ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταϊκούρας σε Ρέγκλινγκ: Να εξαιρεθούν οι δαπάνες για προσφυγικό και κοροναϊό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σταϊκούρας  Ρέγκλινγκ

Μεγα­λύ­τερο δημο­σιο­νο­μικό χώρο ζήτησε ο Σταϊ­κού­ρας από τον Ρέγκλινγκ

«Οι επι­πτώ­σεις από την διάδοση του κορω­νοϊού θα είναι παρο­δι­κές αλλά πολύ πιο σημα­ντι­κές και επώ­δυ­νες από όσο αρχικά είχαν εκτι­μη­θεί» δήλωσε ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών Χρήστος Σταϊ­κού­ρας, μετά τη σύσκεψη με τον επι­κε­φα­λής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ στην Αθήνα, όπου συζη­τή­σανε τις τρέ­χου­σες εξε­λί­ξεις στην Οικο­νο­μία.

Πρω­το­βου­λίες για την αποφυγή εξά­πλω­σης της νόσου και τόνωση της ρευ­τσό­τη­τας και της Απα­σχό­λη­σης πρέπει να εξαι­ρε­θούν με ευε­λι­ξία από το υφι­στά­μενο πλαίσιο με την σχετική ευε­λι­ξία που προ­βλέ­πε­ται σε ‘εκτα­κτες ακα­τα­στά­σεις από τους ευρω­παϊ­κούς κανόνες (για τον υπο­λο­γι­σμό των πρω­το­γε­νών πλε­ο­να­σμά­των)

Επι­πλέον έχουμε ζητήσει και επι­διώ­κουμε την εξαί­ρεση συγκε­κρι­μέ­νων δαπανών που καλύ­πτο­νται από τον κρατικό πρου­πο­λο­γι­σμό για τη δια­χεί­ριση των μαζικών πιέσεων από μετα­κι­νή­σεις πλη­θυ­σμών στα σύνορά μας, από τον υπο­λο­γι­σμό στο κατά πρό­γραμμα δημο­σιο­νο­μικό απο­τέ­λε­σμα. Η Ελλάδα φυλάσ­σει τα πιο δύσκολα των συνόρων της Ευρώπης. Αυτό πρέπει να ανα­γνω­ρι­στεί έμπρα­κτα από όλους, ειδική την τελευ­ταία περίοδο που η Ελλάδα δέχεται μια οργα­νω­μένη και ασύμ­με­τρη απειλή κατά της ασφά­λειάς της.

ις διεκ­δι­κή­σεις της Ελλάδας για απε­λευ­θέ­ρωση δημο­σιο­νο­μι­κού χώρου, που θα επι­τρέ­ψει να υλο­ποι­η­θούν πολι­τι­κές υπέρ της ανά­πτυ­ξης και να αντι­με­τω­πι­στούν οι συνέ­πειες της επι­δη­μίας κορο­ναϊού, παρου­σί­ασε ο υπ. Οικο­νο­μι­κών, Χρήστος Σταϊ­κού­ρας, στον επι­κε­φα­λής του Ευρω­παϊ­κού Μηχα­νι­σμού Στα­θε­ρό­τη­τας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνά­ντηση που είχαν νωρί­τερα σήμερα στο υπ. Οικο­νο­μι­κών.

Ο κ. Σταϊ­κού­ρας, μετά τη συνά­ντηση με τον Κλ. Ρέγκλινγκ δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θα συνε­χί­σουμε να υλο­ποιούμε τις δεσμεύ­σεις που έχει ανα­λά­βει η χώρα μας. Διεκ­δι­κούμε, όμως, τον απα­ραί­τητο δημο­σιο­νο­μικό χώρο για την υλο­ποί­ηση φιλο-αναπτυξιακών πολι­τι­κών, κυρίως στην κατεύ­θυνση μείωσης της φορο­λό­γη­σης νοι­κο­κυ­ριών και επι­χει­ρή­σεων, η οποία θα συμ­βά­λει στην επί­τευξη υψηλής και δια­τη­ρή­σι­μης ανά­πτυ­ξης. Αυτή τη διεκ­δί­κηση επα­νέ­λαβα σήμερα στον κ. Regling. Παρου­σιά­ζο­ντας συγκε­κρι­μένα ποσο­τικά στοι­χεία, τα οποία καθι­στούν τη δημιουρ­γία δημο­σιο­νο­μι­κού χώρου και εφικτή και ωφέλιμη. Στοι­χεία τα οποία περι­κλεί­ο­νται σε δική μας Έκθεση Βιω­σι­μό­τη­τας Χρέους. Παράλ­ληλα, έθεσα στον Εκτε­λε­στικό Διευ­θυ­ντή του ESM και δύο άλλα ζητή­ματα.

Το πρώτο σχε­τί­ζε­ται με τις οικο­νο­μι­κές επι­πτώ­σεις από την παγκό­σμια εξά­πλωση του κορω­νοϊού. Και το δεύτερο αφορά την εξαί­ρεση συγκε­κρι­μέ­νων δαπανών που κατευ­θύ­νο­νται στην αντι­με­τώ­πιση των μετα­να­στευ­τι­κών ροών στη χώρα από το – κατά πρό­γραμμα – δημο­σιο­νο­μικό απο­τέ­λε­σμα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.