Ατάκτως Ερριμμένα

Τα ηχεία λείπουν

Εντυπωσιακή η αντίδραση Δένδια στην ακροδεξιά εμφυλιοπολεμική ρητορική Μπογδάνου. Δεν άφησε κανένα περιθώριο οποιασδήποτε άλλης αντίδρασης ,πέρα από την επιβεβλημένη διαγραφή, στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πήρε και τον πόντο. Όλα δείχνουν ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «ξυνόταν στην γκλίτσα του τσομπάνη» καιρό τώρα, σαν να επιδίωκε τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ή ως η διαγραφή αυτή να μην τον τρόμαζε. Το βέβαιον είναι πως το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα δρα στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος βουλευτής, εκφράζοντας την ακροδεξιά ατζέντα του. Εχει φροντίσει και «σιδερώσει» την δική του μεταμοντέρνα ακροδεξιά εκδοχή Η ακροδεξιά επανεμφανίζεται. Mεταποιείται προς το πιο μοντέρνο.H διαγραφή Μπογδάνου θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξελίξεων για τη συγκρότηση ή ισχυροποίηση ακροδεξιού κόμματος.

«Υπάρχει η υποδομή για ένα κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, με πιο ακραίο λόγο και συμπεριφορά», εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, προχθές στο κρατικό κανάλι «Υπάρχει ο ενισχυτής και ένα πολύ καλό cd player, αλλά δεν υπάρχουν τα σωστά “ηχεία” στο στερεοφωνικό που λέγεται ακροδεξιά έκφραση. Αν τυχόν βρεθεί κάποιος έξυπνος ακροδεξιός εκπρόσωπος που θα αρχίσει να παίζει το παιχνίδι αυτό με πολιτική ορθότητα, τότε θα υπάρξει πολύ ισχυρή έκφραση αυτού του χώρου και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή» τόνισε ο κ. Μαύρος και επεσήμανε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή παίρνει στην πρόθεση ψήφου 1% και το κόμμα του Κασιδιάρη 1,8%, άρα και τα δυο μαζί 2,8%, ενώ με την αναγωγή ξεπερνούν το 3% με 3,5%. Αυτό σημαίνει ότι στην κοινωνία υπάρχουν κάποια φαινόμενα τα οποία οδηγούν κόσμο να ταυτίζεται με ακροδεξιές και ναζιστικές καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι στην κοινωνία υπάρχουν κάποια φαινόμενα τα οποία οδηγούν κόσμο να ταυτίζεται με ακροδεξιές και ναζιστικές καταστάσεις», τόνισε σημειώνοντας ότι «το φαινόμενο του λαϊκισμού, πατάει σε κάποιες λογικές του τύπου “μισούμε τους μετανάστες”, “θέλουμε πόλεμο με την Τουρκία”, “δεν θέλουμε τα εμβόλια”. Αυτό το φαινόμενο φτάνει στο 31,6%. Αυτό το “αντί” κίνημα δεν αντιμετωπίζεται με τακτικές λύσεις και διαγραφές, αλλά με βαθιές τομές όπως η Παιδεία, που απαιτούν χρόνο. Επειδή, όμως, είμαστε βιαστικοί στην Ελλάδα, καταλήγουμε να έχουμε “μέτρα εγχείρησης” – σαν τα χθεσινά- και όχι πρόληψης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου