Τοπικές Ειδήσεις

«Σφραγίδα» Καμπουράκη φέρει η επέκταση της κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο

Την υπουργική απόφαση για την επέκταση της τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη Ρόδο, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου και παρά τους «πανηγυρισμούς» από τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα και τα δελτία τύπου που εκδόθηκαν, κανείς δεν έκρινε σκόπιμο να αναφερθεί στην πολύτιμη συνδρομή και εμπλοκή στην όλη διαδικασία του πρόεδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Ο κ. Καμπουράκης ήταν αναμφίβολα εκείνος που δημιούργησε, έκτισε και υπέγραψε την νέα ρύθμιση, που δίνει προοπτική στον κλάδο ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είναι η πρώτη κλαδική σύμβαση που υπεγράφη στη χώρα. Είναι μια νίκη και του κ. Καμπουράκη και οφείλεται να του πιστωθεί.
Η συγκεκριμένη τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας καλύπτει σήμερα συνολικά περισσότερους από 10.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους και ορίζει μεικτούς βασικούς μηνιαίους μισθούς από 798 ευρώ έως 871 ευρώ, αναλόγως της ειδικότητας και πλέον των προβλεπόμενων επιδομάτων, και οι οποίοι είναι υψηλότεροι από αυτούς της κλαδικής σύμβασης εργασίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας που επίσης επεκτάθηκε τον Οκτώβριο του 2018.
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου επεσήμανε ότι η τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας υπεγράφη το έτος 2017 με περίοδο ισχύος 2017 – 2019 και ορίζει τους μεικτούς βασικούς μηνιαίους μισθούς από 798€ έως 871€, ανάλογα με την κατηγορία ειδικότητος του εργαζομένου και πλέον των προβλεπόμενων επιδομάτων.
Σημείωσε δε ότι οι βασικοί μηνιαίοι μισθοί της ΤΚΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είναι υψηλότεροι και από αυτούς της Κλαδικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, πράγμα που επισήμανε και η ίδια η υπουργός στην ανακοίνωση της.
Αρχικά η ΤΚΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου εξαιρέθηκε από την επέκταση εξαιτίας κάποιων στοιχείων που δεν είχαν φτάσει στο Υπουργείο. Ευτυχές ήταν το γεγονός ότι ύστερα από παρεμβάσεις του πρόεδρου κ. Σταμούλη και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Καμπουράκη εστάλησαν τα απαραίτητα στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία.
Η κήρυξη της Σύμβασης ως υποχρεωτικής, υποχρεώνει την εφαρμογή της από όλους τους ξενοδόχους του νησιού.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Καμπουράκης έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό είναι συνοδοιπόροι και συνεπιβάτες στο ίδιο καράβι και οφείλουν μαζί να αγωνίζονται για να έχει ομαλή πλεύση παρά τις τρικυμίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιώργος    14.11.2018 07:33

    Τι μέλλον έχει η Ρόδος…; Φυσικά ταυτισμένο και με τις τελευταίες τεχνικά ελεγχόμενες ανομβρίες από πλευράς της μη υπάρχουσες βροχοπτώσεις …αμφίρροπο και άγνωστο… !Πολιτικός που κατεβαίνει στην δημαρχεία Ρόδου ,αναμφίβολα σκέφτεται μοχθηρά..καιρός να μπεί και αυτός στο πάνθεο με τα κάντρα παλιών δημάρχων..το ζωντανό αποτέλεσμα της επόμενης τετραετίας!

Σχολιασμός άρθρου