ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσιόδρας: Από 2.000 έως 3.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα – 418 τα καταγεγραμμένα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσιόδρας
«Δεν έχουμε λίγα κρού­σματα στη χώρα μας επειδή τα κρύ­βουμε», τόνισε ο καθη­γη­τής κ. Τσιό­δρας, απα­ντώ­ντας σε δηλώ­σεις επι­στη­μό­νων ή νέα που δια­κι­νού­νται μέσω internet

Διευ­κρι­νί­σεις για τα “fake news” που δια­κι­νού­νται το τελευ­ταίο διά­στημα στη χώρα μας έδωσε ο καθη­γη­τής παθο­λο­γίας και υπεύ­θυ­νος για τη νόσο COVID-19 που προ­κα­λεί ο νέος κορο­νο­ϊός, Σωτήρης Τσιό­δρας.

«Δεν έχουμε λίγα κρού­σματα στη χώρα μας επειδή τα κρύ­βουμε», τόνισε ο καθη­γη­τής κ. Τσιό­δρας, απα­ντώ­ντας σε δηλώ­σεις επι­στη­μό­νων ή νέα που δια­κι­νού­νται μέσω internet. “Υπάρχει σημα­ντική υπο­δή­λωση των κρου­σμά­των παγκο­σμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα”, τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά ο ειδικός.

Επε­σή­μανε, επίσης, ότι βάση ειδικών επι­δη­μιο­λο­γι­κών μοντέ­λων και εργα­λείων που έχουν στη διάθεσή τους οι έλληνες επι­στή­μο­νες και συγκε­κρι­μένα το Εθνικό και Καπο­δι­στριακό Πανε­πι­στή­μιο Αθηνών που εκπονεί συγκε­κρι­μένη σχετική μελέτη, τα πραγ­μα­τικά κρού­σματα σήμερα στην Ελλάδα υπο­λο­γί­ζο­νται μεταξύ 2.000 έως 3.000.

Στις νέες ανα­κοι­νώ­σεις για τον κορο­νοϊό που έκανε ο επι­κε­φα­λής του ΕΟΔΥ, λοι­μω­ξιο­λό­γος, Σωτήρης Τσιό­δρας ανέφερε ότι τα κατα­γε­γραμ­μένα κρού­σματα είναι 418. «Όλοι κιν­δυ­νεύ­ουμε από τον ιό», τόνισε ο λοι­μω­ξιο­λό­γος, ανα­φέ­ρο­ντας ότι συνο­λικά τα κρού­σματα στη χώρα μας φτάνουν τους 418 κι αυτό γιατί είχαμε συνο­λικά 31 νέα κρού­σματα μέχρι το από­γευμα της Τετάρ­της. Από τα συνο­λικά 418 κρού­σματα, 64 είναι απροσ­διό­ρι­στης πηγής, τόνισε ο κ. Τσιό­δρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοι­χεία που παρου­σί­ασε ο κ. Τσιό­δρας, 79 άτομα νοση­λεύ­ο­νται συνο­λικά στα νοσο­κο­μεία όλης της χώρας, με 13 άτομα να παρα­μέ­νουν δια­σω­λη­νω­μένα. Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν ελεγ­χθεί περισ­σό­τερα από 4.000 δείγ­ματα. Μέχρι τώρα πάντως έχουν λάβει εξι­τή­ριο από τα νοσο­κο­μεία 14 άνθρω­ποι.

Ο κ. Τσιό­δρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουρ­γεί­ται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκα­θά­ρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίν­δυ­νος. Ο επι­κε­φα­λής του ΕΟΔΥ ξεκα­θά­ρισε ότι οι νέοι δεν κιν­δυ­νεύ­ουν τόσο αλλά μπορούν να μετα­δώ­σουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγα­λύ­τε­ρους ανθρώ­πους ηλι­κιακά. Αυτό απο­δει­κνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισ­σό­τε­ρων κρου­σμά­των είναι άτομα από 60 ετών και άνω.

ΠΗΓΉ ethnos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.