ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοπρατείται η αποκατάσταση πλακοστρώσεων σε Λίνδο και Μεσαιωνική πόλη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Η δημο­τική αρχή του Αντώνη Β. Καμπου­ράκη και ο αρμό­διος αντι­δή­μαρ­χος Πολι­τι­στι­κών Μνη­μείων και Υπη­ρε­σίας Δόμησης Δρ. Στέ­φα­νος Ι. Δράκος, προ­χω­ρούν στη δημο­πρά­τηση του Έργου, που αφορά στην απο­κα­τά­σταση των πλα­κο­στρώ­σεων σε Λίνδο και Μεσαιω­νική πόλη, αλλά και των χαλι­κο­στρώ­σεων στη Μεσαιω­νική πόλη.

Το Έργο, προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού εκατό χιλιά­δων (100.000,00) ευρώ, είναι εγγε­γραμ­μένο στο Κ.Α. εξόδων του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του Δήμου Ρόδου και περι­λαμ­βά­νει – για πρώτη φορά – την απο­κα­τά­σταση πλα­κο­στρώ­σεων, πέραν της Μεσαιω­νι­κής πόλης και για τη Λίνδο. Με αυτό τον τρόπο, απο­δει­κνύ­ε­ται η πρόθεση της δημο­τι­κής αρχής Ρόδου, να εργα­στεί συντο­νι­σμένα και υπεύ­θυνα για την απο­κα­τά­σταση χρο­νι­ζό­ντων προ­βλη­μά­των στο νησί.

Το έργο, προ­κει­μέ­νου να έχει το ανα­με­νό­μενο απο­τέ­λε­σμα, που είναι η προ­στα­σία της εικόνας της Μεσαιω­νι­κής πόλης και της Λίνδου, καθ’ όλη τη διάρ­κεια του έτους, θα δημο­πρα­τη­θεί ως «ανοικτό», ώστε ο ανά­δο­χος να εκτελεί εργα­σίες ανά πάσα στιγμή σε όποιο σημείο της Μεσαιω­νι­κής πόλης ή της Λίνδου απαι­τη­θεί. Κατ’ αυτό τον τρόπο, από την ανάληψη της υπο­χρέ­ω­σης, η εικόνα της Μεσαιω­νι­κής πόλης και της Λίνδου, θα αλλάξει ορι­στικά προς την ορθή κατεύ­θυνση.

Η δημο­πρά­τηση περι­λαμ­βά­νει την απο­κα­τά­σταση – κατά περί­πτωση των παρου­σια­ζό­με­νων αναγκών – σε πεντα­κό­σια (500) μέτρα πλακών Λάρδου για τη Μεσαιω­νική πόλη και τη Λίνδο και σε εκατό (100) μέτρα χαλι­κό­στρω­των για τη Μεσαιω­νική πόλη της Ρόδου.

Ταυ­τό­χρονα, κατόπιν πρω­το­βου­λίας του αντι­δη­μάρ­χου Πολι­τι­στι­κών Μνη­μείων και Υπη­ρε­σίας Δόμησης Δρα. Στέ­φα­νου Ι. Δράκου, μέσα στη Λαμπρή Εβδο­μάδα, υπάλ­λη­λος της Διεύ­θυν­σης Μεσαιω­νι­κής πόλης και Μνη­μείων, θα μεταβεί στη Λίνδο, για την απο­κα­τά­σταση τμή­μα­τος των πλα­κό­στρω­των. Η απο­κα­τά­σταση θα γίνει με την αρωγή του προ­έ­δρου της Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας Λίνδου Βαλάντη Λάμπη, ο οποίος μερί­μνησε για την εξα­σφά­λιση των πλακών.

  Ο Αντι­δή­μαρ­χος

Πολι­τι­στι­κών Μνη­μείων

και Υπη­ρε­σίας Δόμησης

 

 

Δρ. Στέ­φα­νος Ι. Δράκος

Δρ. Πολι­τι­κός Μηχα­νι­κός ΑΠΘ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.