ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σ. Xριστοδούλου: Στο πλευρό όλων των σχολείων η δημοτική αρχή Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
χριστοδουλου

Σε μίνι απο­λο­γι­σμό προ­έ­βη χτες, με δη­λώ­σεις του στους δη­μο­σιο­γρά­φους ο πρό­ε­δρος της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας σχο­λι­κής επι­τρο­πής Δήμου Ρόδου, κ. Σάβ­βας Χρι­στο­δού­λου.

Ενό­ψει του ανοίγ­μα­τος των σχο­λεί­ων, ο κ. Χρι­στο­δού­λου μί­λη­σε για την προ­ε­τοι­μα­σία που γί­νε­ται από την δη­μο­τι­κή αρχή Ρόδου –ως αρω­γός των εκ­παι­δευ­τι­κών σε καί­ρια ζη­τή­μα­τα που απα­σχο­λούν τα σχο­λεία του νη­σιού μας.

«Όπως είναι γνω­στό, την προ­σε­χή Δευ­τέ­ρα 10 Μαΐου ανοί­γουν και πάλι τα σχο­λεία σε πρω­το­βάθ­μια και δευ­τε­ρο­βάθ­μια εκ­παί­δευ­ση. Υπό την ιδιό­τη­τά μου, μπορώ να δια­βε­βαιώ­σω πως εμείς ως δη­μο­τι­κή αρχή και φυ­σι­κά, ως σχο­λι­κή επι­τρο­πή του Δήμου Ρόδου, ήμα­σταν πα­ρό­ντες για να κα­λύ­ψου­με όλα τα προ­βλή­μα­τα που υπήρ­χαν, εξ αρχής.

Η δευ­τε­ρο­βάθ­μια σχο­λι­κή επι­τρο­πή Δήμου Ρόδου προ­έ­βη στις εξής δρά­σεις:

-Έγινε κα­τα­νο­μή κον­δυ­λί­ων σε όλα τα γυ­μνά­σια, λύ­κεια και ΕΠΑΛ του νη­σιού ύψους 106.000 ευρώ από τους ΚΑΠ που μας δίνει το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας. Συ­νε­πώς, δεν υπάρ­χει καμία μεί­ω­ση στα τα­μεία των σχο­λεί­ων, όπως και πέρσι.

-Θα ήθελα να ευ­χα­ρι­στή­σω τον δή­μαρ­χο Ρόδου, προ­σω­πι­κά που με δική του πρω­το­βου­λία, μας έδωσε έκτα­κτη επι­χο­ρή­γη­ση (λόγω αυ­ξη­μέ­νων λει­τουρ­γι­κών δα­πα­νών που πα­ρου­σιά­στη­καν στα σχο­λεία μας) ύψους 130.000 ευρώ. Αυτά τα χρή­μα­τα θα δια­τε­θούν στην δευ­τε­ρο­βάθ­μια σχο­λι­κή επι­τρο­πή του Δήμου Ρόδου ενώ, ακόμη 130.000 ευρώ θα λάβει και η πρω­το­βάθ­μια σχο­λι­κή επι­τρο­πή του Δήμου Ρόδου προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σου­με τις ανά­γκες λόγω της παν­δη­μί­ας του κο­ρω­νοϊ­ού.

-Όσον αφορά στα κυ­λι­κεία που αντι­με­τω­πί­ζουν προ­βλή­μα­τα, προ­χω­ρή­σα­με σε μια σειρά από διευ­κο­λύν­σεις (μεί­ω­ση ενοι­κί­ων, ευ­κο­λί­ες πλη­ρω­μής κ.λπ.) μέσω απο­φά­σε­ων που έλαβε το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο Ρόδου για να βοη­θή­σου­με τους ιδιο­κτή­τες. Σύμ­φω­να με νε­ώ­τε­ρη οδη­γία, δεν θα γίνει νέος δια­γω­νι­σμός στις 30 Ιου­νί­ου (οπότε και λή­γουν οι συμ­βά­σεις τους). Ωστό­σο, εφό­σον δεν έχει δη­μο­σιευ­τεί η δια­κή­ρυ­ξη, πα­ρα­τεί­νο­νται γι άλλα δύο χρό­νια οι μι­σθώ­σεις, υπο­χρε­ω­τι­κά. Για όσους εν­δια­φέ­ρο­νται, μέχρι τις 30 Ιου­νί­ου μπο­ρούν να κα­τα­θέ­σουν αί­τη­ση στην δευ­τε­ρο­βάθ­μια σχο­λι­κή επι­τρο­πή Δήμου Ρόδου για να πά­ρουν αυτή την πα­ρά­τα­ση».

Όπως τό­νι­σε ο κ. Χρι­στο­δού­λου, ο Δήμος Ρόδου προ­σπά­θη­σε και συ­νε­χί­ζει να κα­λύ­πτει τις ανά­γκες που έχουν τα σχο­λεία, προ­σπα­θώ­ντας αυτά τα δύο χρό­νια, να ικα­νο­ποι­ή­σουν τα αι­τή­μα­τα των διευ­θυ­ντών. «Εί­μα­στε πα­ρό­ντες και θα συ­νε­χί­σου­με να εί­μα­στε δίπλα τους σε ό,τι μας ζη­τή­σουν (και στα 30 σχο­λι­κά συ­γκρο­τή­μα­τα που υπάρ­χουν). Σε συ­νερ­γα­σία με την αντι­δη­μαρ­χία Πρα­σί­νου, θα προ­χω­ρή­σου­με και σε κα­θα­ρι­σμούς των αύ­λειων χώρων ενώ έχουν γίνει όλες οι απα­ραί­τη­τες απο­λυ­μάν­σεις και κα­θα­ρι­σμοί για τον κο­ρω­νο­ϊό».

Κλεί­νο­ντας, ο πρό­ε­δρος της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας σχο­λι­κής επι­τρο­πής Δήμου Ρόδου, ανέ­φε­ρε πως σε πε­ρί­πτω­ση που οι διευ­θυ­ντές ζη­τή­σουν να προ­μη­θευ­τούν σελφ τεστ, η δη­μο­τι­κή αρχή θα τους διευ­κο­λύ­νει, όπως και για κάθε αί­τη­μα για προ­μή­θεια υλι­κών, υγειο­νο­μι­κού εξο­πλι­σμού κ.λπ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.