Ειδήσεις

Ν. Ζωίδης: «Δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες»

«Δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες το καλοκαίρι. Δεν είμαι όμως ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την κατάσταση. Όλα εξαρτώνται από τους διαθέσιμους πόρους για την κάλυψη των άγονων γραμμών».
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων χθες, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκος Ζωίδης μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την κατάσταση. Για την κάλυψη των άγονων γραμμών είχαμε πλαφόν που το διαχειριστήκαμε. Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχαμε περισσότερους πόρους», δήλωσε ο κ. Νίκος Ζωίδης.
Ο γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν εγκρίθηκε το δρομολόγιο για Κάσο και Κάρπαθο, τις ημέρες των εκλογών.
«Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Καρπάθου και της Κάσου γιατί η ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο ζήτησε χρήματα που δεν νομιμοποιούνταν να καταβάλει η Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής», εξήγησε ο κ. Νίκος Ζωίδης.
«Παρά τις κρίσιμες ημέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή η ζωή συνεχίζεται και το καθήκον εξακολουθεί να υφίσταται. Σκοπός της σημερινής επίσκεψής μου στο δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ήταν να ερευνηθούν οι δυνατότητες, που έχει αναλάβει η Γραμματεία, σχετικά με τη διενέργεια ιστιοπλοϊκών αγώνων και τη δημιουργία των υποδομών που απαιτούνται. Το Αιγαίο θεωρείται διεθνώς η καλύτερη ιστιοπλοϊκή πίστα. Υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από ξένους ιστιοπλοϊκούς ομίλους. Έχει προταθεί ακόμη και η διοργάνωση του «Americas Cup» που είναι μεγάλο αθλητικό γεγονός», δήλωσε ο κ. Νίκος Ζωίδης και πρόσθεσε πως για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.
«Η λειτουργία προπονητικής βάσης στη Ρόδο έχει προστιθέμενη αξία 40 με 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Παράλληλα θα συμβάλει στο να δημιουργηθούν 200 με 300 θέσεις εργασίας. Εκτιμώ πως δεν έχουμε εξαντλήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας δίνει η περιοχή μας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιό είναι το συμφέρον μας για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Αν διοργανωθεί ένα τέτοιο γεγονός στη Ρόδο τα οφέλη για τον τουρισμό θα είναι τεράστια. Ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει κατανοητή η ωφέλεια και θα ετοιμαστούμε», τόνισε ο κ. Νίκος Ζωίδης που αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του εκπρόσωπου των διοργανωτών των αγώνων κ. Σωτήρη Μπουζέα στη συνάντηση με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αυτοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη διαδικασία προτίθενται να επενδύσουν χρήματα. Δεν έχω δυσκολία να αναλάβω μέρος της πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί γιατί δεν έγινε κάτι για το θέμα αυτό.
Έστω και τώρα προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε νέα ρότα και θα έχουμε καλή συνεργασία. Στη διοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια και πρέπει να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Νίκος Ζωίδης.
Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωποι των διοργανωτών ήρθαν πριν από ένα χρόνο στη Ρόδο και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων για την διοργάνωση του Americas Cup. Ένα χρόνο μετά, όπως τόνισε χθες ο κ. Σωτήρης Μπουζέας, δεν έγινε το παραμικρό για την διοργάνωση των αγώνων αυτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου