Ειδήσεις

Brexit: Πίστωση χρόνου ζητούν οι Βρετανοί operators για να προετοιμαστούν

Η UKinbound παροτρύνει τη νέα κυβέρνηση να επεκτείνει το Brexit μετά τον  Δεκέμβριο του 2020, για να δώσει στις επιχειρήσεις περισσότερες χρόνο για να προετοιμαστούν.

Μετά από τις εκλογές, στις οποίες νίκησε το Συντηρητικό κόμμα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου Joss Croft δήλωσε:

«Χαιρετίζουμε τη νέα κυβέρνηση και προσβλέπουμε στο να συνεχίσουμε τον διάλογό μας και να συνεργαστούμε μαζί τους,  για τις βασικές προτεραιότητες της εισερχόμενης τουριστικής βιομηχανίας κατά τη μεταβατική περίοδο του  Brexit και πέραν αυτής.»

«Η βιομηχανία συνέβαλε 23 δισ. λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι, αλλά για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να ακμάζουμε, πρέπει να έχουμε συνεχή πρόσβαση σε εργαζόμενους από όλο τον κόσμο, χωρίς σύνορα για τους επισκέπτες μας μετά την Brexit και συνεχίζοντας την ισχυρή προώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου έναν φιλόξενο προορισμό.»

«Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου του Brexit πέρα ​​από το Δεκέμβριο 2020 εάν χρειαστεί, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούν.»

Τι δήλωσε η ABTA

Η ABTA εξέδωσε δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι «το γενικό αποτέλεσμα των εκλογών δημιουργεί ένα νέο πολιτικό τοπίο που επηρεάζει τόσο τα μέλη του ABTA όσο και το γενικό επιβατικό κοινό. Πολλά ζητήματα έχουν τεθεί και συζητηθεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της Brexit.»

«Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παροχή δομών που θα επιτρέψουν στον κλάδο μας να ευημερήσει.  Είτε πρόκειται για τη δημιουργία μιας ευέλικτης μελλοντικής εμπορικής σχέσης με την ΕΕ, είτε για συνεργασία με τα μέλη μας για την επίτευξη των στόχων της κλιματικής αλλαγής, να επιτρέψει στη βιομηχανία να αναπτυχθεί και να κάνει μια θετική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

«Η  ABTA θα αντιπροσωπεύει τις ανάγκες της βιομηχανίας μας και θα συνεχίσει τις προτεραιότητές μας με τη νέα κυβέρνηση για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στα ταξίδια.»

, πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου