ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Σαντορινιός: Επιτακτική η ανάγκη για πρόσθετα μέτρα στήριξης των τουριστικών λεωφορείων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σαντορινιός

Ερώ­τη­ση προς τους Υπουρ­γούς Ανά­πτυ­ξης & Επεν­δύ­σε­ων, Του­ρι­σμού. Οι­κο­νο­μι­κών και Ερ­γα­σί­ας & Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων, κα­τέ­θε­σαν βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ- ΠΣ και ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός, ανα­φο­ρι­κά με την επι­τα­κτι­κή ανά­γκη στή­ρι­ξης με πρό­σθε­τα μέτρα, του κλά­δου των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων.

Όπως ση­μειώ­νε­ται στην Ερώ­τη­ση, η παν­δη­μία επη­ρέ­α­σε κατά πολύ την περ­σι­νή του­ρι­στι­κή σεζόν, ενώ όσο ακόμη ισχύ­ουν τα πε­ριο­ρι­στι­κά μέτρα, όλοι οι κλά­δοι του Του­ρι­σμού βιώ­νουν σο­βα­ρές οι­κο­νο­μι­κές ζη­μί­ες και αδιέ­ξο­δα. Ανά­με­σα στις πλητ­τό­με­νες επι­χει­ρή­σεις είναι και αυτές των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων, που εξα­κο­λου­θούν να είναι ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να.

Οι βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ- ΠΣ και ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός υπο­γραμ­μί­ζουν ότι, στις πε­ρισ­σό­τε­ρες πε­ρι­πτώ­σεις, οι συ­γκε­κρι­μέ­νες επι­χει­ρή­σεις είναι οι­κο­γε­νεια­κές και πρω­ταρ­χι­κό τους μέ­λη­μα είναι η επι­βί­ω­ση του επαγ­γέλ­μα­τος και των οι­κο­γε­νειών τους. Όμως η Κυ­βέρ­νη­ση μέχρι τώρα δεν έχει πρά­ξει τα δέ­ο­ντα, ώστε αυτοί οι πα­ρα­γω­γι­κοί κλά­δοι και ση­μα­ντι­κοί για την του­ρι­στι­κή αλυ­σί­δα να μην οδη­γη­θούν σε βίαιο κλεί­σι­μο. Δεν έχει νο­μο­θε­τη­θεί ακόμη η μεί­ω­ση ή απαλ­λα­γή των τελών κυ­κλο­φο­ρί­ας, ούτε η μεί­ω­ση των ασφά­λι­στρων στα επαγ­γελ­μα­τι­κά τους αυ­το­κί­νη­τα για το διά­στη­μα που είναι κα­θη­λω­μέ­να. Ακόμη τα ποσά της επι­στρε­πτέ­ας ενί­σχυ­σης που έχουν ει­σπρά­ξει και η απο­ζη­μί­ω­ση για τους δύο μήνες, δεν επαρ­κούν με δε­δο­μέ­νο ότι η ζημιά συ­νε­χί­ζε­ται πέραν αυτού του χρο­νι­κού δια­στή­μα­τος, ο κό­σμος δε με­τα­κι­νεί­ται, η εστί­α­ση πα­ρα­μέ­νει κλει­στή και το σε­νά­ριο της επα­νεκ­κί­νη­σης του του­ρι­σμού δεν είναι ορατό του­λά­χι­στον για το άμεσο μέλ­λον. Επί­σης αξί­ζει να ανα­φερ­θεί ότι, οι επαγ­γελ­μα­τί­ες ανα­μέ­νουν εδώ και δύο μήνες την απο­ζη­μί­ω­ση των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων για την πλη­ρό­τη­τα θέ­σε­ων Ιου­λί­ου και Αυ­γού­στου.

Η ανά­γκη για στή­ρι­ξη από την Πο­λι­τεία είναι επι­τα­κτι­κή σε αυτή τη κρί­σι­μη πε­ρί­ο­δο, με επι­δο­τή­σεις και όχι δά­νεια. Τα αρ­μό­δια Υπουρ­γεία οφεί­λουν να απα­ντή­σουν στους ιδιο­κτή­τες του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων πότε θα λάβει χώρα η εί­σπρα­ξη της απο­ζη­μί­ω­σης για την πλη­ρό­τη­τα θέ­σε­ων Ιου­λί­ου και Αυ­γού­στου και άμεσα πρέ­πει να ανα­λά­βουν πρω­το­βου­λί­ες ώστε να εφαρ­μο­στούν πρό­σθε­τα μέτρα (Φ.Π.Α., ασφα­λι­στι­κές ει­σφο­ρές, τα τέλη κυ­κλο­φο­ρί­ας, κα) για τη στή­ρι­ξη των του­ρι­στι­κών λε­ω­φο­ρεί­ων.

Ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός, τέλος, σχο­λιά­ζει, πως η επό­με­νη του­ρι­στι­κή σεζόν πρέ­πει να βρει όλες τις επι­χει­ρή­σεις του κλά­δου βιώ­σι­μες και ανοι­χτές. Η Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει να λάβει άμεσα μέτρα για τη στή­ρι­ξη όλων των κλά­δων, έτσι ώστε να μην οδη­γη­θεί στη φτω­χο­ποί­η­ση ο πλη­θυ­σμός των νη­σιών και η το­πι­κή οι­κο­νο­μία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.