Τοπικές Ειδήσεις

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Η Περιφέρεια καταθέτει έμπρακτα την αγάπη της στις τρίτεκνες οικογένειες”

«Ναι! Τα παιδιά είναι ευτυχία! Για κάθε παιδί που γεννιέται, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, καθώς χωρίς αυτά, δεν υπάρχει μέλλον στον τόπο μας, στην πατρίδα μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει ουσιαστικά και εμπράκτως τις οικογένειες, που αποφασίζουν να φέρουν στον κόσμο περισσότερα από ένα παιδιά. Εκτιμώντας το γεγονός ότι, οι γονείς, παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές, επιμένουν να μεγαλώνουν παιδιά, με υπέρ το δέον θυσίες, κάνουμε τη δική μας προσπάθεια, ώστε, να απαλύνουμε τον προσωπικό τους αγώνα» τόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου και συνέχισε:

«Είναι γνωστό ότι, το Τμήμα Πολιτισμού Π.Ν.Α. διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Με την έγκριση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, όλες οι εκδηλώσεις, έχουν πλέον  εθελοντικό χαρακτήρα, για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου, με σκοπό την ανακούφιση συμπατριωτών μας. Η επόμενη δράση μας, έχει ως στόχο, τη συμπαράσταση στις τρίτεκνες  οικογένειες, στις οποίες οφείλουμε ιδιαίτερη τιμή, καθώς συμβάλουν στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος» διευκρίνισε ο ίδιος.

Σε συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, της Προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων Νήσου Ρόδου κ. Αγγελικής Ρότσου, της Γεν. Γραμματ. Κ. Δέσποινας Κλαδίτη και της Ταμία κ. Δήμητρας Ζιμχερή με τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, αποφασίστηκε, στη συναυλία με τη συμμετοχή ντόπιων καλλιτεχνών, προς τιμήν του Στέλιου Καζαντζίδη, (με ελεύθερη είσοδο) να γίνει συλλογή τροφίμων, που θα δοθούν σε τρίτεκνες οικογένειες.

«Σημαντική η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τις οικογένειες – μέλη του Συλλόγου μας» τόνισε, αμέσως μετά τη συνάντηση, η Πρόεδρος κ. Ρότσου συμπληρώνοντας: «οι οικογένειες με τρία παιδιά, θα πρέπει να έχουν τα ίδια προνόμια, με αυτά των πολυτέκνων, καθώς βιώνουμε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά και καμία σχέση δεν έχουν οι τρίτεκνοι προηγουμένων εποχών, στις οικονομικές ανάγκες. Κανένα παιδί, δεν γίνεται από ατύχημα. Είναι συνειδητή επομένως απόφαση των γονέων για περισσότερα παιδιά. Για  τους έλληνες, είναι αποτέλεσμα κοινωνικής κουλτούρας. Πολύ δε περισσότερο, σε μια εποχή που – από άποψη οικονομικών υποχρεώσεων – σχεδόν αποτρέπει την αύξηση των μελών των οικογενειών. Εκτιμούμε συνεπώς, την άμεση ανταπόκριση εκ μέρους της Περιφέρειας» δήλωσε.

«Η Περιφέρεια στηρίζει τις τρίτεκνες οικογένειες. Το να συμπαραστέκεσαι έστω και στο ελάχιστο στις ανάγκες τους, ως αναγνώριση των θυσιών εκ μέρους τους, αποτελεί δράση πολιτισμού, με σπουδαίο κοινωνικό και ηθικό αντίκρισμα. Το οφείλουμε στην πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Διακογεωργίου.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου