Τοπικές Ειδήσεις

Η ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ. οδεύει σε νέα εποχή με τις γνώριμες γεύσεις της – Eτοιμη και η μανταρινάδα

Η γνώριμη γεύση της… μανταρινάδας της αγαπημένης ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ είναι πλέον διαθέσιμη από χθες στο καταναλωτικό κοινό, συμπληρώνοντας την τριάδα των νοσταλγικών γεύσεων της ροδίτικης εταιρείας.
Επειτα από περίπου δύο μήνες που επαναδιατέθηκαν στην αγορά οι αυθεντικές γεύσεις της αγαπημένης ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ., λεμονάδα και πορτοκαλάδα, πλέον οι Ροδίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν και την αγαπημένη τους μανταρινάδα.


Ετσι, από χθες η ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ. (Αρχικά των λέξεων Μανταρίνι, Πορτοκάλι, Λεμόνι) οδεύει για την νέα εποχή, με τις γνώριμες γεύσεις που μεγάλωσαν οι Ροδίτες.
Τα αναψυκτικά, κυκλοφορούν σε πλαστική συσκευασία του ενός και του μισού λίτρου και στον άμεσο σχεδιασμό του κ. Αντώνη Αγιακάτσικα του Αναστασίου, που αποφάσισε να επαναφέρει τις αγαπημένες γεύσεις από τις μνήμες στα… ράφια, είναι να επανακυκλοφορήσει και το κλασικό γυάλινο μπουκάλι σε δεύτερο χρόνο.
Η σκέψη υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια στο μυαλό του κ. Αγιακάτσικα και η πρώτη φορά που σκέφτηκε να την υλοποιήσει ήταν το 2008 όμως η οικονομική κρίση που ξέσπασε και η οποία διήρκησε μια δεκαετία, τον οδήγησε στην αναβολή των σχεδίων του. Μέχρι που στα τελευταία δύο χρόνια οι συνθήκες ωρίμασαν και η συγκυρία ήταν πιο ευνοϊκή πλέον, παρά την ολιγόμηνη αναβολή λόγω κορωνοϊού.
Στην δεκαετία του 1950, το εργοστάσιο εσπεριδοειδών της οικογένειας Αγιακάτσικα ξεκίνησε τη λειτουργία του παράγοντας ζαχαρούχους συμπυκνωμένους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού και στην συνέχεια επεκτάθηκε στην παραγωγή αεριούχων ποτών, τη γνωστή σε όλους μας ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ..
Το εργοστάσιο κτίστηκε μέσα στο ακίνητο της οικογένειας επί της οδού Αγίου Νικολάου 106. Εκεί βρίσκονταν τα μηχανήματα στύψεως εσπεριδοειδών, το πιεστήριο, τα μηχανήματα συλλογής και εξαγωγής αιθέριων ελαίων από τους φλοιούς των φρούτων, η αντλία, οι αποστακτήρες και ο συμπυκνωτήρας σε ένα χωριστό δωμάτιο στα δεξιά το οποίο προεξείχε υψομετρικά.
Η ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ. έχοντας κερδίσει τους Δωδεκανησίους καταναλωτές, που θυμούνται τη γεύση των συγκεκριμένων αναψυκτικών, συνέχισε τη δράση της κατά τις επόμενες δεκαετίες γνωρίζοντας ανοδική πορεία, προέκτεινε τις εγκαταστάσεις της, εξελίχθηκε και βελτιώθηκε, φτάνοντας ως το 1994.
Τότε άρχισαν να κυκλοφορούν ευρύτατα στην αγορά τα δημοφιλή αναψυκτικά παγκοσμίου φήμης, γεγονός που επηρέασε άμεσα την παραγωγή της τοπικής εταιρείας και ελήφθη η απόφαση για διακοπή της παραγωγής.
Το 2020 η ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ «ξαναζωντανεύει», έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • john john    07.08.2020 08:51

    Μπράβο συγχαρητήρια. Το καλύτερο αναψυκτικό. Τα τοπικά μας προιόντα θα πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή. Τέλος οι φίρμες τέλος οι ξένοι. Μέχρι εδώ. Αρκετά.

Σχολιασμός άρθρου