ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Hλίας Tσέρκης: «Οι παραπλανητικές πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέγεθος γραμμάτων

«Ο εμ­βο­λια­σμός είναι ένα τμήμα της λύσης, καθώς θα απο­τε­λέ­σει ένα απο­φα­σι­στι­κό όπλο κατά της παν­δη­μί­ας» δη­λώ­νει σή­με­ρα, με­τα­ξύ άλλων στην «δ», ο κ. Ηλίας Τσέρ­κης (Πρό­ε­δρος Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου, Πρό­ε­δρος Τομέα Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας και Νη­σιω­τι­κό­τη­τας Ιν­στι­τού­του Επι­στη­μο­νι­κών Ερευ­νών Πα­νελ­λη­νί­ου Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου, Υπεύ­θυ­νος Επι­κοι­νω­νί­ας και Δη­μο­σί­ων Σχέ­σε­ων Επαγ­γελ­μα­τι­κής Ένω­σης Πα­θο­λό­γων Ελ­λά­δας, Πρό­ε­δρος ΔΗΜΤΟ Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας Ρόδου).

Επί­σης, μι­λά­ει για την κα­τά­στα­ση με το 2ο κύμα της παν­δη­μί­ας του κο­ρω­νοϊ­ού, για τους αρ­νη­τές της κα­τά­στα­σης και τις θε­ω­ρί­ες συ­νω­μο­σί­ας καθώς και για το εν­δε­χό­με­νο δη­μιουρ­γί­ας μίας ΔΗΜΤΟ της Ν.Δ. στο νησί της Ρόδου.

• Κύριε Τσέρ­κη, πα­ρα­κο­λου­θού­με όλοι με ιδιαί­τε­ρη ανη­συ­χία την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας του κο­ρω­νοϊ­ού σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα το σχό­λιό σας για την δια­χεί­ρι­ση της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης στην Ελ­λά­δα αλλά και για την δική μας πε­ριο­χή.

Ως γνω­στόν κυρία Ντό­κου, το δεύ­τε­ρο κύμα της παν­δη­μί­ας εξα­κο­λου­θεί να δια­τη­ρεί­ται σε υψηλά επί­πε­δα σε ολό­κλη­ρη την Ευ­ρώ­πη και σε όλον τον πλα­νή­τη. Δε­δο­μέ­νων λοι­πόν των συν­θη­κών, το υγειο­νο­μι­κό σύ­στη­μα της χώρα μας και κατ’ επέ­κτα­ση και της πε­ριο­χής μας, άντε­ξε και πρέ­πει να αντέ­ξει σε αυτό το σα­ρω­τι­κό κύμα της παν­δη­μί­ας. Το γε­γο­νός ότι το σύ­στη­μα υγεί­ας στην χώρα μας κα­τα­φέρ­νει και αντε­πε­ξέρ­χε­ται σε καλό επί­πε­δο, οφεί­λε­ται αφε­νός στα γρή­γο­ρα αντα­να­κλα­στι­κά που επέ­δει­ξε η ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση λαμ­βά­νο­ντας μία σειρά από σωστά μέτρα, τα οποία βο­ή­θη­σαν στον πε­ριο­ρι­σμό της παν­δη­μί­ας αλλά και φυ­σι­κά στην αυ­τα­πάρ­νη­ση και τις ατε­λεί­ω­τες ώρες δου­λειάς του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού της χώρας. Επί­σης, κα­θο­ρι­στι­κό ρόλο δια­δρα­μά­τι­σε η στάση της πλειο­ψη­φί­ας των συ­μπο­λι­τών μας, που με σύ­νε­ση και πει­θαρ­χία συ­νε­χί­ζουν να αντι­με­τω­πί­ζουν τον αό­ρα­το εχθρό τη­ρώ­ντας πιστά όλα τα μέτρα. Ο Πρω­θυ­πουρ­γός μας κ. Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης ήδη από την έναρ­ξη της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης στην χώρα μας, δη­μιούρ­γη­σε επι­στη­μο­νι­κή επι­τρο­πή εμπει­ρο­γνω­μό­νων, οι οποί­οι συ­νε­δριά­ζουν ανά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα και ει­ση­γού­νται στην κυ­βέρ­νη­ση τα εκά­στο­τε μέτρα που πρέ­πει να λη­φθούν για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας. Η κυ­βέρ­νη­σή μας αν και προ­ερ­χό­μα­στε από μία δε­κα­ε­τή οι­κο­νο­μι­κή κρίση με πολ­λές δυ­στυ­χώς πε­ρι­κο­πές ακόμα και στον τομέα της Υγεί­ας, κα­τά­φε­ρε να δι­πλα­σιά­σει τις κλί­νες ΜΕΘ και ΜΑΦ σε όλη την χώρα και να προ­βεί στην πρό­σλη­ψη χι­λιά­δων ια­τρών και νο­ση­λευ­τών για να στε­λε­χώ­σουν το Εθνι­κό Σύ­στη­μα Υγεί­ας. Τέλος, όλοι οι για­τροί της χώρας που υπη­ρε­τούν στην Πρω­το­βάθ­μια Φρο­ντί­δα Υγεί­ας, στα Ιδιω­τι­κά Ια­τρεία αλλά και στα Νο­σο­κο­μεία, δί­νουν κα­θη­με­ρι­νά με­γά­λη μάχη κάτω από αντί­ξο­ες συν­θή­κες προ­κει­μέ­νου να προ­α­σπί­σουν την υγεία των πο­λι­τών. Είναι άξιοι συγ­χα­ρη­τη­ρί­ων διότι έχουν ανα­λά­βει το με­γα­λύ­τε­ρο βάρος όσον αφορά την δια­χεί­ρι­ση αυτής της πρω­τό­γνω­ρης υγειο­νο­μι­κής κρί­σης εδώ και έναν χρόνο και πρέ­πει να τους εμ­ψυ­χώ­νου­με για να αντέ­ξουν και μελ­λο­ντι­κά.

• Ως πρό­ε­δρος του Ια­τρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου, θα ήθελα να μας μι­λή­σε­τε για τα εμ­βό­λια που πα­ρου­σιά­στη­καν και για τους εμ­βο­λια­σμούς στους οποί­ους προ­χω­ρούν κά­ποιες χώρες. Τι πρέ­πει να πε­ρι­μέ­νου­με;

Ο εμ­βο­λια­σμός είναι ένα τμήμα της λύσης, καθώς θα απο­τε­λέ­σει ένα απο­φα­σι­στι­κό όπλο κατά της παν­δη­μί­ας και θα μας βοη­θή­σει να επι­στρέ­ψου­με στα­δια­κά στην κα­νο­νι­κό­τη­τα της οι­κο­νο­μι­κής και κοι­νω­νι­κής ζωής.

Ο συν­δυα­σμός εμ­βο­λια­σμού και συμ­μόρ­φω­σης στις συ­στά­σεις για τη Δη­μό­σια Υγεία, θα προ­σφέ­ρει την κα­λύ­τε­ρη ατο­μι­κή προ­στα­σία και θα μας βοη­θή­σει να προ­στα­τεύ­σου­με τους εαυ­τούς μας και τους γύρω μας.

Ο Ευ­ρω­παϊ­κός Ορ­γα­νι­σμός Φαρ­μά­κων ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρώ­σει τους ελέγ­χους για το εμ­βό­λιο των Pfizer/Biontech στις 29 Δε­κεμ­βρί­ου και για το εμ­βό­λιο της Moderna στις 12 Ια­νουα­ρί­ου 2021 το αρ­γό­τε­ρο.

Για τα εμ­βό­λια Covid-19, εται­ρεί­ες όπως η Pfizer και η Moderna συρ­ρί­κνω­σαν σε λι­γό­τε­ρο από ένα χρόνο το διά­στη­μα της πο­λυ­ε­τούς έρευ­νας που συ­νή­θως απαι­τεί­ται κατά την δια­δι­κα­σία ανά­πτυ­ξης και δο­κι­μής εμ­βο­λί­ων. Συ­γκε­κρι­μέ­να, υπάρ­χει ένα σύ­νο­λο δε­δο­μέ­νων καθώς πάνω από 30.000 άτομα πα­ρα­κο­λου­θή­θη­καν από επι­στή­μο­νες των πα­ρα­πά­νω εται­ρειών, κατά την διάρ­κεια των κλι­νι­κών δο­κι­μών και αυτό συ­νι­στά ένα πολύ ισχυ­ρό ια­τρι­κό τεκ­μή­ριο προ­κει­μέ­νου οι ρυθ­μι­στι­κές αρχές της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης να λά­βουν τις απο­φά­σεις τους, σχε­τι­κά με την ασφά­λεια και την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των εμ­βο­λί­ων.

Αξί­ζει να επι­ση­μά­νου­με ότι αυτή η τα­χύ­τη­τα αλλά και ο φόβος για πι­θα­νές πα­ρε­νέρ­γειες, ευ­θύ­νο­νται σε με­γά­λο βαθμό για την επι­φυ­λα­κτι­κό­τη­τα που ορι­σμέ­νοι εκ­φρά­ζουν για το εμ­βό­λιο κατά του νέου κο­ρω­νοϊ­ού. Η αλή­θεια είναι όμως ότι δεν ανα­κα­λύ­πτου­με σή­με­ρα τα εμ­βό­λια ούτως ώστε να μην γνω­ρί­ζει η πα­γκό­σμια επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα δε­δο­μέ­να και πι­θα­νούς κιν­δύ­νους. Υπάρ­χει η εμπει­ρία εκεί­νη, ώστε να ελέγ­ξου­με την πε­ρί­πτω­ση βρα­χυ­πρό­θε­σμης το­ξι­κό­τη­τας όσο και των πι­θα­νών μα­κρο­πρό­θε­σμων πα­ρε­νερ­γειών. Αυτό που μας δι­δά­σκει η εμπει­ρία τόσων ετών είναι ότι η πε­ρί­πτω­ση μα­κρο­πρό­θε­σμης το­ξι­κό­τη­τας είναι τόσο σπά­νια που δεν μπο­ρεί να την βά­λεις στην ζυ­γα­ριά με μια παν­δη­μία στην οποία χά­νεις εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες συ­ναν­θρώ­πους σου κάθε μήνα. Στην πα­ρού­σα φάση μόνον στο Ηνω­μέ­νο Βα­σί­λειο έχει ξε­κι­νή­σει ο εμ­βο­λια­σμός κατά του νέου κο­ρω­νοϊ­ού. Στην χώρα μας ο εμ­βο­λια­σμός ανα­μέ­νε­ται να ξε­κι­νή­σει τον επό­με­νο μήνα και συ­γκε­κρι­μέ­να γύρω στις 15 Ια­νουα­ρί­ου του 2021. Σύμ­φω­να με το Υπουρ­γείο Υγεί­ας θα δη­μιουρ­γη­θούν 1.018 εμ­βο­λια­στι­κά κέ­ντρα τα οποία θα μπο­ρού­σαν να εμ­βο­λιά­σουν 2.117.440 συ­μπο­λί­τες μας τον μήνα. Τα εμ­βο­λια­στι­κά κέ­ντρα θα είναι απο­κλει­στι­κά σε μο­νά­δες Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας όπως είναι τα Κέ­ντρα Υγεί­ας, τα Πε­ρι­φε­ρεια­κά Ια­τρεία και τα Ιδιω­τι­κά Ια­τρεία. Πρέ­πει να το­νι­στεί ότι δεν θα υπάρ­χει κα­νέ­να οι­κο­νο­μι­κό κό­στος για τους πο­λί­τες, οι δε εμ­βο­λια­σμοί θα πραγ­μα­το­ποιού­νται 6 ημέ­ρες την εβδο­μά­δα, 8 ώρες την ημέρα σε 2 βάρ­διες, πρω­ι­νή και απο­γευ­μα­τι­νή. Το εμ­βό­λιο θα γίνει σε 2 δό­σεις με δια­φο­ρά 30 ημε­ρών και μόνο κα­τό­πιν ρα­ντε­βού, είτε τη­λε­φω­νι­κού, είτε με sms, είτε μέσω δια­δι­κτύ­ου. Οι πο­λί­τες θα προ­σέρ­χο­νται στο εμ­βο­λια­στι­κό κέ­ντρο που θα τους υπο­δει­χθεί σε συ­γκε­κρι­μέ­νη ώρα, ούτως ώστε να επι­κρα­τή­σει τάξη και ορ­γά­νω­ση και να απο­φευ­χθούν φαι­νό­με­να συ­νω­στι­σμού. Η όλη δια­δι­κα­σία θα διαρ­κεί πε­ρί­που 10 λεπτά, σε αυτό το χρο­νι­κό διά­στη­μα ο πο­λί­της θα δίνει στον υγειο­νο­μι­κό ένα μικρό ιστο­ρι­κό, θα λαμ­βά­νει οδη­γί­ες για το με­σο­διά­στη­μα με­τα­ξύ των δύο δό­σε­ων και ακο­λού­θως θα του γί­νε­ται το εμ­βό­λιο. Αρ­χι­κά όπως και σε όλες τις χώρες θα εμ­βο­λια­στούν οι υγειο­νο­μι­κοί σε εμ­βο­λια­στι­κά κέ­ντρα και εντός νο­σο­κο­μεί­ων, στην συ­νέ­χεια οι ομά­δες αυ­ξη­μέ­νου κιν­δύ­νου, δη­λα­δή οι πο­λί­τες άνω των 65 ετών καθώς και όσοι έχουν υπο­κεί­με­νη νόσο και στο τέλος ο γε­νι­κός πλη­θυ­σμός. Η εμ­βο­λια­στι­κή πε­ρί­ο­δος θα διαρ­κέ­σει μέχρι τον Ιού­λιο, οπότε και προσ­δο­κού­με να επι­τευ­χθεί η ανο­σία του πλη­θυ­σμού από τον ιό Sars Cov-2.

Ως Ια­τρι­κός Σύλ­λο­γος έχου­με στεί­λει υπό­μνη­μα στον Πα­νελ­λή­νιο Ια­τρι­κό Σύλ­λο­γο και στον υφυ­πουρ­γό Υγεί­ας κ. Βα­σί­λειο Κο­ντο­ζα­μά­νη με προ­τά­σεις μας σχε­τι­κά με τη λει­τουρ­γία των εμ­βο­λια­στι­κών κέ­ντρων. Θε­ω­ρού­με ότι στα νησιά και στα δύο τρίτα του νη­σιού της Ρόδου θα εξυ­πη­ρε­τη­θούν από το υπάρ­χον προ­σω­πι­κό που υπη­ρε­τεί στα Πε­ρι­φε­ρεια­κά Ια­τρεία και στα Κέ­ντρα Υγεί­ας. Ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή θα δοθεί στην Δη­μο­τι­κή Ενό­τη­τα της Ρόδου που αριθ­μεί πάνω από 55.000 κα­τοί­κους και υπάρ­χουν λίγες δη­μό­σιες δομές Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας για να στη­ρί­ξουν το όλο εγ­χεί­ρη­μα. Σε αυτήν την πε­ρί­πτω­ση, το σύ­στη­μα υγεί­ας πρέ­πει να ενι­σχυ­θεί από ιδιώ­τες Ια­τρούς διότι σε μικρή χρο­νι­κή πε­ρί­ο­δο πρέ­πει να εμ­βο­λια­στεί το με­γα­λύ­τε­ρο κομ­μά­τι του πλη­θυ­σμού και μά­λι­στα εις δι­πλούν, σε διά­στη­μα ενός μήνα.

• Είναι πολ­λοί οι ‘αρ­νη­τές’ της μά­σκας και των μέ­τρων προ­στα­σί­ας από τον κο­ρω­νο­ϊό ενώ υπάρ­χουν και πολ­λές θε­ω­ρί­ες, fake news, πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση κ.λπ. για τον ιό. Θα ήθελα το σχό­λιό σας.

