ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αναζήτηση υποψηφίων βουλευτών βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής στα Δωδεκάνησα

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση

Σε… τρο­χιά εκλο­γών έχει μπει το Κί­νη­μα Αλ­λα­γής, που ήδη έχει ξε­κι­νή­σει τις δια­δι­κα­σί­ες για την έγκαι­ρη κα­τάρ­τι­ση των ψη­φο­δελ­τί­ων.

Με από­φα­ση της προ­έ­δρου κ. Φώφης Γεν­νη­μα­τά και της Κε­ντρι­κής Πο­λι­τι­κής Επι­τρο­πής, συ­γκρο­τή­θη­κε η Κε­ντρι­κή Επι­τρο­πή επε­ξερ­γα­σί­ας των Ψη­φο­δελ­τί­ων. Η έγκαι­ρη προ­ε­τοι­μα­σία για τις εκλο­γές αντα­πο­κρί­νε­ται σε πολ­λα­πλές ανά­γκες και συν­δέ­ε­ται με την αρ­τιό­τη­τα, την επάρ­κεια και την πο­λυ­συλ­λε­κτι­κό­τη­τα των συν­δυα­σμών, όπως επί­σης εκτι­μούν ότι συμ­βάλ­λει στην ενερ­γο­ποί­η­ση και τη διά­τα­ξη μάχης των ευ­ρύ­τε­ρων δυ­νά­με­ων του χώρου.

Στην πε­ριο­χή μας έχουν ξε­κι­νή­σει οι διερ­γα­σί­ες και αύριο Σάβ­βα­το, θα συ­νε­δριά­σει με διευ­ρυ­μέ­νη σύν­θε­ση η Ν.Ε. Ν. Δω­δε­κα­νή­σου του ΚΙΝ.ΑΛ. προ­κει­μέ­νου, να γίνει κα­τα­γρα­φή εν­δια­φε­ρό­με­νων να συμ­με­τά­σχουν στο ψη­φο­δέλ­τιο Δω­δε­κα­νή­σου του κόμ­μα­τος, για τις επό­με­νες εθνι­κές εκλο­γές.

Ηδη έχει στα­λεί εγκύ­κλιος από τον γραμ­μα­τέα του κόμ­μα­τος κ. Μαν. Χρι­στο­δου­λά­κη στις Νο­μαρ­χια­κές Επι­τρο­πές με την οποία ζη­τεί­ται να απο­στεί­λουν στην Επι­τρο­πή Ψη­φο­δελ­τί­ων, ονό­μα­τα εν­δια­φε­ρο­μέ­νων από το νομό ευ­θύ­νης τους για συμ­με­το­χή στα ψη­φο­δέλ­τια του Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής στις επό­με­νες εθνι­κές εκλο­γές.

Η κα­τα­γρα­φή αυτή θα πρέ­πει να αφορά στε­λέ­χη με δε­δη­λω­μέ­νη τη δια­θε­σι­μό­τη­τά τους για συμ­με­το­χή στα ψη­φο­δέλ­τια και θα πρέ­πει να συ­νο­δεύ­ε­ται από πε­ρι­γρα­φή των ιδιαί­τε­ρων χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών και των συ­γκρι­τι­κών πλε­ο­νε­κτη­μά­των της εν λόγω υπο­ψη­φιό­τη­τας, από πλευ­ράς της ΝΕ, η οποία επί­σης θα απο­στα­λεί στην Επι­τρο­πή Ψη­φο­δελ­τί­ων.

Πα­ράλ­λη­λα ζη­τεί­ται, τα μέλη των Ν.Ε. να απο­στεί­λουν στην Επι­τρο­πή Ψη­φο­δελ­τί­ων, προ­τά­σεις για άτομα που θε­ω­ρούν ότι μπο­ρούν να προσ­δώ­σουν προ­στι­θέ­με­νη αξία σε ορ­γα­νω­τι­κό ή πο­λι­τι­κό επί­πε­δο με τη συμ­με­το­χή τους στα ψη­φο­δέλ­τια του Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής στις επό­με­νες εθνι­κές εκλο­γές, αλλά αυτή τη στιγ­μή δεν υπάρ­χει δε­δη­λω­μέ­νη δια­θε­σι­μό­τη­τά τους για συμ­με­το­χή στα ψη­φο­δέλ­τια.

Οι προ­τά­σεις αυτές θα πρέ­πει να συ­νο­δεύ­ο­νται από πε­ρι­γρα­φή των ιδιαί­τε­ρων χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών και των συ­γκρι­τι­κών πλε­ο­νε­κτη­μά­των της εν λόγω υπο­ψη­φιό­τη­τας, από πλευ­ράς της ΝΕ, η οποία επί­σης θα απο­στα­λεί στην Επι­τρο­πή Ψη­φο­δελ­τί­ων.

Σε πε­ρί­πτω­ση που κατά την ανω­τέ­ρω δια­δι­κα­σία δια­τυ­πω­θούν επι­φυ­λά­ξεις από μέλη του ορ­γά­νου σχε­τι­κά με την πε­ρι­γρα­φή των ιδιαί­τε­ρων χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών και των συ­γκρι­τι­κών πλε­ο­νε­κτη­μά­των των υπο­ψη­φί­ων, αυτές κα­τα­γρά­φο­νται, χωρίς να απαι­τη­θεί η διε­νέρ­γεια ψη­φο­φο­ρί­ας. Η δια­δι­κα­σία αυτή θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο πλαί­σιο της διευ­ρυ­μέ­νης σύ­στα­σης της ΝΕ, με τη συμ­με­το­χή σε αυτή των εκλεγ­μέ­νων βου­λευ­τών, των μελών της ΚΠΕ του νομού, των συ­ντο­νι­στών των Τ.Ο. του νομού και των γραμ­μα­τέ­ων των αντί­στοι­χων ΝΕ των επι­μέ­ρους κομ­μά­των/κι­νή­σε­ων που συν­θέ­τουν το Κί­νη­μα Αλ­λα­γής.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι πρέ­πει να λαμ­βά­νε­ται υπόψη στην ανω­τέ­ρω δια­δι­κα­σία η υφι­στά­με­νη πο­σό­στω­ση της τά­ξε­ως του 1/3 στην εκ­προ­σώ­πη­ση των δύο φύλων στα ψη­φο­δέλ­τια σε εθνι­κό επί­πε­δο.

Συ­μπλη­ρω­μα­τι­κά, στη δια­δι­κα­σία συλ­λο­γής των υπο­ψη­φιο­τή­των που θα προη­γη­θεί της δια­δι­κα­σί­ας αξιο­λό­γη­σης τους, θα μπο­ρεί να κα­τα­τε­θεί στην Επι­τρο­πή Ψη­φο­δελ­τί­ων και εν­δια­φέ­ρον για συμ­με­το­χή στα ψη­φο­δέλ­τια του Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής στις επό­με­νες Εθνι­κές Εκλο­γές και με έναν από τους ακό­λου­θους τρό­πους:

-Υπο­βο­λή σχε­τι­κής πρό­τα­σης από τα επι­μέ­ρους κόμ­μα­τα/κι­νή­σεις που συν­θέ­τουν το Κί­νη­μα Αλ­λα­γής.

-Υπο­βο­λή σχε­τι­κής πρό­τα­σης από τους γραμ­μα­τείς των Το­μέ­ων Πο­λι­τι­κής και των Θε­μα­τι­κών Δι­κτύ­ων του Κι­νή­μα­τος Αλ­λα­γής για άτομα που εμπί­πτουν στο ευ­ρύ­τε­ρο θε­μα­τι­κό τους αντι­κεί­με­νο.

-Υπο­βο­λή αυ­το­πρό­τα­σης σε ει­δι­κή ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα που θα δια­μορ­φω­θεί για το σκοπό αυτό, η οποία θα συ­νο­δεύ­ε­ται με τα απαι­τού­με­να στοι­χεία του εν­δια­φε­ρό­με­νου, συ­νο­δευό­με­να από το βιο­γρα­φι­κό του και την τεκ­μη­ρί­ω­ση της κα­τα­τι­θέ­με­νης αυ­το­πρό­τα­σης.

Τα στοι­χεία των εν δυ­νά­μει υπο­ψη­φί­ων βου­λευ­τών πρέ­πει να απο­στα­λούν στην Επι­τρο­πή Ψη­φο­δελ­τί­ων, το αρ­γό­τε­ρο μέχρι την ερ­χό­με­νη Τρίτη 24/07/2018 και ώρα 10 μ.μ.

Όπως επι­ση­μαί­νουν στε­λέ­χη του ΚΙΝ.ΑΛ. το χρο­νι­κό διά­στη­μα μέχρι τις εκλο­γές είναι ούτως ή άλλως σύ­ντο­μο. Γι’ αυτό και χρειά­ζε­ται εκλο­γι­κή ετοι­μό­τη­τα και διά­τα­ξη μάχης.

Ο πο­λι­τι­κός στό­χος που έχει τεθεί για τις επό­με­νες εκλο­γές «επι­βάλ­λει όλες μας οι επι­λο­γές να υπα­κούν στην αδή­ρι­τη ανά­γκη “καμιά χα­μέ­νη” ψήφος, όπως επι­ση­μαί­νουν κο­ρυ­φαία στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος. Για την επί­τευ­ξη του στό­χου απα­ραί­τη­τη προ­ϋ­πό­θε­ση είναι, όπως λένε, το ισχυ­ρό, πο­λυ­συλ­λε­κτι­κό, προ­ο­δευ­τι­κό ψη­φο­δέλ­τιο. «Ισχυ­ρό Ψη­φο­δέλ­τιο ση­μαί­νει σε ατο­μι­κό επί­πε­δο πρό­σω­πα ανε­πί­λη­πτου ήθους, κοι­νω­νι­κής και επαγ­γελ­μα­τι­κής κα­τα­ξί­ω­σης, με κοι­νω­νι­κή απο­δο­χή, και δυ­να­μι­κή, με γνώ­σεις και δυ­να­τό­τη­τες.

Σε συλ­λο­γι­κό επί­πε­δο ση­μαί­νει ομάδα αξιό­μα­χη, αλ­λη­λο­συ­μπλη­ρού­με­νη, ικανή να συ­γκε­ρά­σει τις προ­σω­πι­κές επι­διώ­ξεις υπη­ρε­τώ­ντας τη συλ­λο­γι­κή ανά­γκη με κοινή συ­νεί­δη­ση, δράση και πρα­κτι­κή.

Πο­λυ­συλ­λε­κτι­κό Ψη­φο­δέλ­τιο ση­μαί­νει πε­ρι­φε­ρεια­κή εκ­προ­σώ­πη­ση, κλα­δι­κή, επαγ­γελ­μα­τι­κή και κοι­νω­νι­κή αντι­προ­σώ­πευ­ση, ηλι­κια­κό εύρος που συν­δέ­ει την πείρα και τη γνώση με την ανα­νέ­ω­ση και τη συμ­με­το­χή της νέας γε­νιάς και την εκ­προ­σώ­πη­ση των γυ­ναι­κών. Προ­ο­δευ­τι­κό Ψη­φο­δέλ­τιο ση­μαί­νει πρό­σω­πα που πι­στεύ­ουν στην στρα­τη­γι­κή της πα­ρά­τα­ξης, την πο­λι­τι­κή της αυ­το­νο­μία, την εναλ­λα­κτι­κή της προ­ο­δευ­τι­κή πρό­τα­ση, τον Πρω­τα­γω­νι­στι­κό της ρόλο στις εξε­λί­ξεις.

Ένα τέ­τοιο ψη­φο­δέλ­τιο θα πρέ­πει να ικα­νο­ποιεί απα­ρέ­γκλι­τα το τρί­πτυ­χο “Ενό­τη­τα-Διεύ­ρυν­ση-Ανα­νέ­ω­ση”.

Με την αξιο­ποί­η­ση όλων των δυ­νά­με­ων της πα­ρά­τα­ξης, και την συμ­με­το­χή σ’ αυτό εκ­προ­σώ­πων απ’ όλο το φάσμα των Κομ­μά­των και Κι­νή­σε­ων που με­τέ­χουν στο Κί­νη­μα Αλ­λα­γής.

Με το άνοιγ­μα σε στε­λέ­χη και δυ­νά­μεις, που βρί­σκο­νται στον ευ­ρύ­τε­ρο πο­λι­τι­κό μας χώρο, αλλά ως τώρα δεν με­τέ­χουν στο εγ­χεί­ρη­μα.

Με την κα­θο­ρι­στι­κή συμ­με­το­χή της νέας γε­νιάς, αλλά και των γυ­ναι­κών σε κάθε εκλο­γι­κή πε­ρι­φέ­ρεια. Με την γε­ω­γρα­φι­κή, κοι­νω­νι­κή και θε­σμι­κή εκ­προ­σώ­πη­ση της κάθε πε­ριο­χής», ανα­φέ­ρε­ται στο πο­λι­τι­κό πλαί­σιο που έχει κα­ταρ­τι­σθεί προς αυτή την κα­τεύ­θυν­ση.

Η υπο­ψη­φιό­τη­τα του αντι­προ­έ­δρου της Βου­λής και βου­λευ­τή Δω­δε­κα­νή­σου κ. Δη­μή­τρη Κρε­μα­στι­νού πά­ντως, θα πρέ­πει να θε­ω­ρεί­ται δε­δο­μέ­νη στην πε­ριο­χή μας ενώ με εν­δια­φέ­ρον ανα­μέ­νο­νται τα ονό­μα­τα που είτε θα προ­τα­θούν από τα μέλη της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. είτε θα αυ­το­προ­τα­θούν, για το ψη­φο­δέλ­τιο των εθνι­κών εκλο­γών, καθώς βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη πα­νελ­λα­δι­κά, μια προ­σπά­θεια να ανα­δει­χθούν νέα πρό­σω­πα που σε συν­δυα­σμό με τα πα­λαιό­τε­ρα θα ενι­σχύ­σουν την προ­σπά­θεια του κόμ­μα­τος να αυ­ξή­σει την εκλο­γι­κή του δύ­να­μη και θα βοη­θή­σουν ου­σια­στι­κά στην επό­με­νη ημέρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.