­ται να ανοίξει στις 27 Μαρτίου! Στόχος είναι η ευταξία και το νοι­κο­κύ­ρεμα του νησιού πριν την άφιξη των πρώτων επι­σκε­πτών! Οι προ­τε­ραιό­τη­τες και οι ειδικοί στόχοι τέθηκαν σε σύσκεψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε την Τετάρτη στην αίθουσα εθι­μο­τυ­πίας υπό τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπου­ράκη, έπειτα από πρό­σκληση του αντι­δη­μάρ­χου κ. Στράτου Καρίκη.

Στη σύσκεψη συμ­με­τεί­χαν ο αντι­δή­μαρ­χος των τεχνι­κών υπη­ρε­σιών, Τηλέ­μα­χος Καμπού­ρης, ο αντι­δή­μαρ­χος πολι­τι­στι­κών μνη­μείων & υπη­ρε­σίας δόμησης, Στέ­φα­νος Δράκος, ο αντι­δή­μαρ­χος Λινδίων, πρό­ε­δρος της ΔΕΡΜ.Α.Ε. του ΠΡΟΤΟΥΡ και του ΔΟΠΑΡ, Αλέ­ξαν­δρος Κολιά­δης, ο αντι­δή­μαρ­χος Καθα­ριό­τη­τας, Νίκος Καρα­μα­ρί­της, ο αντι­δή­μαρ­χος της ΔΕ Αφάντου, Βασίλης Μανέτας, ο πρό­ε­δρος του Δημο­τι­κού Λιμε­νι­κού Ταμείου, Βασίλης Παπα­οι­κο­νό­μου, ο εντε­ταλ­μέ­νος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος του­ρι­σμού, Θανάσης Βυρίνης, ο εντε­ταλ­μέ­νος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος ηλε­κτρο­νι­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης, νέων τεχνο­λο­γιών & πλη­ρο­φο­ρι­κής, αντι­πρό­ε­δρος της ΔΕΥΑΡ, Σπύρος Σπυ­ρό­που­λος.

Ο δήμαρ­χος, έδωσε σαφείς εντολές για την παρα­γωγή έργου σε όλους τους καί­ριους τομείς και την απο­τε­λε­σμα­τική δια­χεί­ριση όλων των ζητη­μά­των που χρήζουν αντι­με­τώ­πι­σης, από το κυκλο­φο­ριακό, την ευταξία στη Μεσαιω­νική Πόλη, στο του­ρι­στικό λιμάνι, στο κέντρο της πόλης, σε κάθε περιοχή του­ρι­στι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος και ευρύ­τερα, την καθα­ριό­τητα, την αντι­με­τώ­πιση του παρε­μπο­ρίου, την αυθαί­ρετη χρήση/κατά­ληψη κοι­νό­χρη­στων χώρων, τη λει­τουρ­γία του του­ρι­στι­κού λιμένα κλπ. Ο κ. Καμπου­ρά­κης ζήτησε από τους αντι­δη­μάρ­χους να φου­λά­ρουν τις μηχανές και να μη χαθεί πολύ­τι­μος χρόνος.

«Με εντολή του δημάρ­χου, Αντώνη Καμπου­ράκη ξεκί­νησε ένας κύκλος συσκέ­ψεων με στόχο τον βέλ­τι­στο δυνατό συντο­νι­σμό για την προ­ε­τοι­μα­σία του νησιού ενόψει της του­ρι­στι­κής σεζόν. Τη φετινή σεζόν ανα­μέ­νε­ται στη Ρόδο ρεκόρ αφίξεων εκτός απρο­ό­πτου πάντα και στόχος μας είναι να έχουμε το βέλ­τι­στο δυνατό απο­τέ­λε­σμα το συντο­μό­τερο δυνατόν. Για τον λόγο αυτόν, θα πραγ­μα­το­ποιού­νται σε τακτά χρονικά δια­στή­ματα αντί­στοι­χες συσκέ­ψεις με τη συμ­με­τοχή όλων των αντι­δη­μάρ­χων, των εντε­ταλ­μέ­νων συμ­βού­λων, προ­έ­δρων των δημο­τι­κών επι­χει­ρή­σεων και οργα­νι­σμών, ώστε να έχουμε πάντα πλήρη εικόνα των αναγκών και της πορείας των εργα­σιών. Έτσι θα δια­σφα­λι­στεί η καλή λει­τουρ­γία του νησιού κατά τη διάρ­κεια της του­ρι­στι­κής περιό­δου», δήλωσε ο κ. Καρίκης.

Δια­γω­νι­σμός

για τις παρα­λίες

Δια­γω­νι­σμό για την προ­ε­τοι­μα­σία των παρα­λιών έχει βγάλει ήδη στον αέρα η δημο­τική αρχή. Νωρί­τερα από κάθε άλλη χρονιά, πρό­κει­ται να ξεκι­νή­σει η προ­ε­τοι­μα­σία των παρα­λιών, τόσο στην πόλη όσο και στις περιο­χές του­ρι­στι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος και στα χωριά. Η εικόνα των παρα­λιών αυτή τη χρονιά θα είναι αισθητά ανα­βαθ­μι­σμένη σε σύγκριση με το παρελ­θόν, καθώς οι παρεμ­βά­σεις που πρό­κει­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν θα συμ­βά­λουν στη βελ­τί­ωση της λει­τουρ­γι­κό­τη­τάς τους αλλά και της αισθη­τι­κής τους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.