Η παν­δη­μία του κο­ρω­νοϊ­ού συ­νο­δεύ­τη­κε από ένα τε­ρά­στιο κύμα ψευ­δών και πα­ρα­πλα­νη­τι­κών πλη­ρο­φο­ριών, που βρήκε γό­νι­μο έδα­φος στις πιο βα­σι­κές ανη­συ­χί­ες των αν­θρώ­πων και στον τα­χέ­ως με­τα­βαλ­λό­με­νο κύκλο των ει­δή­σε­ων. Οι πα­ρα­πλα­νη­τι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες για την υγειο­νο­μι­κή πε­ρί­θαλ­ψη, οι επι­κίν­δυ­νες «πα­γί­δες» με ψευ­δείς ισχυ­ρι­σμούς θε­ω­ριών συ­νω­μο­σί­ας, μπο­ρούν να βλά­ψουν την κοι­νω­νι­κή συ­νο­χή και είναι βέ­βαιο κυρία Ντό­κου ότι θέ­τουν σε κίν­δυ­νο τη δη­μό­σια υγεία.

Από την πρώτη στιγ­μή που άρ­χι­σε να εξα­πλώ­νε­ται ο κο­ρω­νο­ϊ­ός, υπήρ­χαν πολ­λοί που αντι­με­τώ­πι­ζαν το θέμα με δυ­σπι­στία και σκε­πτι­κι­σμό, γε­γο­νός που θα έλεγε κα­νείς ότι είναι μια ανα­με­νό­με­νη αντί­δρα­ση απέ­να­ντι στο πρω­τό­γνω­ρο και σε μια κα­τά­στα­ση που η πα­γκό­σμια κοι­νό­τη­τα αντι­με­τώ­πι­ζε για πρώτη φορά, του­λά­χι­στον σε αυτή την έκτα­ση.

Ωστό­σο, κατά τις πε­ριό­δους του lockdown, σε μία με­γά­λη με­ρί­δα των πο­λι­τών δυ­στυ­χώς η δυ­σπι­στία αντι­κα­τα­στά­θη­κε από τη βε­βαιό­τη­τα περί του αντι­θέ­του και ο σκε­πτι­κι­σμός έγινε φα­να­τι­σμός.

Η αλή­θεια είναι ότι, έως έναν βαθμό, ρόλο στη δια­μόρ­φω­ση αυτής της κα­τά­στα­σης έπαι­ξαν και ορι­σμέ­νες αντι­φα­τι­κές δη­λώ­σεις από την επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα, τον πο­λι­τι­κό κόσμο, τον Πα­γκό­σμιο Ορ­γα­νι­σμό Υγεί­ας καθώς και από επι­τρο­πές εμπει­ρο­γνω­μό­νων και τις κυ­βερ­νή­σεις σε πολλά κράτη του κό­σμου. Οι αντι­φά­σεις αυτές ανα­ζω­πύ­ρω­ναν κατά και­ρούς τη βε­βαιό­τη­τα των αρ­νη­τών ότι παί­ζε­ται ένα πα­γκό­σμιο σκο­τει­νό παι­χνί­δι, με μο­να­δι­κό σκοπό να δια­μορ­φω­θεί μια νέα αυ­ταρ­χι­κή πα­γκό­σμια τάξη πραγ­μά­των.

Το φαι­νό­με­νο φαί­νε­ται να έχει πάρει τρο­μα­κτι­κές δια­στά­σεις στα κοι­νω­νι­κά δί­κτυα, όπου εκτός από τους αρ­νη­τές έχουν βρει πε­δί­ον δόξης λα­μπρόν και διά­φο­ροι τσαρ­λα­τά­νοι που προ­τεί­νουν σκευά­σμα­τα κάθε εί­δους και εκ­φρά­ζουν ατεκ­μη­ρί­ω­τες προ­σω­πι­κές τους από­ψεις προ­σβλέ­πο­ντας σε συ­γκε­κρι­μέ­να οφέλη.

Η πα­ρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση μέσα από τα κοι­νω­νι­κά δί­κτυα εξα­πλώ­νε­ται με με­γα­λύ­τε­ρη τα­χύ­τη­τα από την παν­δη­μία, ενώ πολύ συχνά η επω­δός στις πιο ακραί­ες θε­ω­ρί­ες είναι η φράση: «Μα το διά­βα­σα στο Facebook». Σε πρό­σφα­το δη­μο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας «New York Times», για­τροί και νο­ση­λευ­τές πε­ρι­γρά­φουν τις απί­στευ­τες εμπει­ρί­ες τους με ασθε­νείς που είναι πε­πει­σμέ­νοι ότι υπάρ­χουν θε­ρα­πεί­ες στις οποί­ες δεν τους επι­τρέ­πε­ται η πρό­σβα­ση, επει­δή το διά­βα­σαν σε κά­ποια κοι­νω­νι­κή πλατ­φόρ­μα.

Συ­στή­νω στους συ­μπο­λί­τες μας, να εμπι­στεύ­ο­νται τους επι­στή­μο­νες γε­νι­κό­τε­ρα και εν προ­κει­μέ­νω τους Ια­τρούς καθώς είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη να ενη­με­ρώ­νο­νται σωστά για να μπο­ρούν να απορ­ρί­πτουν τις ψευ­δείς ει­δή­σεις. Επί­σης, πριν αρ­χί­σουν τη με­λέ­τη ενός άρ­θρου, να ελέγ­χουν την πηγή και τον συγ­γρα­φέα.

• Να πε­ρά­σου­με στη Ν.Δ. Είναι βέ­βαια πολύ νωρίς για τις εσω­κομ­μα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες αλλά σί­γου­ρα οι προ­ε­τοι­μα­σί­ες θα ξε­κι­νή­σουν με το νέο έτος. Πώς βλέ­πε­τε την δη­μιουρ­γία μίας ΔΗΜΤΟ και τι θα πρέ­πει να γίνει με τα κομ­μα­τι­κά όρ­γα­να όπως οι ΔΕΕΠ;

Όπως έχω ήδη ανα­φέ­ρει και σε πα­λαιό­τε­ρες μου συ­νε­ντεύ­ξεις, σύμ­φω­να με τις τρο­πο­ποι­ή­σεις άρ­θρων που έγι­ναν στον Κα­νο­νι­σμό Πα­νελ­λα­δι­κής Ορ­γά­νω­σης της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας κατά τις συ­νε­δριά­σεις της Πο­λι­τι­κής Επι­τρο­πής που έλα­βαν χώρα στις 24/01 και 23/02/2020, απο­φα­σί­στη­κε ότι μόνο οι Δήμοι των οποί­ων ο πλη­θυ­σμός είναι άνω των 150.000 δύ­να­νται να έχουν πάνω από μία ΔΗΜΤΟ. Επο­μέ­νως σύμ­φω­να με τα πα­ρα­πά­νω, στις επό­με­νες εσω­κομ­μα­τι­κές εκλο­γές θα υφί­στα­ται μόνο μία ΔΗΜΤΟ στο νησί της Ρόδου. Έχω ήδη εκ­φρά­σει δη­μό­σια την άποψή μου ότι θα πρέ­πει να υπάρ­χει ανα­λο­γι­κό­τη­τα εκ­προ­σώ­πη­σης μελών και από τις 4 εν ενερ­γεία ΔΗΜΤΟ, ούτως ώστε στην συ­νέ­χεια να ορι­στούν κά­ποια από τα αι­ρε­τά μέλη, ως υπεύ­θυ­νοι συ­γκε­κρι­μέ­νων δη­μο­τι­κών δια­με­ρι­σμά­των. Επί­σης, είναι ση­μα­ντι­κή η συμ­με­το­χή όσο το δυ­να­τόν πε­ρισ­σό­τε­ρων μελών μας στις κομ­μα­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις διότι έτσι με­τα­φέ­ρο­νται αυ­τού­σιες οι από­ψεις των το­πι­κών κοι­νω­νιών και οι νέες ιδέες των πο­λι­τών απευ­θεί­ας στο κόμμα, δη­μιουρ­γώ­ντας μια δυ­να­μι­κή για ένα κα­λύ­τε­ρο μέλ­λον με πολυ-συμ­με­το­χι­κό­τη­τα και πλου­ρα­λι­σμό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.