ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα ποδοσφαιρικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2020 και τα ανοιχτά μέτωπα του 2021

Δημήτρης Στούμπης 1 λεπτό ανάγνωση
Ποδοσφαιρο

Το 2020 μας απο­χαι­ρέ­τι­σε, γι’ αυτό και θυ­μί­ζου­με ημε­ρο­μη­νί­ες σταθ­μούς της πε­ρα­σμέ­νης χρο­νιάς για το ελ­λη­νι­κό πο­δό­σφαι­ρο και κα­τα­γρά­φει τα ανοι­χτά μέ­τω­πα του 2021.

Ια­νουά­ριος: Η ει­σή­γη­ση της ΕΕΑ για τη φε­ρό­με­νη υπό­θε­ση πο­λυι­διο­κτη­σί­ας ΠΑΟΚ-Ξάν­θης και η αντί­δρα­ση της Κυ­βέρ­νη­σης

Στις 27 Ια­νουα­ρί­ου έπει­τα από κα­ταγ­γε­λία του Ολυ­μπια­κού, η Επι­τρο­πή Επαγ­γελ­μα­τι­κού Αθλη­τι­σμού απο­φά­σι­σε να ει­ση­γη­θεί τον υπο­βι­βα­σμό του ΠΑΟΚ και της Ξάν­θης, με ψή­φους 4-1 για τα αδι­κή­μα­τα (πο­λυ­ϊ­διο­κτη­σί­ας ΠΑΟΚ – Ξάν­θης και με­το­χο­λο­γί­ου όσον αφορά την Ξάνθη) και με ψή­φους 3-2 για τις ποι­νές. Σε σκε­πτι­κό 84 σε­λί­δων η Ε.Ε.Α. εξή­γη­σε πώς κα­τέ­λη­ξε ότι υπάρ­χουν σχέ­σεις επιρ­ρο­ής με­τα­ξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάν­θης. Μία μέρα μετά, στις 28 Ια­νουα­ρί­ου, ο κυ­βερ­νη­τι­κός εκ­πρό­σω­πος, Στέ­λιος Πέ­τσας, ανα­κοί­νω­σε την κα­τά­θε­ση σχε­τι­κής διά­τα­ξης η οποία προ­έ­βλε­πε ότι δεν θα υπο­βάλ­λο­νται τέ­τοιου εί­δους εξο­ντω­τι­κές ποι­νές όπως ο υπο­βι­βα­σμός. Με νόμο οι ποι­νές με­τα­τρά­πη­καν σε αφαί­ρε­ση βαθ­μών.

Φε­βρουά­ριος: Επί­σκε­ψη Τσέ­φε­ριν στην Ελ­λά­δα και συ­νά­ντη­ση με Μη­τσο­τά­κη και Γραμ­μέ­νο

Στις 25 Φε­βρουα­ρί­ου ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης συ­να­ντή­θη­κε με τον πρό­ε­δρο της UEFA Αλε­ξά­ντερ Τσέ­φε­ριν και τον αντι­πρό­ε­δρο της FIFA, Γκρέγκ Κλάρκ στο Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου και υπέ­γρα­ψαν το μνη­μό­νιο επα­νεκ­κί­νη­σης του ελ­λη­νι­κού πο­δο­σφαί­ρου. UEFA και FIFA δε­σμεύ­τη­καν να εκ­πο­νή­σουν μία ολι­στι­κή με­λέ­τη για την βελ­τί­ω­ση και ανα­βάθ­μι­ση του ελ­λη­νι­κού επαγ­γελ­μα­τι­κού πο­δο­σφαί­ρου. Ο πρό­ε­δρος της UEFA στην δι­ή­με­ρη επί­σκε­ψή του στην Ελ­λά­δα, είχε συ­νά­ντη­ση και με τον πρό­ε­δρο της ΕΠΟ, Ευάγ­γε­λο Γραμ­μέ­νο, με τον οποίο συ­ζή­τη­σε λει­τουρ­γι­κά θέ­μα­τα του ελ­λη­νι­κού πο­δο­σφαί­ρου.

Μάρ­τιος: Ανα­βο­λή όλων των διορ­γα­νώ­σε­ων

Στο πλαί­σιο των μέ­τρων για την προ­στα­σία της δη­μό­σιας υγεί­ας από τον κο­ρω­νο­ϊό, η ΕΠΟ ανα­κοί­νω­σε στις 12 Μαρ­τί­ου την ανα­στο­λή της διε­ξα­γω­γής όλων ανε­ξαι­ρέ­τως των εθνι­κών πρω­τα­θλη­μά­των για τα οποία έχει την ευ­θύ­νη διορ­γά­νω­σης καθώς και όλων των διορ­γα­νώ­σε­ων αρ­μο­διό­τη­τας και ευ­θύ­νης των Ενώ­σε­ων Πο­δο­σφαι­ρι­κών Σω­μα­τεί­ων όλης της χώρας. Στο ίδιο πλαί­σιο ακο­λού­θη­σαν ανα­κοι­νώ­σεις από την Super League 2-Football League για ανα­στο­λή των διορ­γα­νώ­σε­ων της, όπως επί­σης και από την Super League 1 για ανα­στο­λή μέχρι νε­ω­τέ­ρας των πλέι οφ.

Ιού­νιος: Επα­νέ­ναρ­ξη της Super League 1

Το δι­ή­με­ρο 6 και 7 Ιου­νί­ου και μετά από σχε­δόν τρεις μήνες αγω­νι­στι­κής απρα­ξί­ας ξε­κί­νη­σε ξανά το πρω­τά­θλη­μα της S.L.1 με την έναρ­ξη των πλέι οφ τα οποία ολο­κλη­ρώ­θη­καν στα μέσα Ιου­λί­ου.

Ιού­νιος: Νέος πρό­ε­δρος της Super League 1 ο Λε­ω­νί­δας Μπου­τσι­κά­ρης

Ο 42χρο­νος δι­κη­γό­ρος και αντι­πρό­ε­δρος της ΠΑΕ Πα­να­θη­ναϊ­κός, Λε­ω­νί­δας Μπου­τσι­κά­ρης εκλέ­χθη­κε νέος πρό­ε­δρος της S.L.1 στις 19 Ιου­νί­ου αφού επι­κρά­τη­σε του Αλέξη Κού­για στην σχε­τι­κή ψη­φο­φο­ρία με ψή­φους 8-5.

Ιού­λιος: Η προ­σπά­θεια της ΕΠΟ για πρό­ω­ρες εκλο­γές που «σκό­ντα­ψε» στο Ει­ρη­νο­δι­κείο

Στις 8 Ιου­λί­ου έγινε γνω­στή η απορ­ρι­πτι­κή από­φα­ση του Ει­ρη­νο­δι­κεί­ου στην αί­τη­ση της ΕΠΟ για την τρο­πο­ποί­η­ση του κα­τα­στα­τι­κού προ­κει­μέ­νου να διε­νερ­γη­θούν πρό­ω­ρες εκλο­γές στο τε­λευ­ταίο εξά­μη­νο του 2020 και συ­γκε­κρι­μέ­να τον Ιού­λιο. Στην έκτα­κτη γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση της ΕΠΟ είχε πε­ρά­σει με με­γά­λη πλειο­ψη­φία η αλ­λα­γή του κα­τα­στα­τι­κού, ωστό­σο «σκό­ντα­ψε» πάνω στο Ει­ρη­νο­δι­κείο. Αντί­θε­τες με την τρο­πο­ποί­η­ση ήταν πέντε ΕΠΣ και η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός, που είχαν μά­λι­στα κα­τα­θέ­σει έν­στα­ση ζη­τώ­ντας οι εκλο­γές να με­τα­φερ­θούν τον Αύ­γου­στο του 2021.

Ιού­λιος: Το CAS επι­στρέ­φει την υπό­θε­ση της φε­ρό­με­νης πο­λυι­διο­κτη­σί­ας ΠΑΟΚ-Ξάν­θης στην Επι­τρο­πή Εφέ­σε­ων για να εκ­δι­κα­στεί από την αρχή και στην ουσία της

Στις 10 Ιου­λί­ου το Ανώ­τα­το Αθλη­τι­κό Δι­κα­στή­ριο έσωσε στην δη­μο­σιό­τη­τα το σκε­πτι­κό του ανα­φο­ρι­κά με την έφεση που κα­τέ­θε­σε ο ΠΑΟΚ για την υπό­θε­ση της φε­ρό­με­νης πο­λυι­διο­κτη­σί­ας με την Ξάνθη. Με βάση την από­φα­ση του CAS επι­στρά­φη­καν στον ΠΑΟΚ οι επτά βαθ­μοί, που είχαν αφαι­ρε­θεί από τα ελ­λη­νι­κά πο­δο­σφαι­ρι­κά δι­καιο­δο­τι­κά όρ­γα­να και η υπό­θε­ση επι­στρά­φη­κε στην Επι­τρο­πή Εφέ­σε­ων για να δι­κα­στεί εξ αρχής και κατ’ ουσία. Συ­γκε­κρι­μέ­να το Ανώ­τα­το Αθλη­τι­κό Διαι­τη­τι­κό Δι­κα­στή­ριο της Λω­ζά­νης ανέ­φε­ρε: «Οι δι­κα­στι­κές επι­τρο­πές της ΕΠΟ λαν­θα­σμέ­να υπέ­θε­σαν ότι η από­φα­ση της Ε.Ε.Α. στην Ελ­λά­δα με ημε­ρο­μη­νία 27/1/2020 ήταν δε­σμευ­τι­κή και ως εκ τού­του δεν μπή­καν στην ουσία της υπό­θε­σης. Απού­σης της ου­σί­ας και χωρίς την πρέ­που­σα έγκρι­ση των συ­μπε­ρα­σμά­των της έκ­θε­σης της Ε.Ε.Α., η έκ­θε­ση δεν μπο­ρεί να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί από τα δι­καιο­δο­τι­κά όρ­γα­να της ΕΠΟ ως εναρ­κτή­ρια βάση για την ποινή που επι­βλή­θη­κε στον ΠΑΟΚ».

Ιού­λιος: Ο Κλά­τεν­μπεργκ νέος αρ­χι­διαι­τη­τής με ομό­φω­νη από­φα­ση του Βig-4

Για πρώτη φορά στα χρο­νι­κά του ελ­λη­νι­κού πο­δο­σφαί­ρου μία ομάδα ερ­γα­σί­ας με την συμ­με­το­χή των τεσ­σά­ρων με­γά­λων του ελ­λη­νι­κού πο­δο­σφαί­ρου (Ολυ­μπια­κός, Πα­να­θη­ναϊ­κός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), που είχαν δι­καί­ω­μα ψήφου, κλή­θη­κε να απο­φα­σί­σει ποιος θα είναι ο επό­με­νος πρό­ε­δρος της ΚΕΔ. Οι υπο­ψή­φιοι για την θέση ήταν δύο και στις 17 Ιου­λί­ου το Big-4 επέ­λε­ξε ομό­φω­να για νέο επι­κε­φα­λής της ΚΕΔ και διά­δο­χο του Μέλο Πε­ρέι­ρα, τον Μαρκ Κλά­τεν­μπεργκ ένα­ντι του Πέτερ Φιόρ­ντ­φελντ. Τον Ιού­λιο επα­νε­ξε­λέ­γη στην προ­ε­δρία στην Ένωση S.L.2 – F.L. o Λε­ω­νί­δας Λε­ου­τσά­κος για θη­τεία τεσ­σά­ρων ετών.

Αύ­γου­στος: Ανα­διάρ­θρω­ση κα­τη­γο­ριών

Την πρό­τα­ση ανα­διάρ­θρω­σης των μι­κρό­τε­ρων επαγ­γελ­μα­τι­κών κα­τη­γο­ριών υπερ­ψή­φι­σε στις 19 Αυ­γού­στου η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΕΠΟ. Σύμ­φω­να με την από­φα­ση η Super League 2 την σεζόν 2020-21 θα διε­ξά­γο­νταν με την συμ­με­το­χή 18 ομά­δων και η Football League με 16. Για να υλο­ποι­η­θεί η από­φα­ση χρεια­ζό­ταν τρο­πο­ποί­η­ση του νόμου, όμως η κυ­βέρ­νη­ση ήταν αρ­νη­τι­κή στην ανα­διάρ­θρω­ση, που τε­λι­κά δεν έγινε.

Σε­πτέμ­βριος: Διε­ξή­χθη επι­τέ­λους ο τε­λι­κός Κυ­πέλ­λου

Ο τε­λι­κός Κυ­πέλ­λου της προη­γού­με­νης σεζόν ανά­με­σα στον Ολυ­μπια­κό και την ΑΕΚ πέ­ρα­σε από χίλια κύ­μα­τα και τε­λι­κά διε­ξή­χθη στις 12 Σε­πτεμ­βρί­ου στο Παν­θεσ­σα­λι­κό Στά­διο του Βόλου. Η ανα­μέ­τρη­ση είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί για τις 26 Ιου­λί­ου στο γή­πε­δο της Ρι­ζού­πο­λης, όμως ανα­βλή­θη­κε διότι η αστυ­νο­μία δεν εγ­γυ­ή­θη­κε για την ομαλή διε­ξα­γω­γή του αγώνα. Η Εκτε­λε­στι­κή Επι­τρο­πή της ΕΠΟ απο­φά­σι­σε να ορί­σει νέα ημε­ρο­μη­νία στις 30 Αυ­γού­στου, ωστό­σο το ματς ανα­βλή­θη­κε εκ νέου λόγω κρού­σμα­τος κο­ρω­νοϊ­ού στον Ολυ­μπια­κό. Εν τέλει ο τε­λι­κός πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μαζί με την έναρ­ξη της νέας αγω­νι­στι­κής πε­ριό­δου στη S.L.1.

Σε­πτέμ­βριος: Τέρμα στα σε­νά­ρια της ανα­διάρ­θρω­σης

Στο Δ.Σ. της Ένω­σης S.L.2 – F.L. στις 16 Σε­πτεμ­βρί­ου ελή­φθη ομό­φω­να η από­φα­ση να διε­ξα­χθεί η S.L.2 με 12 ομά­δες την σεζόν 2020/21 βά­ζο­ντας έτσι τέρμα στα σε­νά­ρια ανα­διάρ­θρω­σης. Πα­ράλ­λη­λα απο­φα­σί­στη­κε να χω­ρι­στεί σε δύο ομί­λους (Νό­τιος – Βό­ρειος) η Football League.

Σε­πτέμ­βριος: Νόμος του κρά­τους το νέου αθλη­τι­κό νο­μο­σχέ­διο που έφερε προς ψή­φι­ση στην Βουλή, ο υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμού, Λευ­τέ­ρης Αυ­γε­νά­κης

Στις 17 Σε­πτεμ­βρί­ου νόμος του κρά­τους έγινε το νο­μο­σχέ­διο που έφερε στην Βουλή ο Λευ­τέ­ρης Αυ­γε­νά­κης. Το νο­μο­σχέ­διο ψη­φί­στη­κε κατά πλειο­ψη­φία, με τους βου­λευ­τές της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας να ψη­φί­ζουν υπέρ και αυ­τούς της αντι­πο­λί­τευ­σης κατά. Σε αυτό πε­ρι­λαμ­βά­νο­νται με­τα­ξύ άλλων όρια θη­τειών και ηλι­κί­ας (έπεσε στα 70 από τα 71) στις αθλη­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες, δι­καί­ω­μα ψήφου μόνο στα σω­μα­τεία που θα εγ­γρα­φούν στο Μη­τρώο και πρό­βλε­ψη για διε­νέρ­γεια εκλο­γών σε όλες τις Ομο­σπον­δί­ες ανε­ξαι­ρέ­τως από το Νο­έμ­βριο μέχρι τις 15 Φε­βρουα­ρί­ου το 2021.

Σε­πτέμ­βριος: Ανα­βο­λή στις εκλο­γές της ΕΠΟ

Η ΕΠΟ είχε ορί­σει τις εκλο­γές της για τις 9 Οκτω­βρί­ου, ωστό­σο στις 18 Σε­πτεμ­βρί­ου, απο­φά­σι­σε να τις με­τα­θέ­σεις στις 23 Νο­εμ­βρί­ου, εντός δη­λα­δή του χρο­νι­κού πλαι­σί­ου που προ­έ­βλε­πε το νέο αθλη­τι­κό νο­μο­σχέ­διο.

Οκτώ­βριος: Όλες οι ομά­δες ξανά στην σκέπη της Nova

Η αλ­λα­γή στο ιδιο­κτη­σια­κό κα­θε­στώ­τος της Nova, έφερε και αλ­λα­γές στο τη­λε­ο­πτι­κό τοπίο της Super League 1 αφού όλες οι ομά­δες επέ­στρε­ψαν στην δική της πλατ­φόρ­μα με κατά μόνας συμ­φω­νί­ες. Μέσα στον Σε­πτέμ­βριο, η Nova εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση που ανά­φε­ρε ότι εξα­σφά­λι­σε απο­κλει­στι­κά τα τη­λε­ο­πτι­κά δι­καιώ­μα­τα 13 ΠΑΕ. Ανά­με­σα σε αυτές η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που πο­ρεύ­τη­κε για μία σεζόν ανε­ξάρ­τη­τα με το PAOK TV αλλά και οι ΠΑΕ Ατρό­μη­τος, Πα­ναι­τω­λι­κός, Λαμία, που την πε­ρα­σμέ­νη αγω­νι­στι­κή πε­ρί­ο­δο προ­βάλ­λο­νταν μέσω της ΕΡΤ. Στις 16 Οκτω­βρί­ου η Nova επι­ση­μο­ποί­η­σε την συ­νερ­γα­σία της και με την ΠΑΕ Πα­να­θη­ναϊ­κός, την μο­να­δι­κή δη­λα­δή που απου­σί­α­ζε από την ανα­κοί­νω­ση του Σε­πτεμ­βρί­ου. Έτσι, με την προ­σθή­κη και των «πρά­σι­νων», η Nova εξα­σφά­λι­σε απο­κλει­στι­κά την με­τά­δο­ση όλων των αγώ­νων της S.L.1 για την σεζόν 2020/21.

Νο­έμ­βριος: Η πα­ρου­σί­α­ση της Ολι­στι­κής Με­λέ­της

Στις 17 Νο­εμ­βρί­ου πα­ρου­σιά­στη­καν τα κυ­ριό­τε­ρα ση­μεία της Ολι­στι­κής Με­λέ­της για το ελ­λη­νι­κό πο­δό­σφαι­ρο από τον εκ­πρό­σω­πο της UEFA, Luca Nicola πα­ρου­σία του υφυ­πουρ­γού Αθλη­τι­σμού, Λευ­τέ­ρη Αυ­γε­νά­κη, στον πρό­ε­δρο και τους αντι­προ­έ­δρους της ΕΠΟ, τον πρό­ε­δρο της S.L.1 και τις 14 ΠΑΕ – μέλη της, τον πρό­ε­δρο της S.L.2- F.L. και τον πρό­ε­δρο του ΠΣΑΠ. Το εκλο­γι­κό σύ­στη­μα δεν τρο­πο­ποι­ή­θη­κε ωστό­σο εκ­φρά­στη­κε η σύ­στα­ση να ενι­σχυ­θεί η εκ­προ­σώ­πη­ση στην ΕΠΟ του επαγ­γελ­μα­τι­κού πο­δο­σφαί­ρου, των διαι­τη­τών, των πο­δο­σφαι­ρι­στών, των προ­πο­νη­τών και του γυ­ναι­κεί­ου πο­δο­σφαί­ρου. Ανά­με­σα στα συ­μπε­ρά­σμα­τα της ολι­στι­κής με­λέ­της υπήρ­ξαν και δύο αρ­νη­τι­κές πρω­τιές για την Ελ­λά­δα: «Από τα χει­ρό­τε­ρα ρεκόρ στη­μέ­νων αγώ­νων η Ελ­λά­δα (200 ματς από το 2010) και… πρω­τα­θλή­τρια στην Ευ­ρώ­πη την τε­λευ­ταία 4ετία με 122, εκ των οποί­ων στα 57 συμ­με­τεί­χαν οι ίδιες πέντε ομά­δες. Την τε­λευ­ταία 3ετία η Ελ­λά­δα έχει το 2ο χει­ρό­τε­ρο ρεκόρ πο­δο­σφαι­ρι­κής βίας και επει­σο­δί­ων σε αγώ­νες Champions League και Europa League από τις 55 Ομο­σπον­δί­ες της UEFA. Και η ίδια άσχη­μη ει­κό­να υπάρ­χει και στις εγ­χώ­ριες διορ­γα­νώ­σεις». Ο πρό­ε­δρος της ΕΠΣ Λέ­σβου και μέλος της Ε.Ε., Σταύ­ρος Ψαρ­ρό­που­λος, προ­τεί­νε­ται ως υπο­ψή­φιος πρό­ε­δρος, έχο­ντας την στή­ρι­ξη της με­γά­λης πλειο­ψη­φί­ας των Ενώ­σε­ων, όμως, λόγω κο­ρω­νοϊ­ού, οι εκλο­γές ανα­βάλ­λο­νται.

Δε­κέμ­βριος: Επι­στο­λή ΕΠΟ σε Χαρ­δα­λιά για διε­ξα­γω­γή εκλο­γών στις 19 Ια­νουα­ρί­ου

Οι εκλο­γές της ΕΠΟ λόγω της έξαρ­σης της παν­δη­μί­ας στη χώρα μας δεν κα­τέ­στη δυ­να­τό να διε­ξα­χθούν ούτε στις 23/11, ούτε στις 12/12, ημε­ρο­μη­νί­ες που είχε ορί­σει η Ομο­σπον­δία. Η ΕΠΟ λοι­πόν με επι­στο­λή της ζή­τη­σε άμεσα συ­νά­ντη­ση με τον υφυ­πουρ­γό Πο­λι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκο Χαρ­δα­λιά, για να δοθεί άδεια ώστε να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν οι εκλο­γές της στις 19 Ια­νουα­ρί­ου, μετά τις δια­δο­χι­κές ανα­βο­λές, που υπήρ­ξαν το προη­γού­με­νο διά­στη­μα. Ο υφυ­πουρ­γός Αθλη­τι­σμού με τρο­πο­λο­γία που ψη­φί­στη­κε στην Βουλή με­τέ­θε­σε τις εκλο­γές των Ομο­σπον­διών στο διά­στη­μα από 1/1 έως 31/12 2021, προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θούν οι αι­τή­σεις εγ­γρα­φής στο μη­τρώο της Γ.Γ.Α. Στις 4/12 οι FIFA-UEFA με επι­στο­λή στην ΕΠΟ επι­ση­μαί­νουν τα ση­μεία δια­φω­νί­ας με το «νόμο Αυ­γε­νά­κη» και προ­τεί­νουν συ­νά­ντη­ση μαζί του, πα­ρου­σία της ΕΠΟ. Ο Λευ­τέ­ρης Αυ­γε­νά­κης σε συ­νέ­ντευ­ξή του απο­κα­λύ­πτει ότι υπάρ­χουν συ­ζη­τή­σεις με­τα­ξύ της κυ­βέρ­νη­σης και των Big-4 ώστε να υπάρ­ξει υπο­ψη­φιό­τη­τα κοι­νής απο­δο­χής για την προ­ε­δρία της ΕΠΟ. Το όνομα που πρό­τει­νε η κυ­βέρ­νη­ση είναι αυτό του Θο­δω­ρή Ζα­γο­ρά­κη.

2021: Τα ανοι­χτά μέ­τω­πα

-Το 2021 θα είναι η χρο­νιά των εκλο­γών της ΕΠΟ. Αυτή την στιγ­μή δεν είναι ξε­κά­θα­ρο ούτε πότε θα γί­νουν οι εκλο­γές (έχουν προσ­διο­ρι­στεί για 19/1), ούτε ποιός ή ποιοί θα είναι τε­λι­κά υπο­ψή­φιοι.

-Ο τρό­πος που θα γί­νουν οι εκλο­γές των Ενώ­σε­ων είναι επί­σης ζη­τού­με­νο, αφού όσο πλη­σιά­ζει ο χρό­νος των εκλο­γών τόσο ανα­μέ­νε­ται να εντα­θούν οι δια­μαρ­τυ­ρί­ες για τις προ­βλέ­ψεις του νόμου Αυ­γε­νά­κη.

-Η κυ­βέρ­νη­ση ψή­φι­σε την από­δο­ση στις αθλη­τι­κές ομά­δες πο­σο­στού από το στοί­χη­μα. Το επό­με­νο βήμα είναι η κα­τα­νο­μή των χρη­μά­των που κατ’ αρχήν είναι θέμα πο­λι­τι­κής βού­λη­σης. Όλοι πε­ρι­μέ­νουν ότι θα είναι μέσα στην μοι­ρα­σιά και θα λά­βουν αυτά που πε­ρι­μέ­νουν. Ίδω­μεν.

-Μέσα στο 2021 και αφό­του γί­νουν εκλο­γές στην ΕΠΟ, θα τεθεί το θέμα της υλο­ποί­η­σης της Ολι­στι­κής Με­λέ­της των FIFA/UEFA.

-Τέλος, ζη­τού­με­νο απο­τε­λεί η έναρ­ξη των πρω­τα­θλη­μά­των που δεν έχουν αρ­χί­σει αλλά και η ομαλή λήξη όλων των διορ­γα­νώ­σε­ων. Ήδη το «φορ­τίο» για το 2021, είναι βαρύ…

Πηγή: soccerplus

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.