Αθλητικά

Η φωτιά τους χάλασε τα σχέδια

Tο τριήμερο από 16 έως 18 Φεβρουαρίου, η Σιμέλα Κακούλη και ο Στέλιος Βεϊσάκης του Υγρού Στίβου Ρόδου, βρέθηκαν στην Αθήνα για το Χειμερινό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ, της Νίκαιας και του Πειραιά, με στόχο τη διάκριση στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, μετά από  προετοιμασία επτά μηνών και έζησαν πρωτόγνωρες συνθήκες και γεγονότα που τους «προσγείωσαν» στην Ελλάδα του 2019 με τραγικό αλλά και γλαφυρό τρόπο. Ευτυχώς, οι παράγοντες της ομοσπονδίας έκαναν ότι ήταν δυνατό για να ολοκληρωθεί το πολύπαθο αυτό πρωτάθλημα.

Οι δύο κολυμβητές του Υγρού Στίβου Ρόδου κολύμπησαν το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ όπου ο Στέλιος Βεϊσάκης στα 200 μ. ύπτιο «διέλυσε» την προηγούμενη επίδοσή του, με βελτίωση 5.5 δευτερολέπτων (από τον Ιανουάριο, δηλαδή είκοσι μέρες πριν) και από 12ος τερμάτισε με ένα φοβερό demurrage 4ος, αφήνοντας αποσβολωμένους τους πάντες και έβαλε σοβαρότατη υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο το καλοκαίρι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βόλο.

Το επόμενο πρωί που κολυμπούσε μόνο η Σιμέλα Κακούλη στα 200 μ. πρόσθιο, στο ΟΑΚΑ ξέσπασε πυρκαγιά λόγω βραχυκυκλώματος στον ηλεκτρικό Υποσταθμό του κολυμβητηρίου και απόντων των υπευθύνων να πάρουν αποφάσεις και να διεκπεραιώσουν την κατάσταση και να διαχειριστούν το γεγονός, οι παρόντες κολυμβητές και κολυμβήτριες (συμπεριλαμβανόμενης της Κακούλη), έμειναν για αρκετή ώρα εκτεθειμένοι σε αποπνικτικά όσο και τοξικά αέρια, με αποτέλεσμα λόγω της αναπνευστικής επιβάρυνσης να μην μπορέσουν τα παιδιά να έχουν την απόδοση που περίμεναν και άρα τη διάκριση στα αγωνίσματα τους, που τελικά έγιναν σε Νίκαια και Πειραιά, με τους αθλητές να μετακινούνται με την παρέμβαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Έτσι η Σιμέλα Κακούλη με μια τυπική παρουσία, απλά κράτησε τους χρόνους της στα 50, 100 και 200 μ. Πρόσθιο και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για το καλοκαίρι. Ο Στέλιος Βεϊσάκης, χωρίς τα προβλήματα της συναθλήτριάς του, αφού είχε μείνει στο ξενοδοχείο την επίμαχη μέρα, κατέβασε ακόμα 1.6 δευτερόλεπτα την επίδοση του και στο 100άρι Ύπτιο και περιμένει ανυπόμονα το καλοκαίρι. Ήδη και οι δύο έχουν πέσει ”με τα μούτρα” στην προπόνηση, για να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Βόλο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου