ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέτσας: Τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία-Στο τραπέζι η επέκταση υποχρεωτικότητας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΠΕΤΣΑΣ

Ανοιχτό το ενδε­χό­μενο για επέ­κταση της υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τας των εμβο­λια­σμών στον κλάδο της εστί­α­σης, τα σώματα ασφα­λείας άφησε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών, Στέλιος Πέτσας, μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως ανέφερε, η υπο­χρε­ω­τι­κό­τητα σε ορι­σμέ­νες κατη­γο­ρίες εργα­ζο­μέ­νων μας απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, και στο υγειο­νο­μικό προ­σω­πικό και στις μονάδες φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων.

«Όσον αφορά σε άλλες κατη­γο­ρίες, όπως την εστίαση, παρα­μέ­νει στο τραπέζι το θέμα της υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τας, αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό ενόψει του φθι­νο­πώ­ρου αυτό το ζήτημα θα το λύσει η αγορά από μόνη της. Το πολύ μεγάλο ποσοστό θα είναι εμβο­λια­σμένο, γιατί δε θα θέλουν οι επι­χει­ρη­μα­τίες να ρισκά­ρουν την τσέπη τους και οι εργα­ζό­με­νοι τη δουλειά τους», δήλωσε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Επι­σή­μανε δε ότι είναι τερά­στιο θέμα οι ανεμ­βο­λί­α­στοι στην αστυ­νο­μία, γεγονός που υπο­σκά­πτει την αξιο­πι­στία των ελέγχων και δημιουρ­γεί αντι­δρά­σεις στους πολίτες που καλού­νται να ελεγ­χθούν. «Θα πρέπει να εξε­τα­στεί η υπο­χρε­ω­τι­κό­τητα των εμβο­λια­σμών σε πολλές κατη­γο­ρίες εργα­ζο­μέ­νων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ωστόσο, σημεί­ωσε ότι δε χρειά­ζε­ται να αλλάξει ο δημο­σιο­ϋ­παλ­λη­λι­κός κώδικας, αλλά να δοθούν σαφείς οδηγίες στους υπαλ­λή­λους για το τι πρέπει να κάνει.

Ερω­τη­θείς για τα ποσοστά εμβο­λια­σμών στα σώματα ασφα­λείας και τις ένοπλες δυνά­μεις, ανέφερε ότι το ηλι­κιακό προφίλ σε αυτές τις κατη­γο­ρίες είναι χαμη­λό­τερο και άνοιξε πολύ αργό­τερα η πλατ­φόρμα κι επο­μέ­νως υπάρχει περι­θώ­ριο βελ­τί­ω­σης.

Εφικτό να χτιστεί το τείχος ανοσίας

Για τους αρνητές του εμβο­λια­σμού, ο κ. Πέτσας σχο­λί­ασε ότι το ποσοστό τους κυμαί­νε­ται από 12% έως 14% και δεν πρό­κει­ται να πει­στούν. Ωστόσο,  δεν είναι ικανοί να απο­τρέ­ψουν το χτίσιμο του τείχους ανοσίας. «Το θέμα είναι να πει­στούν οι επι­φυ­λα­κτι­κοί. Τα μέτρα που ελή­φθη­σαν, όπως η υπο­χρε­ω­τι­κό­τητα σε κάποιες κατη­γο­ρίες και τα κίνητρα σε νέους, αυξά­νουν το ποσοστό εμβο­λια­σμού. Όχι ίσως με το ρυθμό που θα θέλαμε αλλά το αυξά­νουν καθη­με­ρινά. 30.000 εμβο­λια­σμοί την ημέρα είναι ένα ικανό νούμερο να μας φέρει αρκετά ψηλό­τερα, όταν θα κρυώσει ο καιρός», υπο­γράμ­μισε.

Σε πολι­τικό επίπεδο, επι­σή­μανε, ότι για να θωρα­κι­στεί το σύστημα από όλες τις παρεμ­βά­σεις που ενδε­χο­μέ­νως θα θέλουν οι αρνητές να κάνουν για να έχουν ένα χαρτί να κυκλο­φο­ρούν χωρίς περιο­ρι­σμούς, πρέπει να υπάρ­ξουν καλύ­τε­ροι έλεγχοι στα σημεία που χρειά­ζε­ται ώστε να εντο­πί­ζε­ται αυτός, ο οποίος θα θέλει να το παρα­πλα­νή­σει.

Δεν υπάρχει εκτε­τα­μένο κύκλωμα πλαστών πιστο­ποι­η­τι­κών

Σε ό,τι αφορά στα περι­στα­τικά πλαστών πιστο­ποι­η­τι­κών εμβο­λια­σμού, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών επι­χεί­ρησε να υπο­βαθ­μί­σει το θέμα σημειώ­νο­ντας ότι τα πρώτα στοι­χεία δεί­χνουν ότι δεν υπάρχει εκτε­τα­μένο κύκλωμα. «Έχει μεγα­λο­ποι­η­θεί ένα θέμα μικρό, μεμο­νω­μένο και περιο­ρί­ζε­ται σε μια περί­πτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά και δεν έχει πλο­κά­μια. Περίπου 6 εκατ. Έλληνες έχουν εμβο­λια­στεί και ο Παλαμάς έχει 33 περι­πτώ­σεις που σχε­τί­ζο­νται με το πρόσωπο που έκανε τη λαθρο­χει­ρία. Δε βλέ­πουμε κάποιο εκτε­τα­μένο κύκλωμα. Από εκεί και πέρα η Δικαιο­σύνη θα κάνει τη δουλειά της», επι­σή­μανε.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.