Ειδήσεις

Κατερίνα Μπατζελή: ‘Η Κεντροαριστερά πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις συνιστώσες της’

Για τα μηνύματα της Ευρωκάλπης αλλά και την επόμενη μέρα στο Πασόκ, μίλησε αποκλειστικά στο ραδιόφωνο του Άλφα Δωδεκανήσου 969 η πρώην υπουργός και πρόσφατα υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ‘Ελιά’ κ. Κατερίνα Μπατζελή επισημαίνοντας ότι είναι η ώρα της διεύρυνσης της Κεντροαριστεράς στο πλαίσιο της αναζήτησης συμμαχιών και προς την κοινωνική βάση.

‘Τα μηνύματα της Ευρωκάλπης είναι σαφή για όλα τα κόμματα. Το Πασόκ παρά την διεύρυνσή του περιόρισε την δύναμή του. Το ζητούμενο από τώρα και στο εξής είναι η πορεία της Κεντροαριστεράς η οποία έχει δύο συνιστώσες: την κορυφή και την κοινωνική της βάση. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να κοιτάζει αλλού από όπου βρίσκεται’ όπως τόνισε.

Η πρώην υπουργός, υπογράμμισε ακόμη ότι το Πασόκ δεν μπορεί να ‘μαζεύει’ τα κομμάτια του και τα πρόσωπα μεμονωμένα όπως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ή άλλοι τονίζοντας χαρακτηριστικά:

‘Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετύχουμε μια… εργαστηριακή συγκρότηση της Κεντροαριστεράς με κύριο κορμό το Πασόκ, το οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχει στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Η Ν.Δ. θέλει κι εκείνη να διευρυνθεί προς τα δεξιά και να κοιτάξει τις συμμαχίες της. Άρα, το μήνυμα της ευρωκάλπης είναι και το εφαλτήριο για τις εσωτερικές διεργασίες στα κόμματα που πρέπει να διευρυνθούν προς την κοινωνική τους βάση και αμφίδρομα’.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το σχόλιό της για το ποσοστό του Σύριζα, που ενώ υπερτερεί ως πληθώρα στην κοινωνική του βάση αλλά όχι με στελέχη γι’ αυτό και πρέπει να βρει συμμαχίες, να πετύχει διεύρυνση και να αλλάξει τον πολιτικό του λόγο σε ‘πιο εφικτό’.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τον χρόνο – τον «σταθμό» εξελίξεων στην Κεντροαριστερά, παραπέμποντας κόμματα και κινήσεις στο συνέδριο του Οκτώβρη ποια πολιτική ταυτότητα θα έχει (Συνέδριο Πασόκ, Ελιάς ή Δημοκρατικής Παράταξης;) η κ. Μπατζελή ξεκαθάρισε ότι
‘Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την λογική μας εκτιμώ ότι το 1ο Συνέδριό μας που θα γίνει τον Οκτώβριο πρέπει να είναι του Πασόκ’.

Τέλος, κάλεσε τα κόμματα να διαμορφώσουν μέσα από τις νέες συμμαχίες τους, μια εθνική πρόταση και έναν εθνικό σχεδιασμό αφού η χώρα μας έχει μπροστά μας πολλές προκλήσεις -όπως είπε.

Η κ. Κατερίνα Μπατζελή θα βρίσκεται στην Ρόδο προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας όπως είπε.

Πέγκυ Ντόκου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου