ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Τσιάρας: Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κώστας Τσιάρας

Τον τρόπο με τον οποίο θα επα­να­λει­τουρ­γή­σουν τα δικα­στή­ρια, περιέ­γραψε, σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Κώστας Τσιάρας, στην Ολο­μέ­λεια των Δικη­γο­ρι­κών Συλ­λό­γων της χώρας  στην τηλε­διά­σκεψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σήμερα .

Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες επα­νέ­λαβε πως η λει­τουρ­γία ξεκινά την επόμενη βδομάδα  με τις δια­δι­κα­σίες  των συναι­νε­τι­κών προ­ση­μειώ­σεων στα Ειρη­νο­δι­κεία και Πρω­το­δι­κεία και τις  δια­δι­κα­σίες ασφα­λι­στι­κών μέτρων που αφορούν ανα­γκα­στι­κές προ­ση­μειώ­σεις, συντη­ρη­τι­κές κατα­σχέ­σεις και εξα­λεί­ψεις προ­ση­μειώ­σεων στα Πρω­το­δι­κεία. Αυτές οι δια­δι­κα­σίες όμως θα γίνο­νται μέσω των γραμ­μα­τειών χωρίς τη συμ­με­τοχή δια­δί­κων.

-Στις 27 Απρι­λίου ξεκινά η λει­τουρ­γία των υπο­θη­κο­φυ­λα­κείων (έμμι­σθων και άμισθων) με προφανή στόχο την δυνα­τό­τητα να λάβουν τα δάνεια επα­νεκ­κί­νη­σης επι­χει­ρή­σεις και ιδιώτες.

-Όπως είπε η δεύτερη φάση που θα αφορά πιθα­νό­τατα τις δια­δι­κα­σίες, ειδικές και τακτι­κές, με δήλωση, χωρίς την συμ­με­τοχή των δια­δί­κων.

Ο Υπουρ­γός διευ­κρί­νισε μάλιστα πως το χρο­νο­διά­γραμμα για την άρση των περιο­ρι­σμών θα εκπο­νεί­ται σε συνερ­γα­σία με την ειδική ομάδα λοι­μω­ξιο­λό­γων και επι­δη­μιο­λό­γων του Υπουρ­γείου Υγείας, ανάλογα με την εξέλιξη της παν­δη­μίας και θα δημο­σιο­ποιεί­ται εγκαί­ρως από το Υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης.

Ο υπουρ­γός έκανε δεκτό το αίτημα των δικη­γο­ρι­κών συλ­λό­γων για ανα­στολή της υπο­χρε­ω­τι­κής υπα­γω­γής υπο­θέ­σεων στη δια­με­σο­λά­βηση,  διευ­κρί­νισε, ωστόσο, πως οποια­δή­ποτε παρά­ταση της σχε­τι­κής προ­θε­σμίας θα αφορά ενδε­χο­μέ­νως μόνο μερικές ημέρες και θα έχει αμιγώς προ­σω­ρινό χαρα­κτήρα, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί ο συγ­χρω­τι­σμός στις γραμ­μα­τείες των δικα­στη­ρίων.

Ο Υπουρ­γός ενη­μέ­ρωσε παράλ­ληλα για τις δράσεις του Υπουρ­γείου στο πεδίο της ψηφια­κής δικαιο­σύ­νης και δια­βε­βαί­ωσε ότι οι αρμό­διες υπη­ρε­σίες κινού­νται με γοργούς ρυθμούς για την ένταξη πιστο­ποι­η­τι­κών των δικα­στι­κών υπη­ρε­σιών στη δια­δι­κτυακή πλατ­φόρμα gov.gr.

Ενη­μέ­ρωσε δε για την πορεία υλο­ποί­η­σης του έργου διά­θε­σης ηλε­κτρο­νι­κών υπο­γρα­φών στους δικη­γό­ρους.

Ανα­φο­ρικά με την επέ­κταση του δικα­στι­κού έτους, ο Υπουρ­γός σημεί­ωσε πως πρό­κει­ται για “κυβερ­νη­τική απόφαση” για την απο­συμ­φό­ρηση της  δικαιο­σύ­νης, που προ­κύ­πτει από τον αυξη­μένο όγκο που προ­κά­λεσε η ανα­στολή των δικα­στι­κών εργα­σιών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.