ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξενοδοχεία: Η ζήτηση για Ελλάδα «γέννησε» νέα πεντάστερα-Καινούργοι «παίκτες» σε Κέρκυρα και Ρόδο.

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Capsis

Στον άξονα Κέρκυρα-Αθήνα-Δωδεκάνησα τα περισ­σό­τερα νέα ξενο­δο­χεία υψηλών κατη­γο­ριών που λει­τουρ­γούν το 2018.

Με τη λει­τουρ­γία νέων ξενο­δο­χείων υψηλών κατη­γο­ριών τη χρονιά που δια­νύ­ουμε επι­βε­βαιώ­νε­ται η δια­τή­ρηση του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού σε ανοδική τροχιά το 2018.

Το επεν­δυ­τικό ενδια­φέ­ρον επι­κε­ντρώ­νε­ται σε μεγάλο βαθμό στον άξονα Κέρκυρα-Αθήνα-Δωδεκάνησα, ενώ η Θεσ­σα­λο­νίκη βλέπει το ξενο­δο­χειακό της πάρκο να ανα­βαθ­μί­ζε­ται, καθώς νέες boutique μονάδες σπεύ­δουν να καλύ­ψουν την αυξα­νό­μενη ζήτηση της πόλης ως προ­ο­ρι­σμός ταξι­διών city break.

Ο «άξονας» Κέρκυρα-Αθήνα-Δωδεκάνησα, την ίδια στιγμή απο­τυ­πώ­νει την τάση εξι­σορ­ρό­πη­σης μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου που κατα­γρά­φε­ται την τελευ­ταία διετία στην ελλη­νική αγορά. Μια τάση που επι­βε­βαιώ­νε­ται από την αύξηση 58,8% που κατέ­γρα­ψαν οι αφίξεις από το εξω­τε­ρικό στην Κέρκυρα κατά το πρώτο τετρά­μηνο.

Το βέβαιο είναι πως ο εν λόγω άξονας δια­θέ­τει πλέον μια  ιδιαί­τερα ισχυρή βάση στή­ρι­ξης η οποία ενι­σχύ­ε­ται ολοένα περισ­σό­τερο: την Αθήνα. Είναι χαρα­κτη­ρι­στικό πως  οι διε­θνείς αφίξεις στο αερο­δρό­μιο «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» στην περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου σημεί­ω­σαν νέα άνοδο 22,9% με τη συνο­λική κίνηση (εξω­τε­ρι­κού, εσω­τε­ρι­κού), μόνο κατά τον Απρίλιο, να φθάνει τους 1.861.580 επι­βά­τες (στοι­χεία Υπη­ρε­σίας Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας).

Η πρω­τεύ­ουσα

Η εκρη­κτική άνοδος της ζήτησης για την Αθήνα συν­δέ­ε­ται άμεσα με τη λει­τουρ­γία νέων μονάδων υψηλών κατη­γο­ριών που αλλά­ζουν τη «γεω­γρα­φία» της ξενο­δο­χεια­κής αγοράς της πρω­τεύ­ου­σας.

Τον Απρίλιο είχε, αρχικά, προ­γραμ­μα­τι­στεί η επα­να­λει­τουρ­γία του Αστέρα Βου­λιαγ­μέ­νης με τη νέα ονο­μα­σία του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, μετά την ένταξή του στην φημι­σμένη διεθνή αλυσίδα. Η υλο­ποί­ηση των έργων ριζικής ανα­καί­νι­σής του, ωστόσο, καθυ­στέ­ρησε με απο­τέ­λε­σμα η επα­να­λει­τουρ­γία του να μετα­τε­θεί για τους επό­με­νους μήνες.

