ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aδ. Γεωργιάδης στη “δημοκρατική”: «Ολα θα εξαρτηθούν από την πειθαρχία του καθενός μας»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αδωνις Γεωργιάδης 3

Αισιό­δο­ξος για την πορεία της χώρας, αλλά και κατη­γο­ρη­μα­τι­κός όσον αφορά στην λήψη και τήρηση των ανα­γκαίων μέτρων προ­στα­σίας που έχει εξαγ­γεί­λει η κυβέρ­νηση εμφα­νί­σθηκε σε δηλώ­σεις του προς την «δημο­κρα­τική», ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων και αντι­πρό­ε­δρος της κυβέρ­νη­σης κ. Άδωνις Γεωρ­γιά­δης.

Όπως υπο­γράμ­μισε μεταξύ άλλων, αφενός η συνέ­χιση των δημο­σίων έργων, είναι δια­σφα­λι­σμένη και αφε­τέ­ρου, η φετινή του­ρι­στική περί­ο­δος δεν θα χαθεί – όπως φαί­νε­ται του­λά­χι­στον μέχρι αυτή την ώρα.

Βασική προ­ϋ­πό­θεση για όλα αυτά, είναι όμως να τηρή­σουμε όλοι τα αυστηρά μέτρα προ­στα­σίας απέ­να­ντι στον κορω­νοϊό και φυσικά, να είμαστε προ­σε­κτι­κοί όσον αφορά την ατομική ευθύνη του καθενός τηρώ­ντας την καρα­ντίνα.

Κληθείς να σχο­λιά­σει την εξέλιξη της κατά­στα­σης στην χώρα, είπε:

«Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρ­νηση είναι συνο­λικά για όλη την χώρα. Είναι ορι­ζό­ντια και αφορούν επι­χει­ρή­σεις και εργα­ζό­με­νους. Εάν τα πράγ­ματα εξε­λι­χθούν ομαλά με το καλύ­τερο σενάριο να αυξά­νε­ται ο αριθμός των κρου­σμά­των αλλά όχι εκθε­τικά έως το τέλος Απρι­λίου και να μειωθεί μέσα στον Μάιο, πιστεύω ότι θα τα κατα­φέ­ρουμε. Όλα πάντως θα εξαρ­τη­θούν από την πει­θαρ­χία του καθενός μας».

Σε ερώτηση πώς βλέπει να εξε­λίσ­σε­ται η κατά­σταση στην αγορά με τα αυστηρά μέτρα και την καρα­ντίνα που ισχύει, ο κ. Γεωρ­γιά­δης δήλωσε:

«Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρ­νηση έχουν θετική επί­δραση. Θα σας πω ένα παρά­δειγμα σε αριθ­μούς: το πρώτο δίμηνο του 2020 σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ ήταν το καλύ­τερο δίμηνο των τελευ­ταίων 15 ετών σε προ­σλή­ψεις και, βεβαίως, πολύ καλύ­τερο από το αντί­στοιχο δίμηνο του 2019. Αυτό δείχνει ότι πηγαί­ναμε πάρα πολύ καλά. Από την 1η έως την 20η Μαρτίου 2020 έγιναν περίπου 44.000 απο­λύ­σεις. Με το που ανα­κοι­νώ­σαμε τα μέτρα, οι απο­λύ­σεις στα­μά­τη­σαν. Συνεπώς, έχουν επί­πτωση». Ο κ. Γεωρ­γιά­δης άφησε ανοιχτά τα ενδε­χό­μενα να εξε­τά­σει η κυβέρ­νηση εκ νέου ποια άλλα μέτρα θα λάβει.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα δημόσια έργα που έχουν στα­μα­τή­σει λόγω των προ­βλη­μά­των με τις μετα­κι­νή­σεις εργο­λά­βων, εργατών κ.λπ. ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σεων ήταν κατη­γο­ρη­μα­τι­κός: «Όσον αφορά στα δημόσια έργα είμαι πολύ αισιό­δο­ξος. Θα πάρουμε από την Ευρω­παϊκή Ένωση άδεια για πολύ ταχύ­τε­ρες δια­δι­κα­σίες. Άρα στην πραγ­μα­τι­κό­τητα θα κερ­δί­σουμε τον χαμένο χρόνο και θα προ­χω­ρή­σουμε με ταχύ­τε­ρους ρυθμούς –αργό­τερα. Αυτό δεν μας ανη­συ­χεί».

Όσον αφορά στον Του­ρι­σμό και την εξέλιξη της φετινής του­ρι­στι­κής περιό­δου για την οποία υπάρχει πολύ έντονη ανη­συ­χία, ο κ. Γεωρ­γιά­δης ξεκα­θά­ρισε τα εξής:

«Εάν επι­τύ­χουμε το βασικό μας σενάριο, που είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα μέχρι το τέλος και ενδια­μέ­σως τηρή­σουμε όλοι μας τα μέτρα προ­στα­σίας, με πει­θαρ­χία, πιστεύω πραγ­μα­τικά ότι η φετινή του­ρι­στική περί­ο­δος δεν θα χαθεί –όπως φαί­νε­ται μέχρι αυτή την ώρα…»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.