Τοπικές Ειδήσεις

Χωρίς πρόβλημα λειτουργούν στη Ρόδο δημοτικά και νηπιαγωγεία

Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται στη Ρόδο η λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Την ίδια στιγμή, αποτελεί γρίφο η λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών μέσης εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ωστόσο τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενδεχομένως να προκαλέσουν ανατροπή των σχεδίων. Οι μαθητές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, ενώ δεν προκύπτουν ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά στην εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου για την βαθμολόγηση των μαθητών και των μαθητριών αλλά και τον υπολογισμό των απουσιών τους.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, δήλωσε στη «δ», ότι τα σχολεία στην περιοχή μας είναι έτοιμα να λειτουργήσουν όποτε και αν το αποφασίσει το Υπουργείο.
«Έχουμε προετοιμαστεί εδώ και καιρό και έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν όποτε και αν αποφασιστεί. Είμαστε έτοιμοι για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο. Προς το παρόν, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκαίπδευση. Όλα κυλούν ομαλά, χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Παπαδομαρακάκης.
Έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες επαναλειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, δεν παρουσιάστηκε απολύτως κανένα πρόβλημα στη Ρόδο. Μαθητές και εκπαιδευτικοί τηρούν τα μέτρα προστασίας ενώ μεγάλο ποσοστό των δασκάλων και νηπιαγωγών έχει υποβληθεί σε τεστ covid, χωρίς κανένα από αυτά να βγει θετικό! Μόνο ένα κρούσμα εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε εκπαιδευτικό σε νηπιαγωγείο στην Καρδάμαινα της Κω με αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα του σχολείου.
«Όλα κυλούν ομαλά στα σχολεία μας. Τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων και την έγκαιρη απομόνωσή τους», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς.
Τέλος, η απόφαση της κυβέρνησης για την παράταση του ωραρίου των νηπιαγωγείων κατά δέκα λεπτά, ώστε τα νήπια να σχολούν στις 13.10 όπως και οι μαθητές των δημοτικών, προκάλεσε αρχικά αναστάτωση. Κρίθηκε πώς η σταδιακή αποχώρηση είναι δύσκολο να επιτευχθεί όταν όλοι οι μαθητές σχολούν την ίδια ώρα. Τελικά όμως αποφασίστηκε να τηρείται το σύνηθες ωρολόγιο πρόγραμμα με τα νήπια να σχολούν όπως πάντα στη 1 το μεσημέρι. Ειδικά στην περίπτωση που συστεγάζονται τα νηπιαγωγεία με τα δημοτικά, κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού στο σχόλασμα των μαθητών-τριών.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου