Τοπικές Ειδήσεις

Γενικό μπλακ άουτ στη Ρόδο-Τέθηκαν εκτός λειτουργίας ο ΑΗΣ και το νέο εργοστάσιο

Γενικό μπλακ άουτ σημειώθηκε στο νησί της Ρόδου σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν μηχανή στον ΑΗΣ Σορωνής τέθηκε εκτός λειτουργίας συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες. Το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο, που βρίσκεται ακόμη σε μερική λειτουργία, με μία μόνο μηχανή ενεργή, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και να σηκώσει όλο το φορτίο, με αποτέλεσμα να «κρασάρει» και αυτό με αποτέλεσμα να διακοπεί επιτόπου η ηλεκτροδότηση ολόκληρου του νησιού.

Γύρω στις 12.30 ξεκίνησε η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ μέχρι και τις 13.30 θα έχουν ρεύμα όλες οι περιοχές της πόλης και όλα τα χωριά. Αναστάτωση πάντως προκλήθηκε από το ξαφνικό μπλακ άουτ σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες με τους καταστηματάρχες να αγανακτούν και να σημειώνουν ότι οι διακοπές είναι πάρα πολύ συχνές με αποτέλεσμα να καταστρέφονται κάθε τόσο τα εμπορεύματά τους αλλά και ο ηλεκτρονικός-ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.

Ευτυχώς βέβαια που το μπλακ άουτ δεν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, καθώς τότε τα προβλήματα θα ήταν πολλά περισσότερα .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου