ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Νικητιάδη-Καμπουράκη

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση

Συ­νά­ντη­ση ερ­γα­σί­ας είχαν χτες, στο Δη­μαρ­χια­κό Μέ­γα­ρο, ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Αντώ­νης Κα­μπου­ρά­κης με τον Το­με­άρ­χη Του­ρι­σμού του Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής και πρώην υφυ­πουρ­γό, κ. Γιώρ­γο Νι­κη­τιά­δη.

Όπως δή­λω­σε στους δη­μο­σιο­γρά­φους μετά την συ­νά­ντη­ση, ο κ. Νι­κη­τιά­δης:

«Ήταν μια προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη συ­νά­ντη­ση με τον δή­μαρ­χο Ρόδου κ. Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη, με αφορ­μή την ανά­λη­ψη των κα­θη­κό­ντων μου ως Το­με­άρ­χη Του­ρι­σμού του Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής με αντι­κεί­με­νο τα θέ­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με τον Του­ρι­σμό. Αντί­στοι­χες επα­φές θα κάνω και με άλ­λους εκ­προ­σώ­πους του νη­σιού της Ρόδου και των του­ρι­στι­κών φο­ρέ­ων.

Εκτι­μώ ότι τα σχέ­δια που έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί για την Με­σαιω­νι­κή Πόλη της Ρόδου, θα μπο­ρέ­σουν να ανα­δεί­ξουν αυτό το μο­να­δι­κό μνη­μείο.

Σας θυ­μί­ζω ότι εί­χα­με κα­τα­λή­ξει –όταν ήμουν στο υπουρ­γείο Του­ρι­σμού- με τον τότε δή­μαρ­χο Ρο­δί­ων κ. Χατζή Χα­τζηευ­θυ­μί­ου σε ένα σχέ­διο Προ­γραμ­μα­τι­κής Σύμ­βα­σης –που, δυ­στυ­χώς, δεν υλο­ποι­ή­θη­κε για λό­γους που δεν θέλω να ανα­φέ­ρω. Έγινε κά­ποια προ­σπά­θεια και επί δη­μαρ­χί­ας του κ. Φώτη Χα­τζη­διά­κου και τώρα, ξε­κι­νά­ει μια ακόμη πιο ‘επί­πο­νη’ από ό,τι φαί­νε­ται προ­σπά­θεια. Ήμουν συ­νερ­γά­της της νυν υπουρ­γού Πο­λι­τι­σμού κας Μεν­δώ­νη και γι αυτό ανέ­φε­ρα στον κ. Κα­μπου­ρά­κη, πως όπου θε­ω­ρεί ότι μπορώ να βοη­θή­σω να θε­ω­ρή­σει δε­δο­μέ­νη και την δική μου συμ­βο­λή.

Φυ­σι­κά, το Κί­νη­μα Αλ­λα­γής έχει απο­φα­σί­σει να στη­ρί­ξει κάθε θε­τι­κή προ­σπά­θεια της κυ­βέρ­νη­σης της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας για τον του­ρι­σμό αλλά θα ασκού­με κρι­τι­κή σε ό,τι εμείς πι­στεύ­ου­με ότι δεν είναι σωστό. Π.χ. υπάρ­χει έλ­λει­ψη δε­κα­ε­τούς προ­γράμ­μα­τος στον του­ρι­σμό.

Η κυ­βέρ­νη­ση, μας μιλά συ­νέ­χεια για κά­ποιο πρό­γραμ­μα ενώ τέ­τοιο πράγ­μα δεν υπάρ­χει. Εμείς θα το θέ­σου­με και θα το ανα­δεί­ξου­με και μέσα από την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή μας Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Εμείς έχου­με ένα δικό μας πρό­γραμ­μα το οποίο θα επε­ξερ­γα­στού­με.

Η κυ­βέρ­νη­ση και ο υπουρ­γός Του­ρι­σμού κ. Χάρης Θε­ο­χά­ρης, από την στιγ­μή που ανέ­λα­βε κα­θή­κο­ντα ‘δια­τυ­μπά­νι­ζε’ ότι θα προ­χω­ρή­σουν και ξε­κι­νούν ένα δε­κα­ε­τές ανα­πτυ­ξια­κό πρό­γραμ­μα για τον του­ρι­σμό.

Μέχρι τώρα πά­ντως, κάτι τέ­τοιο ούτε έχει ξε­κι­νή­σει, ούτε εί­δα­με κά­ποια από­φα­ση και πολύ φο­βού­μαι ότι δεν θα υπάρ­ξει

. Μα­κά­ρι να δια­ψευ­στώ και μα­κά­ρι να κλη­θού­με κι εμείς ως ΚΙΝΑΛ να κα­τα­θέ­σου­με τις δικές μας από­ψεις γι αυτό το δε­κα­ε­τές πρό­γραμ­μα το οποίο έχει πολύ ανά­γκη η χώρα.

Η προ­σω­πι­κή μου άποψη είναι ότι αυτό το πρό­γραμ­μα το έχει ανά­γκη και κάθε του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός στην Ελ­λά­δα, ξε­χω­ρι­στά.

Στην επό­με­νη συ­νά­ντη­ση που θα έχω με τον κ. Κα­μπου­ρά­κη, θα του εκ­θέ­σω τις από­ψεις μου τόσο για την ανά­γκη η Ρόδος να απο­κτή­σει ένα ανα­πτυ­ξια­κό δε­κα­ε­τές σχέ­διο για τον του­ρι­σμό, όσο βε­βαί­ως, και την με­γά­λη ανά­γκη να υπάρ­ξει ένας νέος ορ­γα­νι­σμός όπως ο ΠΡΟ­ΤΟΥΡ –ο οποί­ος (με όποια μορφή) θα κλη­θεί να υλο­ποι­ή­σει το σχέ­διο που θα επε­ξερ­γα­στεί ο Δήμος Ρόδου με τους φο­ρείς και με όποια εται­ρεία ανα­λά­βει να το προ­χω­ρή­σει».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.