ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυγενάκης: Για τη Νέα Δημοκρατία προτεραιότητα είναι όλοι οι Έλληνες

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

«Προ­τε­ραιό­τητα της Νέας Δημο­κρα­τίας και του Κυριά­κου Μητσο­τάκη είναι όλοι οι Έλληνες. Θα κρι­θούμε επί ίσοις όροις, και θα κρι­θούμε από τον ελλη­νικό λαό», ανα­φέ­ρει μεταξύ άλλων ο γραμ­μα­τέας της ΝΔ – βου­λευ­τής Ηρα­κλείου σε συνέ­ντευξή του στον Indicator, και προ­σθέ­τει: «Δεν έχει ασυλία ο πρω­θυ­πουρ­γός επειδή δηλώνει αρι­στε­ρός, ή κου­ρα­σμέ­νος και εις ανάγκη χλι­δά­των δια­κο­πών. Τέρμα με την άτυπη ασυλία και το ηθικό πλε­ο­νέ­κτημα που καλ­λιερ­γεί η αρι­στερά όλα αυτά τα χρόνια».

Ερω­τη­θείς για τα όσα εξε­λί­χθη­καν την πρώτη μέρα της συζή­τη­σης στη Βουλή, ο κ. Αυγε­νά­κης δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης έχουν μηδε­νί­σει κάθε έννοια σεβα­σμού και αξιο­πρέ­πειας της ελλη­νι­κής Βουλής και της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τίας. Τα γεγο­νότα της Τετάρ­της, ο απο­λυ­ταρ­χι­σμός του κ. Τσίπρα, οι εκφρά­σεις του κατά του προ­έ­δρου της Νέας Δημο­κρα­τίας, αλλά και οι χαρα­κτη­ρι­σμοί του για τον κ. Κυμπου­ρό­που­λου, που μαρ­τυ­ρούν μια αντί­ληψη τελικά πιο ρατσι­στική και από εκείνη του κ. Πολάκη, όλα αυτά είναι μια ακόμη επι­βε­βαί­ωση αυτού του ήθους και του είδους εξου­σίας της πρώτης φοράς αρι­στερά».

Στην συνέ­χεια, ο γραμ­μα­τέας της ΝΔ τόνισε: «Η Νέα Δημο­κρα­τία δεν έχει ανάγκη, και ουδέ­ποτε κατέ­φυγε σε τέτοιες συμπε­ρι­φο­ρές. Είναι αυτο­νό­ητο ότι ο κ. Μητσο­τά­κης δεν έχει κανέναν λόγο να ακο­λου­θή­σει τον κ. Τσίπρα στο βούρκο του». Για τις κατη­γο­ρίες της κυβέρ­νη­σης περί προ­σπά­θειας απο­δό­μη­σης χαρα­κτή­ρων, ο κ. Αυγε­νά­κης υπο­γράμ­μισε: «Η στάση του κ. Τσίπρα είναι άκρως υπο­κρι­τική. Είναι η ουσία του αυταρ­χι­σμού, και είναι το σχέδιο στο οποίο στη­ρί­χθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευ­ταία 4 χρόνια, βάζο­ντας τα φερέ­φωνα του να επι­τε­θούν σε όλα σχεδόν τα μέλη της οικο­γέ­νειας του προ­έ­δρου της ΝΔ επι­χει­ρώ­ντας να αντι­με­τω­πί­σει τον βασικό πολι­τικό του αντί­παλο με ψέματα και συκο­φα­ντίες».

Σχετικά με τα μέτρα που ανα­κοί­νωσε ο πρω­θυ­πουρ­γός, ο κ. Αυγε­νά­κης ανέφερε: «Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, που γνω­ρί­ζει ότι θα χάσει, ο κ. Τσίπρας σύρεται μέσα στην από­γνωσή του να υιο­θε­τή­σει μεμο­νω­μέ­νες δεσμεύ­σεις της Νέας Δημο­κρα­τίας για την αυτο­νό­ητη ανάγκη να μειωθεί η φορο­λο­γία, σε μια κυνική προ­σπά­θεια να εξα­γο­ρά­σει ψήφους, και φυσικά να αλλάξει την ατζέντα».

Σχο­λιά­ζο­ντας το δια­κύ­βευμα των ευρω­ε­κλο­γών, ο κ. Αυγε­νά­κης δήλωσε «ο ελλη­νι­κός λαός θα έχει την ευκαι­ρία να αξιο­λο­γή­σει και να κρίνει την πολι­τική της μιζέ­ριας, της υπερ­φο­ρο­λό­γη­σης, της υπο­κρι­σίας του ΣΥΡΙΖΑ, και να επι­λέ­ξει ο ίδιος που θα δώσει την ψήφο εμπι­στο­σύ­νης».

Τέλος, ερω­τη­θείς για την τουρ­κική προ­κλη­τι­κό­τητα, ο κ. Αυγε­νά­κης άφησε αιχμές για κυβερ­νη­τικά λάθη και σημεί­ωσε: «είναι απα­ραί­τητο η Ελλάδα και η Κύπρος, συντο­νι­σμένα, να προ­τά­ξουν ένα σταθερό πολι­τικό και διπλω­μα­τικό μέτωπο, το οποίο θα λει­τουρ­γή­σει ως ανάχωμα στην επι­κίν­δυνη και αδιέ­ξοδη πολι­τική της Τουρ­κίας».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.