Ειδήσεις

Ετοιμάζεται για κατάστημα στην πόλη της Ρόδου η Παγκρήτια Τράπεζα;

Εντονες είναι οι διεργασίες που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα ώστε η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα να δημιουργήσει κατάστημα στη Ρόδο. Πρόκειται για μια κίνηση εξέλιξης από τη Συνεταιριστική Τράπεζα της Κρήτης, η διοίκηση της οποίας θεωρεί πως υπάρχει χώρος για την ανάπτυξή της στη Ρόδο. Μάλιστα, η διάλυση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου έχει δώσει ακόμα περισσότερα κίνητρα στους Κρητικούς ώστε να κάνουν την κίνησή τους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε και συζήτηση για στέγαση της Παγκρήτιας σ’ ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας Δωδεκανήσου. Η συζήτηση από μόνη της δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο μπορεί τελικώς να συμφωνηθεί.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέχρι τον Μάιο.

Η Παγκρήτια Τράπεζα απέμεινε να είναι σήμερα η μεγαλύτερη Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερα από 80.000 ενεργά μέλη. Στην Κρήτη έχει τη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, με μεγάλο αριθμό χορηγήσεων και με συγκεντρωμένο το 16% του συνόλου των καταθέσεων των τεσσάρων νομών.

Η Τράπεζα λειτουργεί στη βάση του συνεταιρισμού, όπως και η Τράπεζα Δωδεκανήσου, με την υποχρέωση ο κάθε καταθέτης να έχει αγορασμένη τουλάχιστον μία συνεταιριστική μερίδα, ο δε, μέγιστος αριθμός μερίδων του κάθε προσώπου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 2% του συνόλου.
Τα οφέλη των συνεταίρων από τη συνεργασία τους με την Παγκρήτια Τράπεζα είναι πολλαπλά και όπως περιγράφονται στο εταιρικό σημείωμα, είναι τα ακόλουθα:
– Ευελιξία και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση
– Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε χρηματοοικονομικό ζήτημα
– Υψηλότερα, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, επιτόκια στις καταθέσεις
– Χαμηλές επιβαρύνσεις στα δάνεια και τις λοιπές Τραπεζικές εργασίες
– Μεγάλη απόδοση σε μέρισμα και υπεραξία απο την επένδυση σε συνεταιριστικές μερίδες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου