ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είκοσι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μετά την ανακοίνωση των διερευνητικών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Ένα αερο­σκά­φος ATR-72 ναυ­τι­κών επι­χει­ρή­σεων, που απέ­κτησε πρό­σφατα του πολε­μικό ναυτικό της Τουρ­κίας, και ένα μη επαν­δρω­μένο UAV μεταξύ των αερο­σκα­φών που πέταξαν πάνω από το Αιγαίο

Με ένα νέο κρε­σέ­ντο παρα­βιά­σεων του ελλη­νι­κού ενα­έ­ριου χώρου συνό­δευσε η Άγκυρα την επα­νέ­ναρξη των διε­ρευ­νη­τι­κών επαφών Ελλάδας – Τουρ­κίας.

Η τουρ­κική πολε­μική αερο­πο­ρία προ­χώ­ρησε σήμερα σε 20 παρα­βιά­σεις του ελλη­νι­κού ενα­έ­ριου χώρου και σε 8 παρα­βά­σεις των κανόνων ενα­έ­ριας κυκλο­φο­ρίας στο FIR Αθηνών.

Αξιο­ση­μεί­ωτο της τουρ­κι­κής προ­κλη­τι­κό­τη­τας είναι και το γεγονός ότι εκτός από τα δύο τουρ­κικά F-16 και τα τρία κατα­σκο­πευ­τικά CN 235, πάνω από το Αιγαίο πέταξε σήμερα ένα αερο­σκά­φος ATR-72 ναυ­τι­κών επι­χει­ρή­σεων, που απέ­κτησε πρό­σφατα του πολε­μικό ναυτικό της Τουρ­κίας, και ένα μη επαν­δρω­μένο UAV.

Τα τουρ­κικά αερο­σκάφη κινή­θη­καν σε Βορειο­α­να­το­λικό, Κεντρικό και Νοτιο­α­να­το­λικό Αιγαίο και όπως ανα­φέ­ρει το ΓΕΕΘΑ σε μια περί­πτωση η παρά­νομη τουρ­κική δρα­στη­ριό­τητα εξε­λί­χθηκε σε εμπλοκή ελλη­νι­κών και τουρ­κι­κών μαχη­τι­κών.

Τα τουρ­κικά αερο­σκάφη ανα­γνω­ρί­στη­καν και ανα­χαι­τί­στη­καν σύμφωνα με τους διε­θνείς κανόνες, κατά πάγια πρα­κτική.

Πηγή: protothema.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.