Στην άλλη άκρη της υπό δια­μόρ­φωση Αθη­ναϊ­κής Ριβιέ­ρας, στο Δέλτα Φαλήρου, άνοιξε και πάλι τις πύλες του το νέο Athens Marriott Hotel (πρώην Metropolitan) του ομίλου Χανδρή. Η νέα ναυαρ­χίδα πέντε αστέρων της Marriott International  στην Ελλάδα λει­τουρ­γεί με 366 πλήρως ανα­και­νι­σμένα δωμάτια στο πλαίσιο επέν­δυ­σης 15 εκατ. δολα­ρίων ου προ­έ­βλεπε η συμ­φω­νία της Marriott με την εται­ρεία Ξενο­δο­χεία Χανδρή τον Οκτώ­βριο του 2016. Το επεν­δυ­τικό σχέδιο, ωστόσο, δεν έχει ολο­κλη­ρω­θεί καθώς εξε­λίσ­σο­νται οι εργα­σίες στον πάνω όροφο του κτιρίου όπου θα λει­τουρ­γή­σουν πισίνα,  εστια­τό­ριο και μπαρ, εντός του καλο­και­ριού.

Στο παρα­λιακό μέτωπο της λεγό­με­νης Αθη­ναϊ­κής Ριβιέ­ρας επα­να­λει­τουρ­γεί το πρώην ξενο­δο­χείο Mare Nostrum στη Βραυ­ρώνα με την επω­νυ­μία Dolce Attica Riviera. Η μονάδα εντά­χθηκε στην αλυσίδα Dolce του αμε­ρι­κα­νι­κού ξενο­δο­χεια­κού ομίλου Wyndham. Τη δια­χεί­ριση της μονάδας ασκεί η Zeus international στο πλαίσιο στρα­τη­γι­κής της συμ­φω­νίας με την Wyndham. Στη μονάδα υλο­ποιεί­ται επέν­δυση ύψους 5 εκατ. ευρώ. Το ξενο­δο­χείο άνοιξε τις πύλες του μετά την ολο­κλή­ρωση της πρώτης φάσης ανα­καί­νι­σής του δια­θέ­το­ντας 217 δωμάτια, 6 σουίτες και 23 bungalows.

Μετά το νέο Athens Marriott Hotel του ομίλου Χανδρή, ο αμε­ρι­κα­νι­κός κολοσ­σός θα δια­θέ­τει σύντομα και δεύτερο ξενο­δο­χείο πέντε αστέρων στη βιτρίνα πολυ­τε­λείας της Αθήνας. Κι αυτό καθώς ο όμιλος Yazbeck  υλο­ποιεί επέν­δυση σε ακίνητο που βρί­σκε­ται στη συμβολή Ακα­δη­μίας και Ομήρου, στο κέντρο της πρω­τεύ­ου­σας, προ­κει­μέ­νου να το μετα­τρέ­ψει σε ξενο­δο­χείο πέντε αστέρων με την επω­νυ­μία Academia of Athens το οποίο θα εντα­χθεί στην αλυσίδα Autograph Collection της Marriott.

Ένα δεύτερο ξενο­δο­χείο πέντε αστέρων στη Λεωφ. Συγγρού σχε­διά­ζουν να λει­τουρ­γή­σουν οι ιδιο­κτή­τες του Athenaeum Grand Hotel. Η νέα πολυ­τε­λής μονάδα θα προ­κύ­ψει από μετα­τροπή ακι­νή­του που βρί­σκε­ται στη Λ. Συγγρού 123, θα ονο­μά­ζε­ται Athenaeum Palace & Luxury Suites και θα δια­θέ­τει 109 σουίτες.

Η Κέρκυρα και τα Δωδε­κά­νησα

Στην Κέρκυρα ξεκί­νησε τη λει­τουρ­γία του το πολυ­τε­λές συγκρό­τημα Ikos Dassiaτου σχή­μα­τος Sani Resorts/Ikos Resortes. To Ikos Dassia επα­να­λει­τούρ­γησε ως ενιαίο συγκρό­τημα μετά την εξαγορά των δύο πρώην ξενο­δο­χείων του ομίλου Χανδρή το Νοέμ­βριο του 2016. Το επεν­δυ­τικό πρό­γραμμα που υλο­ποι­ή­θηκε στις δύο μονάδες έφθασε τα 100 εκατ. ευρώ και είχε ως απο­τέ­λε­σμα τη δημιουρ­γία ενός συγκρο­τή­μα­τος  πέντε αστέρων το οποίο κατα­λαμ­βά­νει έκταση 90 στρ. και απο­τε­λεί­ται, μεταξύ άλλων, από 411 δωμάτια, σουίτες και βίλες, εστια­τό­ρια, 650 μ. παρα­λίας, επτά θερ­μαι­νό­με­νες πισίνες, αθλη­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις και παι­δι­κούς σταθ­μούς φύλαξης παιδιών και βρεφών. Η μονάδα απέχει 12 χλμ. από το αερο­δρό­μιο της Κέρ­κυ­ρας και άλλα τόσα από το κέντρο της πόλης.

Στην άλλη άκρη του άξονα (Δωδε­κά­νησα) επα­να­λει­τουρ­γεί μια ιστο­ρική μονάδα της Ρόδου κι ένας από τους ξενο­δο­χεια­κούς «δει­νό­σαυ­ρους» της χώρας. Ο λόγος για το πρώην Capsis Ρόδου το οποίο εκμι­σθώ­θηκε (μέσω δια­γω­νι­σμού) από την Eurobank στον  ξενο­δόχο της Κω Ν. Κούτρα. Στη μονάδα υλο­ποι­ή­θηκε επέν­δυση ύψους 55 εκατ. ευρώ και το συγκρό­τημα επα­να­λει­τουρ­γεί με 2.000 κλίνες και 99 σουίτες, δια­θέ­τει οκτώ εστια­τό­ρια, πέντε μπαρ και σπα, ενώ δια­θέ­τει κι ένα από τα μεγα­λύ­τερα συνε­δριακά κέντρα της Ευρώπης το οποίο έχει τη δυνα­τό­τητα φιλο­ξε­νίας έως 8.000 συνέ­δρους. Η μονάδα βρί­σκε­ται στην Ιξιά και φέρει την επω­νυ­μία  Akti Imperial Deluxe Resort & Spa.

Στην Κω, τα τρία ξενο­δο­χεία Lakitira πέρασαν στον έλεγχο του ξενο­δο­χεια­κού ομίλου Atlantica του κύπριου επι­χει­ρη­μα­τία Νικολή Νικο­λαϊδη έναντι 62,9 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο νησί άνοιξε τις πύλες του το ξενο­δο­χείο πέντε αστέρων Lango Design Hotel & Spa.  Η μονάδα είναι δυνα­μι­κό­τη­τας 55 δωμα­τίων και τη δια­χεί­ρισή του ανέλαβε η HIP Hospitality.

Η Θεσ­σα­λο­νίκη

Στη Θεσ­σα­λο­νίκη άνοιξαν ή πρό­κει­ται να ξεκι­νή­σουν τη λει­τουρ­γία τους το επόμενο διά­στημα μικρής δυνα­μι­κό­τη­τας boutique ξενο­δο­χεία. Στα Λαδά­δικα άνοιξε τις πύλες του το 4 αστέρων Bahar Boutique Hotel (16 δωμα­τίων). Εντός του Ιουνίου έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί να ξεκι­νή­σει τη λει­τουρ­γία του το ξενο­δο­χείο πέντε αστέρων Antigon Urban Chic Hotel (38 δωμα­τίων). Στο κέντρο της συμπρω­τεύ­ου­σας έχουν δημιουρ­γη­θεί 23 self service δωμάτια σε κτίριο του 1936. Τα δωμάτια θα είναι δια­θέ­σιμα μέσω ηλε­κτρο­νι­κών πλατ­φορ­μών τύπου Airbnb. Στα Άνω Λαδά­δικα θα λει­τουρ­γή­σει το επόμενο διά­στημα το Mood Luxury Rooms (18 δωμα­τίων).

Τέλος, το επόμενο διά­στημα έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί να ξεκι­νή­σουν τη λει­τουρ­γία τους το Olea All Suites Hotel (105 σουίτες) στη Ζάκυνθο και το Rodostamo Hotel & Spa (77 δωμα­τίων) στην Κέρκυρα. Στη Σκιάθο πρό­κει­ται να λει­τουρ­γή­σουν το Elive Hotel (πρώην Ξενία) , 104 δωμα­τίων καθώς και το KB Ammos (18 δωμα­τίων) που έχει εντα­χθεί στην KB Collection.

Πανα­γιώ­της Δ. Υφαντής

Πηγή .euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.