ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πότε θα αναρτηθούν – Τι θα πληρώσουμε

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εφορια

Σε ποια ΙΧ αλλά­ζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλο­φο­ρίας 2021

Τα τέλη κυκλο­φο­ρίας ανα­μέ­νε­ται να αναρ­τη­θούν το Νοέμ­βριο για τα οχήματα που κυκλο­φο­ρούν ή θα κυκλο­φο­ρή­σουν έως τις 31 Δεκεμ­βρίου 2020 με απο­τέ­λε­σμα οι ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των να πλη­ρώ­σουν ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Η μεγάλη αλλαγή ανα­μέ­νε­ται να ισχύσει για όσα οχήματα ταξι­νο­μη­θούν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουα­ρίου 2020 καθώς τίθεται σε εφαρ­μογή το νέο πρότυπο μέτρη­σης εκπο­μπών CO2 το λεγό­μενο WLTP το οποίο αυξάνει από 15% τις μέσες εκπο­μπές CO2 των οχη­μά­των.

Τέλη κυκλο­φο­ρίας 2021: Σε ποια αυτο­κί­νητα αλλά­ζουν και σε ποια όχι

H μεγάλη αλλαγή ανα­μέ­νε­ται να ισχύσει για όσα οχήματα ταξι­νο­μη­θούν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουα­ρίου 2020 καθώς τίθεται σε εφαρ­μογή το νέο πρότυπο μέτρη­σης εκπο­μπών CO2 το λεγό­μενο WLTP το οποίο αυξάνει από 15% τις μέσες εκπο­μπές CO2 των οχη­μά­των.

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες του Newsauto.gr το οικο­νο­μικό επι­τε­λείο εξε­τά­ζει να αυξήσει κατά 20% τα όρια των εκπο­μπών CO2 όπου και αλλά­ζουν οι συντε­λε­στές χρέωσης οπότε οι κατα­να­λω­τές να μην επι­βα­ρυν­θούν από τις νέες αυξη­μέ­νες εκπο­μπές CO2 των οχη­μά­των. Ωστόσο υπάρχει και ακόμη μία πρόταση σύμφωνα με την οποία θα αυξη­θούν τα Τέλη Κυκλο­φο­ρίας στα ρυπο­γόνα μοντέλα.

Οι ιδιο­κτή­τες οχη­μά­των όπως και κάθε χρόνο θα μπορούν να εξο­φλή­σουν τα Τέλη Κυκλο­φο­ρίας 2021 έως τα τέλη Δεκεμ­βρίου είτε μετρη­τοίς είτε χρη­σι­μο­ποιώ­ντας κάποια πιστω­τική κάρτα που επι­τρέ­πει την εξό­φλησή τους από 9 έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Οι ιδιο­κτή­τες των αυτο­κι­νή­των με 1η Άδεια Κυκλο­φο­ρίας έως 31/10/2010 θα πλη­ρώ­σουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξι­νό­μη­σης.

Οι κάτοχοι οχη­μά­των με 1η Άδεια Κυκλο­φο­ρίας μετά την 1η Νοεμ­βρίου 2010 κατα­βάλ­λουν Τέλη Κυκλο­φο­ρίας σύμφωνα με τις εκπο­μπές CO2.

Πηγή: newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.