ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Κρητικός: «Στα δύσκολα είμαστε οι καλύτεροι, ενωμένοι προχωράμε!»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δημήτρης Κρητικός

Αγα­πη­τοί Συμπο­λί­τες μου,

Η 25η Μαρτίου 1821 απο­τε­λεί την πιο καθο­ρι­στική στιγμή της σύγ­χρο­νης Ιστο­ρίας μας, την «ανά­σταση» του Γένους μας, που οδήγησε στην εγκα­θί­δρυση του νεώ­τε­ρου κυρί­αρ­χου Ελλη­νι­κού Κράτους. Η απα­ρά­μιλλη τόλμη των προ­γό­νων μας πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθο­δη­γεί στο διη­νε­κές.

Η πατρίδα μας σήμερα, πέραν του κοι­νω­νι­κού προ­βλή­μα­τος που αντι­με­τω­πί­ζει συνε­πεία μιας πρω­τό­γνω­ρης προ­σφυ­γι­κής ροής, των τουρ­κι­κών προ­κλή­σεων στην εθνική μας κυριαρ­χία, βρί­σκε­ται και στη δίνη της παγκό­σμιας υγειο­νο­μι­κής κρίσης.

Στα δύσκολα όμως είμαστε οι καλύ­τε­ροι, ενω­μέ­νοι προ­χω­ράμε!

Η εξέ­γερση του Έθνους την 25η Μαρτίου 1821 απέ­δειξε ότι οι Έλληνες τότε « και παρά δύναμιν τολ­μή­ται, και παρά γνώμη κιν­δυ­νεύ­ε­ται και εν τοις δεινοίς ευέλ­πι­δες» , σύμφωνα με τη ρήση του Θου­κυ­δίδη.

Είναι ίσως η πρώτη φορά, που η επέ­τειος αυτή και η μεγάλη γιορτή της Ορθο­δο­ξίας παράλ­ληλα, θα εορ­τα­στεί υπό αυτές τις συν­θή­κες. Τούτο όμως, δεν μειώνει το μήνυμα της.

Υπο­κλι­νό­μα­στε μπροστά στους ήρωες της Ελλάδας, στο παρελ­θόν και στον παρόν. Και εννο­ώ­ντας στο παρόν, ανα­φέ­ρο­μαι στην παρα­δειγ­μα­τική αυτο­θυ­σία των επαγ­γελ­μα­τιών υγείας στο σύνολό τους αλλά και εκείνων των επαγ­γελ­μα­τιών που φρο­ντί­ζουν για την καθη­με­ρι­νό­τητα μας .

Νοιώθω την ανάγκη, να δανει­στώ στίχους, από τα “ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ” του Στρα­τη­γού ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ο οποίος όπως ανα­φέ­ρει ο Γιώργος Σεφέρης, με αυτό το γράψιμο του, το σχεδόν ολότελα δικής του εφεύρεσης-γράψιμο απε­λέ­κητο, μιλά στις ψυχές των Ελλήνων:

« Η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλού­σιοι και φτωχοί, και πολι­τι­κοί και στρα­τιω­τι­κοί, και οι πλέον μικρό­τε­ροι άνθρω­ποι. Όσοι αγω­νι­στή­κα­μεν, ανα­λό­γως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δου­λέ­ψα­μεν όλοι μαζί να τη φυλάμε κι όλοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύ­να­τος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; όταν αγω­νι­στεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει “εγώ”. Όταν όμως αγω­νί­ζο­νται πολλοί και φκιά­νουν, τότε να λέμε “εμείς”. Είμαστε στο “εμείς” κι όχι στο “εγώ”. Όποιον κόμμα είναι της Πατρί­δος μου και της Θρη­σκείας μου ,με εκείνο είμαι και με το σύνταγμα, δηλαδή το Ευαγ­γέ­λιον του Θεού».

Με αυτές τις σκέψεις καλού­μα­στε όλοι , με στο­χα­σμό και ανα­στο­χα­σμό, με πλήρη συνει­δη­το­ποί­ηση της ατο­μι­κής και συλ­λο­γι­κής μας ευθύνης, να εκπέμ­ψουμε το μήνυμα της ενό­τη­τας του Έθνους.

Με εκτί­μηση

Δημή­τρης Γ. Κρη­τι­κός

Γιατρός πνευ­μο­νο­λό­γος

Επι­κε­φα­λής παρά­τα­ξης «Ρόδος Αξιών»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.