Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη Πακιστανού για λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν Πακιστανό κάτοικο Ιαλυσού που κρίθηκε ένοχος λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων και κατοχή ταξιδιωτικού εγγράφου τρίτου προσώπου.
Τελωνειακοί διενήργησαν έλεγχο σε εταιρεία μεταφορών και ήλεγξαν μεταφερόμενα δέματα.
Από τον έλεγχο και κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανιχνευτή καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκαν δύο δέματα τα οποία περιείχαν:
50 κούτες των 200 τσιγάρων έκαστη μάρκας Marlboro Red,
50 κούτες των 200 τσιγάρων έκαστη μάρκας Marlboro White,
50 κούτες των 200 τσιγάρων έκαστη μάρκας Καρέλια Slim,
25 κούτες των 200 τσιγάρων έκαστη μάρκας Καρέλια Blue,
100 συσκευασίες ψιλοκομμένου καπνού μάρκας Old Holdbom βάρους 50g έκαστη, καθώς και ένα Διαβατήριο Πακιστάν που φέρει το επίθετο «SHAHJAHAN», φύλου άρρενος και μία κάρτα κινητού εταιρείας Vodafone – και επικολλημένη σε αυτή με διάφανη ταινία έτερη κάρτα κινητού με αναγραφόμενο αριθμό «35» σήματος εταιρείας wind.
Τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα δεν έφεραν ένσημες ταινίες φορολογίας καπνικών προϊόντων.
Κατόπιν τούτου τέθηκαν τα ελεγχόμενα δέματα σε διακριτική παρακολούθηση και την 12:20 της ίδιας ημέρας εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος για να τα παραλάβει.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου