ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία – Επιστροφή με… απουσίες – Πάνω από 11.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο

news room 2 λεπτά ανάγνωση
σχολείο

Πάνω από 11.000 παιδιά και έφηβοι δεν θα πάνε στο σχολείο αύριο, καθώς δια­γνώ­στη­καν θετικοί στον κορο­ναϊό μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ριακο.

Την ώρα λοιπόν που όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαθητές θα πρέπει σήμερα να υπο­βλη­θούν υπο­χρε­ω­τικά σε self test προ­κει­μέ­νου να γυρί­σουν πίσω στο θρανίο τους αύριο, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα λείψουν εξαι­τίας του κορο­ναϊού.

Πόσα κρού­σματα βρέ­θη­καν το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο σε παιδιά

Ειδι­κό­τερα το Σάββατο τα κρού­σματα στο ηλι­κιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676), ενώ σήμερα δια­πι­στώ­θη­καν 3.980 μολύν­σεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρου­σμά­των). Σύνολο 11.459 κρού­σματα.

Φαί­νε­ται λοιπόν πως τα κρού­σματα σήμερα σε παιδιά ήταν ιδιαί­τερα υψηλά σήμερα, ενώ σύμφωνα με τους ειδι­κούς ανα­μέ­νε­ται μεγα­λύ­τερη αύξηση και το επόμενο διά­στημα εξαι­τίας της κινη­τι­κό­τη­τας των εορτών.

Σε μία προ­σπά­θεια να ανα­κό­ψει την δια­σπορά της παραλ­λα­γής Όμικρον σε σχολεία, η κυβέρ­νηση μόνο για αυτή την εβδο­μάδα ανα­κοί­νωσε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, ενώ από την επόμενη εβδο­μάδα θα ισχύσει ξανά το σύστημα «Τρίτη-Πέμπτη».

 

Η κορύ­φωση δεν έχει έρθει ακόμη

Πάντως οι ειδικοί ήδη βλέπουν αύξηση στα κρού­σματα ηλικίας 0-17 ετών, παρά το γεγονός πως υπήρξε μία στα­θε­ρο­ποί­ηση σε αυτή την ηλικία τους μήνες Οκτώ­βριο και Νοέμ­βριο.

«Κατά την περίοδο της εμφά­νι­σης της μετάλ­λα­ξης Όμικρον του κορο­ναϊού, η οποία συνέ­πεσε με την περίοδο των δια­κο­πών αν και τα κρού­σματα αυξή­θη­καν ως απόρ­ροια της γενι­κό­τε­ρης εκτό­ξευ­σης των κρου­σμά­των, το ποσοστό συμ­με­το­χής των παιδιών έπεσε δρα­μα­τικά στο 15%».

«Αυτή τη στιγμή υπάρ­χουν καθη­με­ρινά κρού­σματα μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιών, που σημαί­νει ότι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρού­σματα υπερ­βαί­νουν τα 50.000 στα παιδιά και με αυτά τα στοι­χεία ερχό­μα­στε τώρα να ανοί­ξουμε τα σχολεία» είπε ο κ. Τζα­νά­κης σήμερα στο Open, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της παρά­τα­σης μιας εβδο­μά­δας στο άνοιγμα των σχο­λείων.

Ενεργά ονο­μά­ζουμε τα κρού­σματα που έχουν παρου­σια­στεί το τελευ­ταίο 14ήμερο όπως ξεκα­θά­ρισε, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι κάποια από αυτά, τα περισ­σό­τερα δεν μετα­δί­δουν. Μετα­δί­δουν αυτά που βρί­σκο­νται στο τελευ­ταίο 7ήμερο, 10ήμερο άρα αυτά θα έχουν εντο­πι­στεί με τα self test και δεν θα πάνε στο σχολείο, σημεί­ωσε.

Πηγή in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.