Ρεπορτάζ

Νέα φιλοσοφία στην λειτουργία της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου

Με απόφαση, που εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ανακλήθηκε η υπ. αριθμ. 5867/2016 απόφαση του πρώην δημάρχου, περί κατανομής αρμοδιοτήτων στους νομικούς συμβούλους του Δήμου Ρόδου.

Για την λήψη της αποφάσεως ελήφθη υπόψιν το γεγονός ότι η Νομική Υπηρεσία δεν ορίζεται σε συγκεκριμένο επίπεδο οργανικής μονάδας στον υφιστάμενο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου και δεν προβλέπεται θέση προϊσταμένου ή υπευθύνου αλλά και το γεγονός ότι ο δήμαρχος είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου.
Στην απόφαση του δημάρχου Ρόδου ορίζεται ειδικότερα ότι οι νομικές υποθέσεις και κάθε άλλη εργασία νομικής φύσεως που διαχειρίζεται η Νομική Υπηρεσία θα κατανέμονται στους Δικηγόρους Έμμισθης Εντολής κατά περίπτωση και ανάλογα με το αντικείμενο της κάθε υπόθεσης, τη διαθεσιμότητας κάθε δικηγόρου και την κρίση του δημάρχου.
Αναθέτει επιπλέον την ευθύνη για την ενημέρωση του δημάρχου για την επακόλουθη χρέωση των υποθέσεων στον Νομικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου και όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει στον Νομικό Σύμβουλο κ. Κων/νο Γιαννακό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου