ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάζει την Ελλάδα. Με ευθύνη και συνέπεια η ΝΔ οδηγεί τη χώρα στην ανάπτυξη, ανάπτυξη για όλους!»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Ιατρίδη

Ομιλία στην Επι­τροπή Οικο­νο­μι­κών Υπο­θέ­σεων για το προ­σχέ­διο του Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2020.

Ανά­πτυξη για όλους, μείωση της φορο­λο­γίας για φυσικά πρόσωπα και επι­χει­ρή­σεις, στήριξη της οικο­γέ­νειας και της πολύ­τε­κνης οικο­γέ­νειας, αύξηση πιστώ­σεων για τις άγονες γραμμές μέσω του Προ­γράμ­μα­τος Δημό­σιων Επεν­δύ­σεων, ανα­στολή ΦΠΑ για τις νέες οικο­δο­μές, είναι μερικές μόνο από τις προ­βλέ­ψεις του προ­σχε­δίου του Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2020, όπως σημεί­ωσε στην ομιλία της στην Επι­τροπή Οικο­νο­μι­κών Υπο­θέ­σεων της Βουλής η βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου και Γραμ­μα­τέας της Επι­τρο­πής, Μίκα Ιατρίδη.

Στην παρέμ­βαση της, η Μίκα Ιατρίδη επε­σή­μανε ότι και με το προ­σχέ­διο του Προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2020 απο­δει­κνύ­ε­ται ότι «η Κυβέρ­νηση και ο Πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, απο­δει­κνύ­ουν για μία ακόμη φορά, ότι όλα όσα είχαμε πει στους πολίτες, πριν τις εκλογές, γίνο­νται πράξη ελά­χι­στους μήνες μετά τις εκλογές».

Περε­ταίρω, η Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου ζήτησε από την ηγεσία του Υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών να διε­ρευ­νη­θούν οι δυνα­τό­τη­τες ώστε να καταρ­γη­θεί πλήρως ο ΕΝΦΙΑ στα πολύ μικρά ακρι­τικά νησιά και να μελε­τη­θούν ειδικά φορο­λο­γικά και ανα­πτυ­ξιακά κίνητρα για τα νησιά με πλη­θυ­σμό 3100 κατοί­κων. Ζήτησε ακόμα, να επε­κτα­θεί το μέτρο αύξησης του αφο­ρο­λό­γη­του ορίου και σε πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες άνω των τεσ­σά­ρων παιδιών, μια και υπάρ­χουν ορι­σμέ­νες από αυτές στα ακρι­τικά νησιά της Δωδε­κα­νή­σου, όπως στην Κάλυμνο.

Τέλος, η Μίκα Ιατρίδη έθεσε και το ζήτημα της επα­να­φο­ράς του καθε­στώ­τος των μειω­μέ­νων συντε­λε­στών ΦΠΑ για όλα τα νησιά, μέτρο που είχε καταρ­γη­θεί από την κυβέρ­νηση του ΣΥΡΙΖΑ. Απευ­θυ­νό­μενη προς τον αρμόδιο Υπουργό, η Μίκα Ιατρίδη επε­σή­μανε ότι «είναι ώρα να δούμε, αν υπάρ­χουν περι­θώ­ρια στον ορί­ζο­ντα δια­κυ­βέρ­νη­σης της χώρας από την παρούσα Κυβέρ­νηση, να βρούμε έναν τρόπο να επα­να­φέ­ρουμε τους μειω­μέ­νους συντε­λε­στές Φ.Π.Α για τα νησιά μας, για όλα τα νησιά. Έστω και στα­διακά, είναι το ελά­χι­στο που μπο­ρούμε να κάνουμε, ώστε να επα­να­φέ­ρουμε ένα, ζωτικής σημα­σίας, κίνητρο για όλους τους ακρίτες νησιώ­τες, που κατήρ­γησε η Κυβέρ­νηση του ΣΥΡΙΖΑ και που έχοντας απέ­να­ντί τους την Τουρκία επι­μέ­νουν να ζουν και να μεγα­λώ­νουν στον τόπο τους».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.