ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνές συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πανεπιστήμιο Αιγαίου 2

Με θέμα: «Η Οικο­γέ­νεια στο Επί­κε­ντρο των Τοπικών και Παγκό­σμιων Κοι­νω­νι­κών Αλλαγών:

Οικο­νο­μική, Κοι­νω­νική και Πολι­τική Μετα­βολή»,

 

Η Διεθνής Κοι­νω­νιο­λο­γική Εται­ρεία, Επι­τροπή Έρευνας για τηνΟικογένεια, το Πανε­πι­στή­μιο Αιγαίου, το Rowan University (Glassboro, NJ) και το University of Delaware (Newark, DE) διορ­γα­νώ­νουν Διεθνές διήμερο Συμπό­σιο με θέμα «Η Οικο­γέ­νεια στο επί­κε­ντρο των Τοπικών και Παγκό­σμιων Κοι­νω­νι­κών Αλλαγών: Οικο­νο­μική, Κοι­νω­νική και Πολι­τική Μετα­βολή», στο οποίο συμ­με­τέ­χουν 20 κορυ­φαίοι μελε­τη­τές του θεσμού της Οικο­γέ­νειας από όλο τον κόσμο.

Το Συμπό­σιο, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 5 – 7 Ιουλίου 2019 στο Πανε­πι­στή­μιο Αιγαίου στη Ρόδο, πραγ­μα­τεύ­ε­ται το μέλλον των οικο­γε­νειών εν μέσω οικο­νο­μι­κών, πολι­τι­κών και πολι­τι­στι­κών συγκρού­σεων. Μεταξύ άλλων θεμάτων, περι­λαμ­βά­νο­νται παρου­σιά­σεις που αφορούν σε θέματα όπως το φύλο και τις συζυ­γι­κές σχέσεις, τις σχέσεις μεταξύ των γενεών, τις σχέσεις πατρό­τη­τας, την οικο­γέ­νεια σε καιρούς οικο­νο­μι­κής αλλαγής, καθώς και τις επι­πτώ­σεις της μετα­νά­στευ­σης στις οικο­γέ­νειες.

 

Την έναρξη του Συμπο­σίου θα κηρύξει η Πρυ­τά­νισσα του Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου, Καθη­γή­τρια Χρυσή Βιτσι­λάκη την Παρα­σκευή 5 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ.,  ενώ στους κεντρι­κούς ομι­λη­τές του διή­με­ρου αυτού συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται τα μέλη της Οργα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής  Καθη­γη­τές Κοι­νω­νιο­λο­γίας του Rowan University DeMond Miller and Mark Hutter, η Καθη­γή­τρια του University of Delaware Professor of Human Development and Family Studies Bahira Trask, ο Καθη­γη­τής Κοι­νω­νιο­λο­γίας του Πανε­πι­στη­μίου Αιγαίου Σωτήρης Χτούρης και η Αναπλ. Καθη­γή­τρια του Πανε­πι­στη­μίου Πατρών Ευγενία Αρβα­νίτη.

 

Το σημα­ντικό αυτό επι­στη­μο­νικό Συμπό­σιο προ­σκα­λού­νται να παρα­κο­λου­θή­σουν ελευ­θέρα τα μέλη της ακα­δη­μαϊ­κής κοι­νό­τη­τας του Αιγαίου και της τοπικής κοι­νω­νίας μας που ενδια­φέ­ρο­νται επι­στη­μο­νικά για το θέμα της Οικο­γέ­νειας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.