Αθλητικά

ΕΠΟ: Έως τις 14/10/2020 οι εκλογές

• Με ψήφους 55-8 εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταστατικού
• Στο «κενό» η ένσταση του Ολυμπιακού

Εγκρίθηκαν και πέρασαν οι αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε το πρωί της Τρίτης, για το χρονικό διάστημα που αφορά στις εκλογές της Ομοσπονδίες.
Με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά «κλείδωσε» πως η εκλογική διαδικασία θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 14 Οκτώβριο 2020 παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός και 5 Ενώσεις κατέθεσαν ένσταση ζητώντας η διοίκηση Γραμμένου να παραμείνει έως τον Αύγουστο του 2021.
Για να εγκριθούν οι αλλαγές, σύμφωνα και με τη τροπολογία Αυγενάκη, προαπαιτούμενο ήταν να ψηφίσουν υπέρ τα 3/4 του σώματος. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ Α.Ε. Λάρισας μαζί με τις Ενώσεις Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανιών και Ρεθύμνου ψήφισαν «όχι» για ευνόητους λόγους και μοιραία απορρίφθηκε το σχετικό «αίτημα».
Επιπλέον, τα «λευκά» ήταν της ΠΑΕ Ατρόμητος και των ΕΠΣ Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, ενώ 55 Ενώσεις είπαν «ναι» στην τροποποίηση του Καταστατικού ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις εκλογές μέχρι το φθινόπωρο και δείχνοντας την τάση που ήδη ξέραμε πως είχε διαμορφωθεί.
Ειδικότερα την τροποποίηση υπερψήφισαν οι ΕΠΣ: Ξάνθης, Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δυτικής Αττικής, Δωδεκανήσου (εκπροσωπήθηκε από τους Νίκο Άγα και Γιάννη Μικρόπουλο), Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μακεδονίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Λευκάδας, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χίου, Τρικάλων και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου σάλας. Ακόμη οι ΠΑΕ Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Βόλος.
Σε ό,τι αφορά την ένσταση του Ολυμπιακού και του «μπλοκ» με το… ερυθρόλευκο ρεύμα ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: να μπλοκαριστούν οι εκλογές και να κερδηθεί χρόνος καθώς τα κουκιά δεν βγαίνουν.
Πρακτικά ο Ολυμπιακός ήθελε την παραμονή Γραμμένου έως το 2021 καθώς υποστήριξε ότι η θητεία λήγει τον επόμενο Αύγουστο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου