Στα… «βάσανα» μπήκαν από προχθές το βράδυ οι αθλήτριες του Ιπποκράτη Κω εν όψει της πρώτης παρουσίας της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1. Η «νεοφώτιστη» ομάδα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της και ξεκίνησε την προετοιμασία της υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Καπλανίδη και των συνεργατών του Γιάννη Παπούλη και Πόπης Δανελλάκη. Υπό τα βλέμματα του προέδρου ¶κη Ζωγραφάκη και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αρχικά ο Μιχάλης Καπλανίδης μίλησε στις αθλήτριες του, από τις οποίες ζήτησε να δείξουν συνέπεια στις προπονήσεις, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και τους ευχήθηκε υγεία σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει την απερχόμενη διοικούσα επιτροπή, την απερχόμενη διοίκηση αλλά και τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας που οδήγησαν τον Ιπποκράτη στην Α1, όπως επίσης και να παρουσιάσει τους συνεργάτες του.
Ο έμπειρος τεχνικός εξάλλου στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην Α1, ωστόσο για να γίνει αυτό απ’ την στιγμή που για πρώτη φορά το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 10 ομάδες και θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όλες οι αθλήτριες πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Στην συνέχεια το λόγο… «πήρε» ο πρόεδρος του συλλόγου ¶κης Ζωγραφάκης ο οποίος επίσης ευχαρίστησε την απερχόμενη διοίκηση, τη διοικούσα επιτροπή και τον προπονητή, ευχήθηκε στα κορίτσια υγεία και δεσμεύτηκε ότι σε οτιδήποτε χρειαστούν θα είναι «παρών». Αξίζει να σημειωθεί ότι παρούσα στην πρώτη προπόνηση ήταν η Κατερίνα Καλλέργη η οποία δείχνει διάθεση να επιστρέψει στα παρκέ και σίγουρα θα είναι ακόμη μια λύση για την ομάδα. Παράλληλα στο γήπεδο βρέθηκε και η Όλγα Χατζηνικολάου, που κάνει προπονήσεις με τον Ιπποκράτη και συμφώνησε πριν από λίγες μέρες με την ισπανική Τζιρόνα.
Οι αθλήτριες με το… «καλημέρα» μπήκαν στα «βαθιά» αφού στις προπονήσεις των πρώτων εβδομάδων αναμένεται να δοθεί βάρος στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Μοναδική απούσα από την «πρώτη» του Ιπποκράτη ήταν Νέιβιν Ρασίντ, η οποία επρόκειτο να αφιχθεί χθες το βράδυ στην Κω και λογικά από σήμερα θα τεθεί στη διάθεσή του Μιχάλη Καπλανίδη. Εξάλλου, με τη γυναικεία ομάδα θα κάνουν προπονήσεις και αρκετές νεαρές αθλήτριες του συλλόγου από το τμήμα νεανίδων, ενώ «ερωτηματικό» θα αποτελέσει η παρουσία της Βίκυς Γαβριηλίδου, η οποία ενδεχομένως να μετακομίσει στην Αθήνα. Μετά τη… φυγή της Δήμητρας Τελίδου, το ρόστερ του Ιπποκράτη Κω θα αποτελείται από 10-11 έμπειρες αθλήτριες και 3-4 από τις νεανίδες. Η «δσπορ» εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την «πρώτη» προπόνηση του Ιπποκράτη εν όψει της παρουσίας του στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΩ
Ένα σπουδαίο διεθνές τουρνουά πρόκειται να διεξαχθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου στην Κω… Μάλιστα ο Παναθηναϊκός και το Ελληνικό έχουν απαντήσει ήδη θετικά στην πρόταση- πρόσκληση του Ιπποκράτη και θα ταξιδέψει στο νησί για τα δυνατά φιλικά παιχνίδια. Από κει και πέρα έχει γίνει «κρούση» σε δύο δυνατές τουρκικές ομάδες. Ο λόγος για την Αντάκια (εκεί αγωνίζεται η Εβίνα Μάλτση) και την Μερσίν και λογικά μία εκ των δύο θα ταξιδέψει στο νησί του Ιπποκράτη Κω. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν από τους διοργανωτές και το τουρνουά αυτό θα αποτελέσει μία… έντονη πρόγευση για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
«To νέο διοικητικό συμβούλιο του Ιπποκράτη Κω θα ήθελε να ευχαριστήσει το απερχόμενο Δ.Σ. και προσωπικά τον πρόεδρο Σταμάτη Μαντούκο για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας συνέδραμαν κατά την παράδοση- παραλαβή της προηγούμενης διοικητικής χρήσης και ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διοικητική συνέχεια του συλλόγου μας. Σας χρειαζόμαστε όμως και πάλι δίπλα μας».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/me-proto-stocho-tin-paramoni/







