Τοπικές Ειδήσεις

Κάρπαθος: Τηλεφωνική απάτη με θύμα επιχειρηματία και λεία 6.750 ευρώ

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου στις 3 το μεσημέρι, άγνωστος, προσποιούμενος πολύ γνωστό πρόσωπο της Καρπάθου κάλεσε από κινητό τηλέφωνο γνωστή εμπορική επιχείρηση και κατάφερε να τους αποσπάσει 6.750 ευρώ!

Τι συνέβη. Ο άγνωστος, ο οποίος ας σημειώσουμε ότι γνώριζε πολλά προσωπικά στοιχεία από την οικογενειακή επιχείρηση και μιμήθηκε τον γνωστό Καρπάθιο, προχώρησε σε μεγάλη παραγγελία. Στη συνέχεια έστειλε απόδειξη κατάθεσης χρημάτων μέσω viber. Όμως ο θρασύτατος δράστης ισχυρίστηκε ότι είχε καταθέσει 7.500 ευρώ δηλαδή από λάθος του είχε προσθέσει ένα μηδέν παραπάνω στην παραγγελία του!
Ζήτησε να του επιστρέψουν τη διαφορά δηλαδή 6.750 ευρώ γιατί όπως είπε θα είχε σοβαρό πρόβλημα στη θέση που βρισκόταν.
Ο επιχειρηματίας, αν και δεν μπορούσε να ελέγξει την κατάθεση διότι ήταν από άλλη τράπεζα και η κίνηση θα φαινόταν την επόμενη μέρα στο λογαριασμό του, εμπιστεύτηκε τον άνδρα που έκανε την παραγγελία και έστειλε τα χρήματα!
Η υπόθεση σήμερα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη αλλά η τρίτη φορά που γίνεται τηλεφωνική εξαπάτηση στην Κάρπαθο! Τις δυο προηγούμενες φορές κατάφεραν να αποσπάσουν από 4.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα.
Ο επιχειρηματίας που εξαπατήθηκε προτείνει σε όλους τους Καρπάθιους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές παραγγελίες και να έχουν το νου τους γιατί πρόκειται για θρασύτατο κλέφτη ο οποίος ξέρει πολλά κόλπα και είναι εκπαιδευμένος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου