ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάθηκε για φέτος ο τουρισμός από Ισραήλ προς Ρόδο και Κω!

news room 2 λεπτά ανάγνωση
αεροδρομιο ροδου κορωνοιος1

Όνειρο θερινής νυκτός είναι για τη Ρόδο το άνοιγμα της του­ρι­στι­κής αγοράς του Ισραήλ.

Πρό­κει­ται για μία από τις σημα­ντι­κό­τε­ρες αγορές για τον προ­ο­ρι­σμό που συμ­βάλ­λουν σε σημα­ντικό βαθμό στην τόνωση της τοπικής οικο­νο­μίας. Τελικά, παρά τις προσ­δο­κίες των επι­χει­ρη­μα­τιών και των εμπόρων το νησί δεν θα δεχθεί επι­σκέ­πτες από την αγορά του Ισραήλ. Η απώλεια των συγκε­κρι­μέ­νων του­ρι­στών, απο­τε­λεί σύμφωνα με τους ανθρώ­πους της αγοράς σημα­ντική πλήγμα σε μία σεζόν όπου ο κάθε επι­σκέ­πτης και η κάθε αγορά «μετρούν».

Σύμφωνα με την αερο­πο­ρική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) της Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας (ΥΠΑ) που αφορά στους ταξι­διώ­τες από το Ισραήλ και ισχύει από χθες Δευτέρα 17 Αυγού­στου έως και την Δευτέρα 31 Αυγού­στου προς περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς του COVID-19, θα επι­τρέ­πε­ται η είσοδος στην ελλη­νική επι­κρά­τεια για τους επι­βά­τες από το Ισραήλ κατ’ ανώτατο όριο εξα­κο­σίων (600) ατόμων την εβδο­μάδα, οι οποίοι προ­βλέ­πε­ται ότι θα εισέρ­χο­νται απο­κλει­στικά μέσω αερο­πο­ρι­κών συν­δέ­σεων στους αερο­λι­μέ­νες Αθηνών «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος», Θεσ­σα­λο­νί­κης «Μακε­δο­νία», Ηρα­κλείου «Ν.Καζαν­τζά­κης» και Κέρ­κυ­ρας «Ι. Καπο­δί­στριας». Η NOTAM απο­κλείει το αερο­δρό­μιο της Ρόδου όπως και της Κω, με τους επι­χει­ρη­μα­τίες του του­ρι­σμού να δηλώ­νουν ότι δεν κατα­νο­ούν το σκε­πτικό της από­φα­σης αυτής, ενώ κάνουν λόγο για ακόμη ένα «χτύπημα» κάτω από τη μέση για τη Ρόδο.

Η αερο­πο­ρική οδηγία προ­βλέ­πει ότι όσοι ταξι­δεύ­ουν προς Ελλάδα με αερο­πο­ρική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρ­χο­νται στην χώρα μας μόνο με αρνη­τικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διε­νερ­γη­θεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Ταυ­τό­χρονα παρα­μέ­νει σε ισχύ η υπο­χρέ­ωση συμπλή­ρω­σης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά θα μπο­ρού­σαν, όπως ανα­φέ­ρουν παρά­γο­ντες του του­ρι­σμού, να εξα­σφα­λί­σουν την ασφαλή είσοδο των επι­σκε­πτών από το Ισραήλ και στη Ρόδο.

«Η αλήθεια είναι πως εκπλα­γή­καμε αρνη­τικά από την απόφαση αυτή και δεν μπο­ρούμε να κατα­νο­ή­σουμε τη λογική στην οποία εδρά­ζε­ται. Πρό­κει­ται παρα­δο­σιακά για πάρα πολύ σημα­ντική αγορά για τη Ρόδο. Στη­ρί­ζει την τοπική οικο­νο­μία, εμπο­ρι­κές επι­χει­ρή­σεις, εστια­τό­ρια κ.ο.κ. Ειδικά φέτος που έχουμε ανάγκη κάθε του­ρι­στική αγορά η απώλεια των επι­σκε­πτών από το Ισραήλ είναι σημα­ντική», δήλωσε στη «δ» ο πρό­ε­δρος της Ένωσης Του­ρι­στι­κών Γρα­φείων Δωδε­κα­νή­σου, Χρήστος Μιχα­λά­κης.

Η κίνηση

του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου

Αυξη­μένη ήταν η κίνηση στο αερο­δρό­μιο «Δια­γό­ρας» της Ρόδου το περα­σμένο Σαβ­βα­το­κύ­ριακο. Το νησί δέχθηκε 168 πτήσεις τσάρτερ συνο­λικά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των τσάρτερ εσω­τε­ρι­κού και των πτήσεων των ιδιω­τι­κών αερο­σκα­φών) οι οποίες μετέ­φε­ραν περίπου 20.000 επι­σκέ­πτες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αυξη­μένη πλη­ρό­τητα παρου­σιά­ζουν (μέχρι στιγμής) οι πτήσεις από την Αγγλία. Σχεδόν σε κάθε αερο­σκά­φος, οι θέσεις είναι κατει­λημ­μέ­νες κατά 100%. Αντί­θετα, μικρό­τε­ρες είναι οι πλη­ρό­τη­τες στις πτήσεις από τη Γερ­μα­νία. Σε αρκετές από αυτές οι πλη­ρό­τη­τες δεν ξεπερ­νούν το 50%. Παρ΄ όλα αυτά, οι του­ρι­στι­κές ροές από τη Γερ­μα­νία παρου­σιά­ζουν στα­θε­ρό­τητα από την πρώτη μέρα που άνοιξε η σεζόν μέχρι και σήμερα και ανα­μέ­νε­ται να συνε­χι­σθούν ομαλά.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.