Αθλητικά

Άνοδος για τον Διαγόρα, από τον Αυγενάκη «κρέμονται» Ρόδος και Ιάλυσος

Χαρά για έναν και παράταση αγωνίας για δύο έφεραν οι αποφάσεις, τις οποίες έλαβαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής τους, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Η ΠΑΕ Διαγόρας ανήκει πλέον, οριστικά και αμετάκλητα, στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία και απλώς περιμένει να διευκρινιστεί αν αυτή θα συνεχίσει να ονομάζεται Super League 2, διατηρώντας την υφιστάμενη δομή της, ή αν θα «σπάσει» σε δύο ομίλους, απορροφώντας και τις ομάδες της Football League.
Η δεύτερη παράμετρος αφορά άμεσα την ΠΑΕ Ρόδο και την ΠΑΕ Ιάλυσος, οι οποίες «κρέμονται» πλέον από τα χείλη του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Εκείνος είναι που καλείται να αποφασίσει, το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, για το αν οι επαγγελματικές κατηγορίες γίνουν δύο ή παραμείνουν τρεις.
Η πρώτη από τις προτάσεις, επί των οποίων κλήθηκε να αποφανθεί σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, στηρίχθηκε στην εισήγηση που κατέθεσε πρόσφατα η Super League 2 και που αφορούσε στην αύξηση του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας σε 18, με την παράλληλη διατήρηση της Football League με δύναμη 16 ομάδων.
Η παραπάνω πρόταση συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων που απαιτούνταν, καθώς υπέρ τάχθηκαν 13 σύμβουλοι και 2 καταψήφισαν, ενώ προέκυψε κι 1 λευκό.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι που ουσιαστικά «κλειδώνει» τον προβιβασμό του Διαγόρα.
Στο τραπέζι της συνεδρίασης εμφανίστηκε, λίγη ώρα αργότερα, και μία δεύτερη πρόταση, αυτή που προβλέπει την κατάργηση της Football League, την απορρόφηση των ομάδων της από τη Super League 2 και τη δημιουργία μίας ενιαίας Β’ Εθνικής των δύο ομίλων. Η τοποθέτηση, δια της ψήφους τους, των συμβούλων της ΕΠΟ παρέμεινε η ίδια, καθώς 13 τάχθηκαν υπέρ.
Η τελευταία κουβέντα ανήκει πλέον στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο «γήπεδο» του οποίου η Ομοσπονδία πέταξε το «μπαλάκι», προκειμένου να νομιμοποιήσει την κατάργηση της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Όπως έλεγαν χθες παράγοντες της ΕΠΟ, η ψήφιση ενός νέου, σχετικού νόμου, δεν είναι απαραίτητη.
Μία απλή υπουργική απόφαση από τον Λευτέρη Αυγενάκη θα είναι αρκετή για να ενοποιηθεί η Super League 2 με τη Football League και μέσω αυτής, να λυτρωθούν τόσο η Ρόδος, όσο και ο Ιάλυσος, που την περιμένουν πώς και πώς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου