ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tουρισμός: «Απογείωση» για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τουρίστες αεροδρόμιο Αθ

Της Στε­φα­νίας Σούκη

Υψηλούς ρυθμούς αύξησης ακο­λου­θούν οι διε­θνείς αερο­πο­ρι­κές αφίξεις για το μήνα Απρίλιο και το σύνολο του πρώτου τετρα­μή­νου του έτους, επι­βε­βαιώ­νο­ντας τις προ­βλέ­ψεις από πλευράς του­ρι­στι­κών φορέων και αερο­πο­ρι­κών εται­ρειών, την ίδια στιγμή όμως, σημάδια «κόπωσης» φαί­νε­ται να παρου­σιά­ζουν οι οδικές αφίξεις από το εξω­τε­ρικό.

Τα πρώτα στοι­χεία για το διά­στημα Ιανουαρίου- Απρι­λίου του 2018 παρου­σιά­ζει το Sete Intelligence κατα­γρά­φο­ντας ισχυρό, διψήφιο ποσοστό ενί­σχυ­σης των διεθνών αφίξεων για κατά 17,6% σε όλα τα αερο­δρό­μια, στην Αθήνα και την Περι­φέ­ρεια ή αλλιώς 326 χιλιά­δες περισ­σό­τε­ρες σε σύγκριση με το πρώτο τετρά­μηνο του 2017. Εντυ­πω­σια­κές παρα­μέ­νουν οι επι­δό­σεις της ελλη­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας με αύξηση των διεθνών αφίξεων στο πρώτο τετρά­μηνο κατά 22,9% (ή αλλιώς επι­πλέον 227 χιλιά­δες), την ίδια στιγμή που στα υπό­λοιπα περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια ανά την Ελλάδα το αντί­στοιχο ποσοστό ήταν στο +11,5% ή επι­πλέον 99 χιλιά­δες διε­θνείς αφίξεις.

Υψηλα νούμερα σημειώ­νει και ο Απρί­λιος τόσο για το Ελ. Βενι­ζέ­λος όσο και για τα λοιπά αερο­δρό­μια της ελλη­νι­κής Περι­φέ­ρειας: Σε όλα τα αερο­δρό­μια της χώρας το φετινό πρώτο τετρά­μηνο του 2018 οι αφίξεις από το εξω­τε­ρικό ενι­σχύ­θη­καν συνο­λικά σε ποσοστό 11,1% με επι­πλέον 106 χιλιά­δες σε σύγκριση με το διά­στημα Ιανουαρίου- Απρι­λίου του 2017. Το Ελ. Βενι­ζέ­λος είχε τον περα­σμένο μήνα ένα +16,1% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017 και πάνω από 61 χιλιά­δες επι­πλέον αφίξεις, ενώ στα υπό­λοιπα αερο­δρό­μια το αντί­στοιχο ποσοστό ήταν στο +7,8% με επι­πλέον 44 χιλιά­δες διε­θνείς αφίξεις. Σημειώ­νε­ται εδώ ότι οι πρώτες εθνι­κό­τη­τες στο αερο­δρό­μιο της Αθήνας είναι οι Αμε­ρι­κά­νοι, οι Βρε­τα­νοί, οι Γερ­μα­νοί, οι Ιταλοί αλλά και οι Κύπριοι, ενώ ειδικά οι αφίξεις από τις ΗΠΑ, με βάση τα πιο πρό­σφατα στοι­χεία του πρώτου τρι­μή­νου του 2018 υπερ­δι­πλα­σιά­στη­καν στις 84 χιλιά­δες σχεδόν με μία αύξηση κατά 139% σε σύγκριση με τις 35 χιλιά­δες του πρώτου τρι­μή­νου του 2018.

sete_1.JPG

Το Sete Intelligence δεν παρα­λεί­πει να ανα­φέ­ρει ότι, πλήν του αερο­δρο­μίου της Αθήνας, ο προ­γραμ­μα­τι­σμός των αερο­πο­ρι­κών θέσεων στα περι­φε­ρειακά αερο­δρό­μια για τη θερινή περίοδο, στο τέλος του περα­σμέ­νου Απρι­λίου σε σχέση τον αντί­στοιχο προ­γραμ­μα­τι­σμό του προη­γού­με­νου έτους είναι ενι­σχυ­μέ­νος κατά 16,8%, όπερ μετα­φρά­ζε­ται σε σχεδόν 2,7 εκα­τομ­μύ­ρια επι­πλέον δια­θέ­σι­μες θέσεις.

Οι οδικές αφίξεις

Αντί­θετα, σημάδια κόπωσης, όπως χαρα­κτη­ρι­στικά ανα­φέ­ρε­ται από το Sete Intelligence, εμφα­νί­ζουν οι διε­θνείς οδικές αφίξεις στο πρώτο τετρά­μηνο του έτους, όπως αυτές κατα­γρά­φο­νται από τις αρχές στις εισό­δους της χώρας: Για το διά­στημα Ιανουαρίου- Απρι­λίου οι διε­θνείς οδικές αφίξεις σημεί­ω­σαν άνοδο 4% (επι­πλέον 92 χιλιά­δες σε σύγκριση με πέρυσι), ενώ μόνο για το μήνα Απρίλιο ήταν οριακά ενι­σχυ­μέ­νες κατά 1,1% ή σχεδόν 8 χιλιά­δες επι­πλέον.

Πηγή newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.