ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Σύμης από τον θάνατο του 35χρoνου λοχαγού – Είχε πάρει άδεια για την βάπτιση του παιδιού του

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΟΧΑΓΟΣ ΣΥΜΗ

Συ­γκλο­νι­σμέ­νη είναι η το­πι­κή κοι­νω­νία της Σύμης από τον άδικο χαμό του 35χρο­νου λο­χα­γού Νι­κό­λα­ου Κλω­να­ρί­δη, ο οποί­ος υπη­ρε­τού­σε στο νησί τον τε­λευ­ταίο πε­ρί­που έναν χρόνο.

Ο άτυ­χος λο­χα­γός, πα­τέ­ρας τριών παι­διών, με κα­τα­γω­γή από τη Δράμα, διέ­με­νε με την οι­κο­γέ­νειά του στην Σύμη και ανα­χώ­ρη­σε προ ημε­ρών για την Εύ­βοια, τόπο κα­τα­γω­γής της συ­ζύ­γου του, προ­κει­μέ­νου να τε­λέ­σει εκεί την βά­φτι­ση του τρί­του παι­διού του και επρό­κει­το την Πα­ρα­σκευή να επι­στρέ­ψουν οι­κο­γε­νεια­κώς στο νησί.

Όμως η μοίρα είχε άλλα σχέ­δια για τον Νι­κό­λαο Κλω­να­ρί­δη.

Νωρίς το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του (14-07-2018) κα­τα­δύ­θη­κε με ψα­ρο­ντού­φε­κο στη θα­λάσ­σια πε­ριο­χή Πε­τριών, του χω­ριού ‘Αγιοι Από­στο­λοι, στην Εύ­βοια, όπου επι­κρα­τού­σαν βο­ριά­δες έντα­σης 5 μπο­φόρ και έκτο­τε χά­θη­καν τα ίχνη του.

Για τον εντο­πι­σμό του κι­νη­το­ποι­ή­θη­καν πλωτά του Λι­με­νι­κού κι ελι­κό­πτε­ρο του Πο­λε­μι­κού Ναυ­τι­κού. Τε­λι­κά σκά­φος του Λι­με­νι­κού εντό­πι­σε νεκρό στην πε­ριο­χή τον άτυχο 35χρονο.

Η εί­δη­ση έπεσε ως κε­ραυ­νός εν αι­θρία στη Σύμη, όπου ο 35χρο­νος λο­χα­γός ήταν ιδιαι­τέ­ρως αγα­πη­τός. Συμ­με­τεί­χε στα κοινά, πα­ρεί­χε την βο­ή­θειά του όπου χρεια­ζό­ταν και ήταν πολύ κοντά στην εκ­κλη­σία τόσο ο ίδιος όσο και η σύ­ζυ­γος και τα παι­διά του.

Η το­πι­κή κοι­νω­νία, συ­γκλο­νι­σμέ­νη πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε για τον θά­να­το του 35χρο­νου, κι όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τον χα­μο­γε­λα­στό λο­χα­γό.

Ο δή­μαρ­χος της Σύμης κ. Λευ­τέ­ρης Πα­πα­κα­λο­δού­κας, μί­λη­σε με τα κα­λύ­τε­ρα λόγια στην “δ” για τον 35χρονο. «Ήταν ένας πάρα πολύ αξιό­λο­γος άν­θρω­πος. Ηταν πάντα με το χα­μό­γε­λο, βοη­θού­σε όπου υπήρ­χε ανά­γκη. Οποτε είχε λει­τουρ­γία ήταν στην εκ­κλη­σία, έψελ­νε… Μι­λά­με για έναν “άγιο άν­θρω­πο”. Ηταν μια πολύ αγα­πη­μέ­νη οι­κο­γέ­νεια. Μας αγά­πη­σε και τον αγα­πή­σα­με, εί­μα­στε όλοι συ­γκλο­νι­σμέ­νοι στην Σύμη από τον ξαφ­νι­κό χαμό του. Ο λο­χα­γός ήταν μέρος της κοι­νω­νί­ας της Σύμης. Κα­νείς δεν μπο­ρεί να πι­στέ­ψει αυτό που συ­νέ­βη. Εμείς τον πε­ρι­μέ­να­με να επι­στρέ­ψει την Πα­ρα­σκευή… Εκ­φρά­ζου­με ως δη­μο­τι­κή αρχή, τα συλ­λυ­πη­τή­ριά μας στην οι­κο­γέ­νεια του, να είναι ελα­φρύ το χώμα που θα τον σκε­πά­σει».

Όπως έκανε γνω­στό ο δή­μαρ­χος, ο διοι­κη­τής ανα­χώ­ρη­σε από το νησί προ­κει­μέ­νου να πα­ρα­στεί στην κη­δεία του άτυ­χου λο­χα­γού, παίρ­νο­ντας μαζί του και την επί­ση­μη στολή του 35χρο­νου για το “με­γά­λο τα­ξί­δι”.

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί, πως ο 35χρο­νος, στην με­γά­λη πλημ­μύ­ρα του πε­ρα­σμέ­νου Νο­εμ­βρί­ου, στην οποία είχε χάσει το αυ­το­κί­νη­τό του που πα­ρα­σύρ­θη­κε από τα νερά της βρο­χής και βρέ­θη­κε καρ­φω­μέ­νο πάνω σε μια κο­λώ­να, είχε προ­σφέ­ρει τε­ρά­στια βο­ή­θεια για την απο­κα­τά­στα­ση των ζη­μιών που υπέ­στη το νησί. Όπως ανέ­φε­ρε ο δή­μαρ­χος όλοι θα τον θυ­μού­νται στη Σύμη για την με­γά­λη του καρ­διά και την προ­θυ­μία του να προ­σφέ­ρει απλό­χε­ρα την βο­ή­θειά του.

Η ΑΝΑ­ΚΟΙ­ΝΩ­ΣΗ ΤΟΥ ΓΕΣ

«Το Γε­νι­κό Επι­τε­λείο Στρα­τού ανα­κοι­νώ­νει ότι, εντο­πί­στη­κε νε­κρός ο Λο­χα­γός (ΠΖ) Ν.Κ., που ανα­ζη­τού­νταν από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, στη βρα­χώ­δη πε­ριο­χή Πε­τριές, του χ. Άγιοι Από­στο­λοι, από σκά­φος του Λι­με­νι­κού Σώ­μα­τος.

Είναι ενή­με­ροι οι οι­κεί­οι του.

Το ΓΕΣ εκ­φρά­ζει τα ει­λι­κρι­νή του συλ­λυ­πη­τή­ρια.

Συ­νταγ­μα­τάρ­χης (ΤΘ)

Μι­χα­ήλ Ψα­ρο­μι­χα­λά­κης

Εκ­πρό­σω­πος Τύπου ΓΕΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.