Τοπικές Ειδήσεις

«Θολό» παραμένει το τοπίο για την νέα τουριστική σεζόν

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο γύρω από την νέα τουριστική σεζόν. Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει την Ευρώπη ενώ σε κάθε χώρα βρίσκονται σε ισχύ περιοριστικά μέτρα, τα οποία βάζουν στον… πάγο τον προγραμματισμό διακοπών αναψυχής. Όσο ισχύουν οι απαγορεύσεις, τουριστικοί οργανισμοί και αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τα προγράμματά τους.
Ήδη η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους JET2, ανακοίνωσε με επίσημη επιστολή της προς τα συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχεία στη Ρόδο ότι ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις μέχρι και τις 16 Μαΐου, έπειτα από τις ανακοινώσεις της Βρετανικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες τα διεθνή ταξίδια δεν θα επιτραπούν πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Στην ίδια επιστολή, αναφέρεται ότι θα υπάρξει νέα ενημέρωση όταν ανακοινωθούν από τις επίσημες αρχές συγκεκριμένες αποφάσεις για την έναρξη των πτήσεων.
Πάντως, στον οδικό χάρτη της Βρετανίας για την έξοδο από την καραντίνα, προβλέπεται ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η Βρετανία εξετάζει την πιθανότητα εφαρμογής ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους εμβολιασθέντες να ταξιδεύουν πιο εύκολα στο εξωτερικό.
Η επιστολή που έχει σταλεί στους συνεργάτες της JET2 στη Ρόδο, αναφέρει αναλυτικότερα τα εξής:
Αγαπητέ συνεργάτη,
έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης ότι τα διεθνή ταξίδια δεν θα ξαναρχίσουν πριν από τις 17 Μαΐου 2021, λάβαμε την απόφαση να ακυρώσουμε όλες τις πτήσεις έως και τις 16 Μαΐου 2021 με άμεση ισχύ.
Επικοινωνούμε με τους πελάτες μας για να συζητήσουμε τις επιλογές που περιλαμβάνουν νέα κράτηση χωρίς χρέωση διαχειριστή ή πλήρη επιστροφή χρημάτων σε μετρητά και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία VIP για την οποία έχουμε εισπράξει επαίνους.
Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πελάτες μας για τα νέα δεδομένα κάθε φορά θέλοντας να προσφέρουμε έγκυρες πληροφορίες ανά πάσα στιγμή, σε όλους όσοι εργάζονται σκληρά για να εξοικονομήσουν χρήματα για διακοπές τους, που τόσο αξίζουν.
Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάσταση και θα σας ενημερώσουμε μόλις λάβουμε περισσότερες πληροφορίες από τις επίσημες αρχές.
Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή σας, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η αγορά του Ισραήλ
Μπορεί η JET2 να αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις της μέχρι και τις 16 Μαΐου, οι αεροπορικές εταιρείες του Ισραήλ ωστόσο είναι έτοιμες να πετάξουν, αμέσως μόλις αρθούν οι απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η χώρα. Ως γνωστόν, οι διεθνείς πτήσεις έχουν ανασταλεί από τις 24 Ιανουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου και αναμένονται νέες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άρση της απαγόρευσης.
Όπως έχει γράψει η «δημοκρατική», στις 23 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει στη Ρόδο η σεζόν, με πτήση τσάρτερ από το Ισραήλ. Καμία από τις προγραμματισμένες πτήσεις δεν έχουν ακυρωθεί, όμως οι κρατήσεις είναι ελάχιστες. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα σημειώνουν επιχειρηματίες της Ρόδου, όταν δοθεί το πράσινο φως, τα αεροπλάνα μπορεί να γεμίσουν ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες, αφού οι Ισραηλινοί επιθυμούν διακαώς να ταξιδέψουν. Το άνοιγμα της σεζόν, θα κριθεί βέβαια από πολλούς άλλους παράγοντες και κυρίως την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τα μέτρα που θα ισχύουν το Μάρτιο. Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου