ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διψήφιος αριθμός τουρκικών παραβιάσεων και μια αερομαχία πάνω από το Αιγαίο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τουρκικά αεροπλάνα

Σε 19 παρα­βιά­σεις του ελλη­νι­κού ενα­έ­ριου χώρου, η μία εκ των οποίων εξε­λί­χθηκε σε εμπλοκή (αερο­μα­χία), προ­έ­βη­σαν σήμερα Παρα­σκευή 4 Μαΐου 2018 τουρ­κικά μαχη­τικά και κατα­σκο­πευ­τικά αερο­σκάφη.

Οι παρα­βιά­σεις αυτές έρχο­νται μετά από μια “θερμή μέρα” μετά το επει­σό­διο που σημειώ­θηκε με τη ΚΦ «Αρμα­τω­λός» και το τουρ­κικό εμπο­ρικό πλοίο “Karmate”.
Τα δύο οπλι­σμένα F-16 και ακόμη τρία κατα­σκο­πευ­τικά τύπου CN-235, παρα­βί­α­σαν 19 φορές τον ελλη­νικό εναέριο χώρο σε περιο­χές του βορειο­α­να­το­λι­κού, κεντρι­κού και νοτιο­α­να­το­λι­κού Αιγαίου, ενώ κατα­γρά­φη­καν και πέντε παρα­βά­σεις του FIR Αθηνών.

Οι 17 από τις 19 παρα­βιά­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν από τα τουρ­κικά κατα­σκο­πευ­τικά. Η εμπλοκή έγινε με τα F-16, τα οποία εντο­πί­στη­καν, ανα­γνω­ρί­στη­καν και ανα­χαι­τί­στη­καν βάσει των διεθνών κανόνων.

Πηγή onalert.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.